Visoka škola ITS je postala nosilac prestižne Erasmus+ povelje za visoko obrazovanje

Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS, kao deo LINK edu Alliance, neprestano radi na unapređenju nastavnog procesa kako bi svojim studentima pružila kvalitetno obrazovanje koje prati najnovije trendove u nastavi.
 
 
Ova povelja je dokument na osnovu koga Evropska komisija visokoškolskim ustanovama iz programskih zemalјa dodelјuje akreditaciju na osnovu koje mogu da konkurišu i učestvuju u projektima Erasmus+ programa. Ona sadrži osnovne principe koje visokoškolske ustanove moraju da poštuju da bi mogle da učestvuju u programu. Erasmus povelјa pruža osnovni okvir kvaliteta evropske i internacionalne saradnje. Neophodna je kao preduslov za bilo kakvo učešće visokoškolskih ustanova iz programskih država i Srbije u Erasmus+ programu. 
 
Kako bi mogle da učestvuju u projektima mobilnosti i saradnje, visokoškolske ustanove moraju posedovati Erasmus povelјu za visoko obrazovanje, što je ITS i ostvario.
 

Šta ova povelja znači za ITS?

Zahvaljujući ovoj povelji, ITS će u narednom periodu moći da konkuriše i učestvuje u projektima u okviru Erasmus+ programa. Studenti ITS-a će ubuduće biti deo međunarodnih projekata gde će moći da razmenjuju iskustva i znanja sa studentima iz drugih zemalja. Pored studenata, i profesori ITS-a će kroz saradnju sa kolegama iz evropskih zemalja imati priliku da se usavršavaju i unaprede svoju nastavu.
 
Zahvaljujući visokom kvalitetu nastave, vrhunskoj tehničkoj opremljenosti i odličnom nastavnom kadru, ITS je postao nosilac ove povelje, koja će u narednom periodu doneti mnogo internacionalnih projekata kojima će nastavni proces biti podignut na još viši nivo.