USPEŠNO ZAVRŠEN PRVI SUMMER JOBS 2022 PROJEKAT

Ovog leta po prvi put u okviru LINK-a uspešno je realizovan projekat „Summer Jobs”, čiji je cilj bio da se pruži prilika zainteresovanim srednjoškolcima iz LINK edu Alliance da akademsko znanje stečeno u školama primene u praksi i steknu iskustvo rada u velikom sistemu, kao i da ih pripremi za dobre karijerne izbore.
 
Veliki broj prijavljenih srednjoškolaca zainteresovanih za sticanje prvog iskustva na radu prošao je put od konkurisanja, preko predselekcije, selekcije i intervjua, do konačnog zaposlenja i onboarding procesa u okviru poslovnih segmenata LINKgroupa: marketinga, eduTV-a, HR-a i Client Servicea, čime je simuliran realan proces dolaska do radnog mesta.
 
PRVO ISKUSTVO NA RADU I PRVA PLATA
 
Tokom dva meseca trajanja projekta, odabrani đaci dobili su priliku da uz podršku biznis-mentora samostalno učestvuju u realizaciji različitih zadataka u okviru tekućih projekata i aktivnosti i na taj način svojim idejama, kreativnošću i znanjem stečenim u školi doprinesu njihovoj uspešnoj realizaciji.
 
Podstičući mlade ljude da produktivno provedu svoje slobodno vreme tokom letnjeg raspusta, kroz ovaj projekat smo im omogućili da osete šta su timski rad, poslovno okruženje i dnevna dinamika, kao i da steknu svoje prvo radno iskustvo i zasluženu prvu platu. Entuzijazam koji su uneli u timove u kojima su radili oplemenio je radnu atmosferu, a pozitivna energija koju su doneli dodatno je doprinela produktivnosti već uigranih kolega.
 
Ovim projektom, obučavajući mlade kadrove, LINKgroup stvara buduće profesionalce u brojnim oblastima i postavlja temelje njihovom karijernom putu.