LINKgroup među najboljim poslodavcima po izboru Infostuda

Kandidati sa sajta Infostud izabrali su kompaniju LINKgroup među 10 najboljih poslodavaca, prema procesu selekcije na konkursima u 2020. godini. 
 
U ozbiljnoj konkurenciji od gotovo 6.000 poslodavaca iz cele Srbije i 17.600 konkursa za posao, blizu 15.000 kandidata ove godine je dalo svoj sud o procesu selekcije kroz koji su prošli prilikom konkurisanja preko Infostuda. 
 

U društvu najboljih kompanija

 
Posebno su ocenjivane kompanije u oblasti IT-ja, izvan IT sektora i HR agencije. Kao i svake godine, kandidati su u okviru istraživanja „Oceni put do posla”, bilo da su u procesu selekcije zaposleni ili ne, ocenjivali način na koji je kompanija zakazala intervju, kvalitet dobijenih informacija o radnom mestu, brzinu završetka procesa selekcije, kao i obaveštavanje o ishodu konkursa. Analizom svih ovih podataka i ocena prikupljenih tokom 2020. godine, LINKgroup se našao u top 10 najboljih poslodavaca na visokom sedmom mestu. 
 
– Poslodavce koji su se i ove godine istakli i dobili visoke prosečne ocene u procesu selekcije i regrutacije okupili smo i ovog puta kako bi podelili svoje primere dobre prakse sa svima prisutnima – navode iz Infostuda.
 
Kada je reč o našoj kompaniji, ispitanici su najbolje ocenili način na koji im je zakazan test ili intervju, kao i dobijene informacije o radnom mestu za koje su konkurisali.
 

Pohvale za profesionalnost i povratne informacije

 
Neki od komentara kandidata o procesu selekcije i povratnim informacijama koje su dobili od LINKgroupa bili su:
 
– Vrlo, vrlo profesionalno. Nisam prošao selekciju, što pozdravljam. Definitivno ću više raditi na sebi i svojim veštinama, a ovo je dobar primer kako kompanije treba da obaveštavaju svoje kandidate. Definitivno bih preporučio ovu kompaniju.
 
– Proces selekcije je trajao 3 nedelje, sa ažurnim i detaljnim informacijama, tačno na vreme kada je navedeno. To su veoma bitni detalji koji ih izdvajaju u odnosu na ostale poslodavce.
 
– Nisam pozvan na intervju ili test, ali sam obavešten da nisam prošao selekciju, što izuzetno cenim kod poslodavaca. Vrlo profesionalna i odgovorna kompanija za razliku od mnogih.
 
– Veoma sam zadovoljna profesionalnošću poslodavca i zaposlenih koji su vršili selekciju za navedeno radno mesto. Sve pohvale i nastavite tako.
 

Nagrada kao podstrek da budemo još bolji

 
Iz kompanije LINKgroup zahvaljujemo na svim dobrim ocenama i pohvalama, ali i sugestijama šta treba da unapredimo, budući da ovu nagradu i celokupnu analizu koja je uz nju došla shvatamo kao podršku i podstrek da budemo još bolji i profesionalniji u prosecu selekcije kandidata.