Promenimo obrazovanje: Budućnost je stigla

Institut za moderno obrazovanje, koji je važan deo LINKgroupa, pruža nastavnicima osnovnih i srednjih škola jedinstvenu priliku da postanu nosioci promene, samim tim i deo budućnosti modernog obrazovanja!
 
Kako bismo zajedno doprineli da se to realizuje na najbolji način, pozivamo vas da se uključite u veliko istraživanje „SERBIA: Possibilities for K-12 teacher working hours activity composition and AI-based improvement”. Ovo možete učiniti tako što ćete popuniti anketu. 
 
Istraživanje koje sprovodi LINK Educational Alliance u okviru programa primene veštačke inteligencije i mašinskog učenja u obrazovanju prvo je sveobuhvatno istraživanje ovog tipa, čiji će rezultati pružiti dragocene informacije o mogućnostima implementacije veštačke inteligencije i edukativne tehnologije u nastavi i prostoru za automatizaciju određenih nastavnih zadataka. 
 
Anketa se jednostavno i brzo popunjava, u potpunosti je anonimna i otvorena je za popunjavanje do 1. 5. 2022. Popunjavanjem ankete dajete važan prilog unapređenju i modernizaciji obrazovanja u Srbiji.  
 

Vredne nagrade za sve koji popune anketu i doprinesu uspešnosti istraživanja

Popunjavanjem ankete nastavnici ne samo da imaju priliku da direktno utiču na budućnost obrazovanja već i da dobiju vredne nagrade! 
 
Kao znak zahvalnosti od strane LINKgroup što pružaju svoj lični doprinos unapređenju modernog obrazovanja, popunjavanjem ankete vezane za projekat “Ispitivanje stavova nastavnika K-12 u Srbiji o mogućnostima upotrebe veštačke inteligencije (AI) u organizaciji rada i preraspodeli radnog vremena nastavnika u školi” oni koji to učine dobijaju i poklone koje će doprineti njihovom ličnom i profesionalnom razvoju!
 
  • Besplatno pohađanje predavanja “Ocenjivanje koje vodi učenju” Instituta za moderno obrazovanje, sa sertifikatom o učešću i 2 boda za stručno usavršavanje u okviru ustanove, koji će im pomoći da unaprede svoja znanja i veštine.
  • Za sve učitelje i nastavnike koji žele da imaju aktivno učešće u kreiranju obrazovanja budućnosti otvoren je i prijem novih članova u prestižni InspirED Teachers Club koji okuplja savremene, inspirativne i posvećene edukatore u zajedničkoj misiji unapređenja obrazovanja. Njihovo angažovanje u ovoj organizaciji nagrađujemo sa besplatnim članstvom u Institutu za moderno obrazovanje u trajanju od 6 meseci. Kao član IMO obezbeđen je ekskluzivni pristup edukativnim seminarima i radionicama koji donose vredna znanja i bodove za usavršavanje.

 

Zbog čega je važno da učestvujete u istraživanju?

Sprovođenjem ove ankete, dolazimo do informacija o najefektnijim načinima na koje možemo pomoći nastavnicima da uštede svoje dragoceno vreme, koje mogu upotrebiti u neposrednom radu sa učenicima, praćenju i usmeravanju njihovog razvoja i stvaranja najboljih uslova za njihov uspeh, kao i svom profesionalnom razvoju.
 
Veštačka inteligencija nije tu da zameni nastavnike, već da im značajno olakša posao, kao i da pomogne da svojim učenicima pruže mnogo bolje i bogatije obrazovno iskustvo:
 
Istraživanja su pokazala da primena AI tehnologije u učionici može da uštedi od 20% do 40% nastavničkog vremena.
 
Ne koristite tehnologiju kao nužno zlo, već kao kreativnu mogućnost da obrazovanje podignete na viši nivo. Nađite vremena da se upoznate sa novim edukativnim alatima i njihovom primenom u učionici. Da biste predavali deci 21. veka, potrebno je da budete nastavnik 21. veka. (dr Valentin Kuleto)
 
Implementacija AI je nemoguća bez doprinosa nastavnika sa vizijom modernog obrazovanja. 
 
Zato je važno da nastavnici popune anketu o aktivnostima iz kojih se sastoji njihovo radno vreme kako bismo svi zajedno stekli uvid u to gde nam sve veštačka inteligencija može pomoći u stvaranju savremenog i efektivnog obrazovanja.
 

Zajedno kreiramo obrazovanje za buduće generacije

Projekat “LINK Edu Alliance Research: SERBIA K-12 teacher working hours activity composition and AI-based improvement possibilities” u okviru koga se sprovodi ovo istraživanje predstavljaće sveobuhvatnu analiza trenutnog stanja u pogledu kompozicije radnih aktivnost K-12 nastavnika, njihovih znanja i stavova o veštačkoj inteligenciji i potencijalima za uvođenje AI technology-based rešenja za bolje performanse nastavnika u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja u Republici Srbiji.
 
Organizator projekta i istraživanja je LINK group, multinacionalna kompanija koja se gotovo četvrt veka bavi savremenim obrazovanjem. Kompanija je osnivač jedinstvene LINK Edu Alliance, koja na jednom mestu okuplja osnovne, srednje i visoke škole, fakultetet i profesionalne akademije koje su sinonim za najsavremenije obrazovanje u regionu.
 
Popunite anketu i budite deo promene moderne edukacije! Anketa je otvorena do 01.05.2022. godine. Za sva dodatna pitanja i informacije u vezi ovog projekta, kontaktirajte nas na imejl adresu cnir@institut.edu.rs 
 
Svojim glasom menjate budućnost obrazovanja.