Uspešno maturirala još jedna generacija učenika u okviru LINK edu Alliance

Još jedna sjajna generacija maturanata uspešno je završila svoje četvorogodišnje školovanje u ITHS-u, Savremenoj gimnaziji i International School Savremenoj. Sve ove škole deo su obrazovnog sistema kompanije LINK group i LINK edu Alliance, što predstavlja sveobuhvatni uspeh, jer smo ispratili još jednu generaciju uspešnih maturanata.
 
Ove godine ispratili smo ne samo uspešne đake nego i mlade i obrazovane ljude koji su svesni onoga što ih okružuje i da u životu, pre svega, treba biti čovek. Dokaz za to su mnogobrojni projekti i humanitarne akcije u kojima su učestvovale sve tri škole, a koji su posvećeni onima kojima je pomoć najviše potrebna. 
 
Veoma smo ponosni na ovu uspešnu generaciju, koju čini skoro 200 maturanata, od kojih je čak 50% odličnih učenika i 14 nosilaca Vukove diplome. Ocenjivanje u International School Savremenoj je po Kembridž programu, ali su rezultati i u toj školi i više nego sjajni. Neki od njih su se čak našli među 3% najboljih Kembridž učenika na svetu. Naše đake odlikuju skromnost i želja da sarađuju i napreduju, što se ogledalo u neprestanoj borbi za što boljim rezultatima, koji nisu izostali, tokom protekle 4 godine.
 
Svakako da su brojne bile i vannastavne aktivnosti, koje su obogatile naše učenike na polju novih znanja i veština, ali i osnažile njihov sportski duh. Sve ovo rezultiralo je time da naši maturanti izlaskom iz svojih škola postave čvrste temelje, koji će im omogućiti da sa puno samopouzdanja krenu ka novim uspesima u dalje školovanje.
 

Svečana dodela diploma u Savremenoj gimnaziji – kruna završetka školovanja

 
U Savremenoj gimnaziji prva generacija maturanata uspešno je kompletirala svoje obrazovanje. Nakon maturskog bala usledio je najvažniji svečani događaj svakog učenika – dodela diploma, 17. juna, u hotelu „Radison”, čime je krunisano njihovo školovanje u Savremenoj gimnaziji. 
 
Savremeni maturanti bili su veoma srećni i ponosni dok su u togama i kapama preuzimali svoje diplome i nagrade, a bili su srećni i ponosni i njihovi roditelji. Podsetili su se najzanimljivijih trenutaka koji su obeležili njihovo savremeno školovanje, a na kraju svečanosti bacili su svoje kapice uvis, čime su je zaokružili zajedno sa svojim profesorima. 
 
Najbolja među najboljima ove godine bila je Tara Papić, koja je zbog brojnih postignutih uspeha, nagrada i dostignuća tokom školovanja ponela laskavu titulu đaka generacije.
 
Direktorka Savremene gimnazije Milka Keser istakla je da je izuzetno ponosna na prvu generaciju savremenih maturanata, sa kojima je Savremena gimnazija postavila svoje temelje.
 
„Ispratili smo prvu generaciju savremenih maturanata; ovo je poseban trenutak za Savremenu, pre svega zbog toga što su oni naša prva generacija. Sa ovom generacijom škola je postavila svoje temelje i puteve kojima treba da idu ostale generacije”, istakla je direktorka.
 

Pohvale i divne uspomene na dan dodele diploma u International School Savremenoj

 
Svoje školovanje završila je i još jedna sjajna generacija učenika International School Savremene, koji su nastavu pratili na engleskom jeziku i stekli prestižne Kembridž diplome. 
 
Učenici International School Savremene primili su svoje diplome na svečanoj ceremoniji održanoj 14. juna u restoranu „Top of the Hub” u Beogradu.
 
Svečanost je obeležena dirljivim govorom direktorke Svetlane Belić Malinić, koja je još jednom zahvalila svim učenicima na izuzetnim rezultatima. Takođe, svoju zahvalnost je iskazala i roditeljima na poverenju koje su ukazali baš ovoj školi, kao mestu gde će njihova deca graditi i razvijati svoju ličnost, ali i postizati svoje prve uspehe.
 
„Vreme koje sam proveo u Savremenoj bilo je akademski izazovno, a ipak ispunjeno i ne bih ga ni za šta promenio!”, istakao je jedan od maturanata nakon ceremonije dodele diploma. Kruna ceremonije bio je trenutak kada su maturanti Savremene simbolično bacili svoje diplomske kape u vazduh, označavajući zvaničan završetak svog srednjeg obrazovanja.
 
Sveobuhvatno i profesionalno obrazovanje u International School Savremenoj omogućilo je učenicima da završe potrebne nivoe Cambridge International programa i dobiju dve međunarodne Kembridž diplome, koje su ulaz na prestižne univerzitete širom sveta. Kraj njihovog srednjeg obrazovanja bio je ispunjen suzama, osmehom i pohvalama za bezbrojna dostignuća. 
 

Svečana dodela diploma u Srednjoj školi za IT (ITHS) ispunjena trenucima koji će se zauvek pamtiti

 
Svečanost upriličena povodom kraja školovanja maturanata u ITHS-u bila je održana 18. 6. u „Madlenijanumu”, a domaćini proslave bili su profesori književnosti Mladen Stanić i Nataša Topukov, koji su sa velikim zadovoljstvom vodili program.
Ova uspešna generacija, koja je svoj akademski IT izazov započela 2015, ostavila je poseban pečat u našoj školi: svojom kreativnošću, kritičkim stavom, duhom i postignućima. 
 
Obrativši se prisutnima, v. d. direktora ITHS-a Aleksandra Prokopijević prisetila se kroz šta su sve učenici u školi prolazili, kakve su prepreke i zadatke uspešno savladavali, koje izazove rešili i, na kraju, kako su uspešno stigli do kraja svog srednjoškolskog obrazovanja.
 
Za učenika generacije izabran je Petar Nedeljković, koji je svojim izuzetnim radom i zalaganjem kako u školi, tako i van nje pokazao kako je biti uspešan i kako se može napredovati, ali i biti deo najrazličitijih aktivnosti. Petar je svojim govorom podsetio sve prisutne na vrednosti kojima treba težiti, a za svoje izuzetne rezultate nagrađen je i besplatno školovanje na ITS-a.
 
Sve ovo je pokazatelj toga koliko je školovanje u ovim obrazovnim institucijama kvalitetno i temeljno. Potrebno je mnogo truda i zalaganja svih u školi, od direktora do profesora, kako bi svako dete izgradilo svoju ličnost korak po korak. Sve tri škole gaje iste vrednosti koje decu uče da postanu mladi sposobni ljudi koji će pored vrhunskog obrazovanja dobiti i potrebne veštine, a one će im doneti puno uspeha u daljem usavršavanju i školovanju, ali i budućoj karijeri.
 

Ponosni na njihove uspehe 

Sa velikim ponosom ispratili smo još jednu uspešnu generaciju i postavili temelje za njihovu uspešnu budućnost. Mnogi od njih ostaju sa nama i nastavljaju svoje obrazovanje u visokim ustanovama u okviru LINK edu Alliance: na Visokoj školi za IT – ITS, Fakultetu savremenih umetnosti i ITEP-u – Visokoj školi za informacione tehnologije, ekonomiju i preduzetništvo. Želimo im još mnogo uspeha!