LINKgroup ponovo na vrhu: Partnerstvo sa „World Education Summit 2022” i poseban stejdž specijalno za našu kompaniju

Prošle nedelje održao se najveći globalni događaj u svetu obrazovanja – „World Education Summit” koji je okupio preko 400 predavača iz čitavog sveta i četiri dana programa uživo na 10 dinamičnih virtuelnih stejdževa. Kroz partnerstvo sa organizatorima „World Education Summita”, LINKgroup Educational Alliance ostvarila je mogućnost da programski uređuje jedan od 10 stejdževa – „Balkan Education Summit”. Ovo je jedinstvena privilegija koju je dobila samo naša Alijansa, jer su se na ovoj sceni, pored engleskog, čuli i svi jezici regiona. 

Sve unikatnosti ovogodišnjeg izdanja “World Education Summit”  doprinele su tome da ovaj samit bude najposećeniji događaj u svetu obrazovanja, te je čak preko 50.000 posetilaca pratilo ovaj događaj iz raznih delova sveta i još toliko će ga pratiti preko platforme za učenje – „Summit Central”.

 

Naši nastavnici na svetskoj sceni

Kao predstavnica naše edukativne Alijanse, akademska direktorka Instituta za moderno obrazovanje, dr Svetlana Belić Malinić, bila je zadužena za programski sadržaj našeg stejdža, a njena prezentacija u vezi sa istraživanjem iz oblasti neuronauke i ulogom neurotransmitera u procesu učenja bila je na agendi prvog dana samita. 

Milica Aleksić, profesorka engleskog iz Savremene gimnazije, prezentovala je na temu angažovanja učenika u procesu učenja kao faktora motivacije. Nadežda Golubović, profesorka biologije i STEAM koordinator International Schoola, govorila je o značaju mentorskog programa za socioemocionalni razvoj nastavnika, dok je njena koleginica i profesorka globalnih perspektiva, Tatjana Koluvija, objasnila ulogu svesnog i asertivnog pristupa u odnosima sa kolegama, učenicima i roditeljma.

Pored predstavnika naše Alijanse i nastavnika iz regiona, koji su svetu pokazali transformativni potencijal Balkana, gde nastavnici stvaraju velika dela sa malo resursa, na ovom stejdžu su predavači bili i uticajni edukatori iz raznih delova sveta: Finske, Estonije, Danske, Holandije, Švajcarske, UK, SAD, Singapura i Hongkonga. Tokom četiri dana samita, na našem stejdžu održane su 44 sjajne prezentacije, koje su prikazale pedagoške inovacije, međunarodne prakse, sjajne projekte i fenomenalne ideje.


Nova znanja i iskustva koja smo stekli na “World Education Summit-u”

Svetski samit obrazovanja okupio je najpoznatija imena u svetu obrazovanja, inovativne pedagoške lidere, vešte motivacione govornike, inspirativne nastavnike i entuzijastične učitelje, koji su kroz raznovrsne prezentacije, radionice i panel-diskusije podelili sa publikom svoje napredne pedagoške ideje i dobru nastavnu praksu. Teme su bile veoma raznovrsne i podređene interesovanjima delegata iz raznih delova sveta: od primene novih tehnologija, preko iskustvenih pristupa nastavi, do neobičnih projekata koji podstiču promene. 

Svetski samit obrazovanja je izdvojio 10 izazova u obrazovanju kao nove horizonte kojima treba da težimo: 

1. Učenje na prvom mestu

2. Demokratizacija procesa učenja

3. Socioemocionalno učenje

4. Strategije za učenje

5. Prihvatanje grešaka

6. Jednakost u primeni tehnologije („techquity”)

7. Obrazovanje svetske klase za nastavnike

8. Doprinos nauci

9. Izazovi liderstava u obrazovanju

10. Kolektivno ocenjivanje

Naši predavači su objavili svoje naučne radove, kreativne pedagoške ideje i fenomenalne projekte u posebnom izdanju magazina „K12 Digest”, koji je posvećen našem stejdžu na Svetskom samitu obrazovanja.

 

Prilika za kontinuirani profesionalni napredak i usavršavanje prema svetskim standardima

LINKgroup Educational Alliance prati trendove u obrazovanju i nastoji da svojim nastavnicima i liderima u obrazovanju obezbedi kontinuiran profesionalni razvoj. Upravo zbog toga i verujemo da je Svetski samit obrazovanja neverovatna prilika za učenje od najboljih i sa najboljima u svetu obrazovanja. Angažovanje našeg Instituta za moderno obrazovanje na ovako elitnom događaju pokazatelj je da smo na sigurnom putu ka inovacijama sutrašnjice i da veoma spremno možemo da odgovorimo izazovima „Obrazovne revolucije 4.0”.

Ukoliko želite da nastavite da radite na sebi i svom profesionalnom razvoju, Svetski samit obrazovanja je otvoren narednih godinu dana i pruža vam priliku da učite kad želite i gde želite uz podršku Instituta za moderno obrazovanje. Svaki učesnik dobija kompletan online pristup Svetskom samitu obrazovanja tokom narednih godinu dana, bodove za stručno usavršavanje i digitalni bedž.

Kao kompanija čija je misija da u svakom trenutku bude u toku sa svim aktuelnim trendovima u edukaciji, LINKgroup uvek teži da bude prisutan na događajima na kojima se sva centralna dešavanja u svetu savremenih edukatora odvijaju.