Finalni transnacionalni sastanak u Zagrebu označio napredak projekta „GenZ4GD”

Uvod

Projekat „GenZ4GD”, čiji je cilj podizanje svesti o zaštiti životne sredine, dostigao je ključnu fazu sa svojim finalnim transnacionalnim sastankom održanim u Zagrebu (Hrvatska) 5. oktobra 2023. godine. Sastanak, koji je organizovao jedan od partnera – Udruga roditelja „Korak po korak”, poslužio je projektnim partnerima kao platforma za diskusiju o procesu izveštavanja, koracima za zatvaranje projekta i pitanjima koja se odnose na prava intelektualne svojine i održivost.

Dnevni red sastanka

Tokom sastanka partnerske organizacije postigle su nekoliko ključnih ciljeva:

  • Izveštavanje i zatvaranje: Partneri su postigli saglasnost o koracima neophodnim za izveštavanje i zatvaranje projekta, obezbeđujući tranziciju u narednu fazu.
  • Prava intelektualne svojine: Potpisivan je sporazum o pravima intelektualne svojine, koji štiti inovativne ideje i kreacije nastale tokom projekta.
  • Održivost: Potpisan je zajednički dokument koji opisuje strategije i obaveze za održivost projekta i nakon njegovog završetka.

 

Postignuti ciljevi

Partneri, koje su činili koordinatori projekta i članovi upravnog odbora iz svake organizacije, sarađivali su kako bi osigurali uspešno izvođenje projekta „GenZ4GD”.

O projektu „GenZ4GD”

„GenZ4GD” je Erazmus+ projekat u kome učestvuje i LINKgroup kao partner. Osnovni cilj projekta je razvoj programa obuke i izgradnja kapaciteta mladih osoba kako bi ih podstakli da aktivno učestvuju u razvoju svojih lokalnih zajednica i zaštiti životne sredine, što će im omogućiti da bolje razumeju princip održivog razvoja i zaštite životne sredine. Osim toga, projekat mladim učesnicima pruža veštine potrebne za zagovaranje pozitivnih promena u koje veruju, doprinoseći na taj način razvoju i održivosti njihovih zajednica, uz podršku nevladinih organizacija, škola i lokalnih zajednica.

Zaključak

Transnacionalni sastanak u Zagrebu označio je prekretnicu za projekat „GenZ4GD”, simbolizujući posvećenost svesti o okolini i razvoju zajednica. Kako se projekat razvija, sve više teži da ostavi trajan uticaj na mlade osobe, motivišući ih da prave pozitivne promene u svojim zajednicama i rade na „zelenijoj” i „održivijoj” budućnosti.

Za više detalja možete pogledati projektni sajt i društvene mreže.