Portugalska nacionalna agencija je odobrila sredstva za realizaciju Erasmus+ projekta „Brainfinity”!

Brainfinity” je već uveliko poznat u Srbiji kao takmičenje koje podstiče kreativnost, kolaboraciju i logičko rasuđivanje učenika. Izuzetan odziv dece školskog uzrasta i nastavnika učinio je da razmislimo o internacionalizaciji ove sjajne inicijative.
Jedan od najvažnijih ciljeva obrazovanja trebalo bi da budu produktivni učenici koji mogu samostalno i kreativno da rešavaju različite probleme.
Pročitaj više

USPEŠNO ZAVRŠEN PRVI SUMMER JOBS 2022 PROJEKAT

Ovog leta po prvi put u okviru LINK-a uspešno je realizovan projekat „Summer Jobs”, čiji je cilj bio da se pruži prilika zainteresovanim srednjoškolcima iz LINK edu Alliance da akademsko znanje stečeno u školama primene u praksi i steknu iskustvo rada u velikom sistemu, kao i da ih pripremi za dobre karijerne izbore.
 
Veliki broj prijavljenih srednjoškolaca zainteresovanih za sticanje prvog iskustva na radu prošao je put od konkurisanja, preko predselekcije, selekcije i intervjua, do konačnog zaposlenja i onboarding procesa u okviru poslovnih
Pročitaj više

LINK edu Alliance dizajn učionice uz upotrebu veštačke inteligencije

LINK edu Alliance je pokrenula projekat u kome se istražuje kako kreativni obrazovni prostori, bazirani na kvalitetnom dizajnu, uz upotrebu veštačke inteligencije mogu poboljšati motivaciju i akademske rezultate učenika i kako se može poboljšati naš obrazovni sistem kroz „pametni” dizajn školskog prostora, koji podrazumeva upotrebu novih obrazovnih metodologija i tehnologije.
 
U Evropi 64.000.000 dece i mladih i više od četiri i po miliona nastavnika provodi više vremena u prostoru škole nego bilo gde drugde, ako se ne računa boravak kod kuće.
Pročitaj više

Pages