LINKgroup ponovo među poslodavcima sa najboljim procesom selekcije po istraživanju Infostuda

LINKgroup i ove godine potvrđuje svoju poziciju među liderima u poslovanju kada se radi o oblasti ljudskih resursa. Prema izboru kandidata sa sajta Infostud.com, naša kompanija našla se među 10 najboljih poslodavaca na osnovu iskustva sa procesom selekcije i regrutacije na konkursima u 2021. godini, zauzevši visoko treće mesto.
 
LINKgroup se tako našao u društvu 4 najbolje kompanije, koje su visoku ocenu u 2021. godini dobile za način zakazivanja testa/intervjua, a pratili su ga procesi kao što su dobijene informacije o radnom mestu za koje su kandidati konkurisali (opis posla, dužnosti, radni uslovi...) sa ocenom 3,7 i brzina završetka procesa selekcije sa ocenom 3,6. 
 

U konkurenciji sa najboljima

 
Godišnje istraživanje „Oceni put do posla”, koje sprovodi Infostud, obuhvatilo je 28.615 konkursa kod 7.697 pojedinačnih poslodavaca, na kojima je učestvovalo 23.824 kandidata. Oni su su ocenama od 1 do 5 vrednovali način na koji je kompanija zakazala intervju, kvalitet dobijenih informacija o radnom mestu, brzinu završetka procesa selekcije, kao i obaveštavanje o ishodu konkursa.
 
LINKgroup se već istakao kao primer dobrih praksi u ovom aspektu s obzirom na to da smo i na prošlogodišnjem konkursu zauzeli čvrstu poziciju u top 10 najboljih poslodavaca kad se radi o procesu selekcije. Ove godine smo se pozicionirali među top 5 najboljih kompanija, o čemu svedoče izuzetno pozitivne povratne informacije koje smo dobijali od kandidata koji su konkurisali na oglase za pozicije u našoj kompaniji.
 

Afirmacija za profesionalnost

 
Ovo istraživanje obuhvatilo je tri kategorije kompanija u oblastima IT sektora, HR kompanija i izvan IT sektora. Već godinama se kao generalni problem u čitavoj praksi pojavljuje uskraćivanje povratne informacije o ishodu konkursa od poslodavaca, sa poražavajućim rezultatom od 87% kandidata kod kojih je ova informacija izostala.
 
Posebno smo ponosni na to što su nas kandidati ocenili i nagradili najboljim ocenama i time prepoznali našu kompaniju kao kompetentnog i doslednog poslodavca koji pruža najkvalitetnije radno i edukativno iskustvo za zaposlene.
 
Kandidati su pohvalili profesionalnost naše kompanije tokom čitavog procesa selekcije i brzinu dobijanja povratne informacije o rezultatima konkursa. Posebno su istaknuta i pohvaljena pozitivna iskustva koja su se ticala ažurnosti i detaljnosti informacija o poziciji i radnom mestu, kao i profesionalnost naših zaposlenih koji su selekciju vršili.
 

Vi nas činite boljima

 
Iz kompanije LINKgroup zahvaljujemo svim kandidatima koji su prošli kroz naš proces selekcije i regrutacije i dali pozitivnu ocenu u okviru ovog istraživanja, nezavisno od ishoda konkursa. Vaše pohvale su nam velik podstrek da se usavršavamo kako bismo bili još bolji i pružili vam najbolje iskustvo selekcije kao kandidatima.