Zvanično otvoren Institut za moderno obrazovanje

Konferencija „Moderno obrazovanje”, koja je u održana 3. juna u prostorijama IMO (Cara Dušana 34), označila je i zvaničan početak rada Instituta za moderno obrazovanje. Ovaj događaj izazvao je veliko interesovanje, pre svega stručne javnosti. Mnogobrojni posetioci upoznali su se sa inovacijama u obrazovnom procesu i načinima na koje savremene tehnologije utiču na obrazovanje čineći kompletan proces edukacije efikasnijim i boljim.
 
Tokom konferencije posetioci su mogli da čuju izlaganja eminentnih stručnjaka iz oblasti obrazovanja i upoznaju se sa programima koji nastavu čine interesantnijom i lakšom. Uz to, svi prisutni, koji su i pored velikog interesovanja uspeli da obezbede svoje mesto, imali su priliku da saznaju kako se najbolje zaštititi od zloupotrebe digitalne komunikacije.
 

Razvoj obrazovanja nužan uslov za napredak društva

 
konferencija moderno obrazovanjeZadatak ove konferencije bio je da se dobije odgovor na važno pitanje – zašto je razvoj obrazovanja zapravo nužan uslov za napredak kompletnog društva i na koji način se tehnologija izborila za značajno mesto u vaspitno-obrazovnom procesu. 
 
Pored ideje o reformi obrazovanja, na konferenciji su se iznedrile i konkretne metode za sprovođenje ove reforme u delo. Kroz diskusiju su se iskristalisali novi pristupi u nastavi, kao i potreba za saradnjom između različitih disciplina, a sve s ciljem unapređenja obrazovnog procesa.
 

Moderna tehnologija već pronašla primenu u nastavi i učenju

 
Uticaj modernih tehnologija na obrazovanje u praksi se najbolje vidi kroz njihovu primenu u nastavi i učenju. Kao odličan primer, predstavljen je program GeoGebra, koji se već primenjuje u praksi na časovima matematike i daje odlične rezultate. 
 
Izlagači i učesnici bili su saglasni da je Institut mesto gde će se rađati nove ideje i novi programi obrazovanja budućnosti, koji neće biti udaljeni od nastavne prakse. Zaključili su da će projekti koje će IMO inicirati biti značajni za obrazovni proces u celini.