Dodeljeni sertifikati učesnicima LINK Apprentice Internship Programa 2.0 i počeo konkurs za novu generaciju praktikanata

Uoči početka novog kruga LINK Apprentice Internship Programa, dodeljeni su sertifikati drugoj generaciji polaznika ITAcademy i BusinessAcademy i studenata Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije (ITS) koji su učestvovali u LAP 2.0 programu.

Raspisan je konkurs za izbor nove generacije LAP praktikanata koji će sticati radno iskustvo u okviru kompanije LINK group i trajaće do 20. avgusta 2014. godine. Pozivamo sve polaznike ITAcademy, BusinessAcademy i studente ITS-a da pošalju svoju biografiju i motivaciono pismo na mejl hr@link.co.rs i apliciraju za mesto u jednom od čak 16 različitih timova naše kompanije. Imaju jedinstvenu priliku da steknu svoje prvo radno iskustvo, upotpune svoj CV praksom u jednoj od najuspešnijih internacionalnih kompanija i prošire znanja i veštine stečene tokom školovanja.

Sve njihove kolege koje su učestvovale u LINK Apprentice Internship Programu 2.0 uspešno su završile obuku i većina njih sada je zaposlena u LINK groupu. Tako je, primera radi, polaznik ITAcademy i student ITS-a Boris Pavlić postao SEO/PPC asistent u sektoru u kome je obavljao praksu, dok je polaznik ITAcademy Marko Mirtić sada deo tima za izradu materijala za učenje na daljinu.

Oni su po završetku prakse dobili LAP sertifikate, koji predstavljaju zvaničnu potvrdu da su tokom tromesečne obuke stekli praktične veštine u radu u savremenim uslovima poslovanja i dobili najviše ocene svojih mentora, kao i da su potpuno osposobljeni da preuzmu i uspešno realizuju radne obaveze.

Praktikanati koji su prošli LINK Apprentice Internship Program 2.0 istakli su da imaju samo pozitivne utiske i iskustva iz ovog programa. Svim polaznicima ITAcademy, BusinessAcademy i studentima ITS-a preporučuju da iskoriste priliku za usavršavanje u okviru LAP-a jer, osim što će steći dragoceno radno iskustvo, imaju priliku da se pokažu i dobiju zaposlenje odmah po završetku prakse.

 

Boris Pavlić – ITAcademy, Web dizajn; ITS, Elektronsko poslovanje

(LINK group – SEO/PPC Team)

Boris Pavlić je završio odsek Web dizajn na ITAcademy, a zatim i Elektronsko poslovanje na ITS-u. Na osnovu dragocenog iskustva koje je stekao tokom LAP programa, svima preporučuje da iskoriste ovu jedinstvenu šansu da steknu svoje prvo radno iskustvo i pokrenu svoju karijeru.

– Pred kraj školovanja, aplicirao sam za poziciju SEO/PPC praktikanta u okviru LINK Apprentice Programa. Za 3 meseca LAP programa stekao sam neprocenjiva iskustva iz oblasti SEO optimizacije, PPC oglašavanja i, uopšteno, oblasti vezanih za internet marketing. Nakon toga sam dobio i posao u LINK groupu kao SEO/PPC Assistant, gde nastavljam svoje konstantno usavršavanje i sticanje novih znanja – navodi Boris.

 

Ivana Jokić – ITAcademy, PHP Web Development

(LINK group – Web Application Development Team)

Polaznica ITAcademy i diplomac Matematičkog fakulteta Ivana Jokić završila je smer PHP Web Development i tri meseca se usavršavala na praksi u okviru sektora Web Application Development kompanije LINK group. Za to vreme je, kako kaže, stekla zavidno iskustvo u radu sa različitim programskim jezicima i platformama, kao što su PHP, MySQL, jQuery, HTML, CSS, AJAX i drugi.

– Predstavljalo mi je veliki izazov da radim na različitim projektima u okviru sektora Web Application Development i da, koristeći znanje stečeno na ITAcademy, uspešno završim i analiziram sve programerske zadatke koji su mi povereni – ističe Ivana.

 

Marko Mirtić – ITAcademy, Microsoft Development

(LINK group – Technical Support Team)

Marko Mirtić, koji je završio odsek Microsoft Development na ITAcademy bio je na praksi u sektoru tehničke podrške, a nakon što je uspešno završio obuku, dobio je i posao u našoj kompaniji, gde sada radi kao Educational Material Production Assistant. Njegovi utisci o LAP programu su više nego pozitivni.

– Ovaj program mi je omogoćio da naučim kako funkcioniše sistem za učenje na daljinu i na koji način se obavlja komunikacija i pruža podrška polaznicima naših škola, ITAcademy i BusinessAcademy. Za LAP program sam se prijavio kako bih stekao nova znanja i lakše pronašao posao. Upravo sam njime i dobio sve to. Zato bih preporučio svim budućim polaznicima i studentima da iskoriste ovu priliku za dalje usavršavanje i obezbede sebi lakši put do zaposlenja – naglašava Marko.
 

Leave a comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.