Uspešno završen coDEsign – nedelja programiranja, dizajna i kreativnosti za srednjoškolce na ITS-U!

Rezultat: Mnogo novih saznanja i poznanstava za preko 1.000 učesnika

Tokom nedelje programiranja i dizajna – coDEsign, koja je od 12. do 16. januara održana u organizaciji Visoke škole za informacione tehnologije ITS i kompanija LINK group i Comtrade, najbolji srednjoškolci iz Srbije imali su priliku da saznaju mnoštvo zanimljivosti i novosti iz oblasti IT-ja, savladaju nove veštine i nakratko postanu studenti ITS-a.
 
Svakog festivalskog dana, po završetku predavanja koja su se održavala tokom prepodneva, i koja su svi zainteresovani mogli da prate putem live streama, samo za učesnike coDEsigna bile su organizovane veoma zanimljive i korisne radionice na kojima su u praksi mogli da vide, primene i provežbaju sve ono što su čuli na predavanjima. Završetak svakog uspešnog radnog dana u Zimskoj školi obeležen je zanimljivim izletom. Tako su srednjoškolci imali prilike da se lično uvere u vrhunske uslove školovanja na ITS-u, kao i da obiđu i upoznaju se sa poslovnim okruženjem i načinom rada u uspešnoj IT kompaniji kakva je Comtrade.
 
 
Posebno je zanimljivo što je ovogodišnju Zimsku školu pratilo više od 1.000 učesnika, bilo prisustvom na predavanjima i radionicama, bilo praćenjem online prenosa.
 

Zanimljiva predavanja iz različitih oblasti IT-ja

Ovaj svojevrsni festival programiranja i dizajna otvorio je direktor ITS-a, dr Bojan Ristić, koji je pozdravio sve učesnike i čestitao im na odluci da se bave jednim od najtraženijih i najprofitabilnijih zanimanja budućnosti.
 
Za samo 5 dana učesnici su stekli nove IT veštine: naučili su da napišu svoj prvi kod, obrade sliku, programiraju svoju prvu igricu, dizajniraju web stranicu, montiraju svoj prvi video i slično. Osim toga, polaznici Zimske škole programiranja i dizajna imali su prilike da saznaju kako funkcioniše Google analitika, kako pokrenuti internet prodaju, šta su elektronski platni sistemi (Paypal, Bitcoin), kako funkcioniše tehnologija 3D štampe, šta je i kako funkcioniše cloud computing, kako će izgledati budućnost u IT-ju itd.
 
U okviru škole bio je organizovan i niz radionica na kojima su učenici mogli da saznaju kako se kreira WordPress sajt, šta se sve može raditi u programskom jeziku Java, kako se kreiraju slike u Photoshopu, i da primene u praksi sve što su čuli na predavanjima.
 
Do ovih korisnih znanja vodili su ih odlični profesori sa Visoke škole za informacione tehnologije ITS, uspešni poslovni ljudi iz oblasti IT-ja, Google predavači, predstavnici Oracle University, project menadžeri Comtradea, predstavnici Hewlett-Packarda, i mnogi drugi.
 
Samo neki od predavača koji su svoja znanja i iskustva podelili sa učesnicima coDEsigna bili su: Ivan Rečević, Google trener i partner u kompaniji HUGE Media, Dragan Varagić, web strateg, e-business, e-marketing i online PR konsultant, Ljiljana Krkić, predavač sa Oracle University, Ana Velimirović iz Oracle Consultinga, Miroslav Aničin, Senior Project Menadžer u kompaniji Comtrade, Milena Petrović, Software Quality Assurance Lead Engineer kompanije Comtrade, Milan Cetić iz kompanije Hewlett-Packard, Rade Radumilo, Senior Software inženjer i Team menadžer u kompaniji Comtrade, i profesori ITS-a Velimir Dedić, Svetlana Jevremović, Zoran Grubišić i Vladimir Simović.
 

Dodela sertifikata – uspešan završetak produktivne nedelje

CoDEsign nedelja kulminirala je svečanom dodelom potvrda o prisustvu predavanjima i radionicama organizovanim tokom Zimske škole programiranja i dizajna, koja je održana u ponedeljak, 19. januara u podne, u konferencijskoj sali Comtradea. Ovaj vredan dokument predstavlja ne samo dokaz da su učesnici uspešno završili školu programiranja i dizajna, već i odličnu dopunu CV-ju svakog od njih.
 
 
Nadamo se da su svi polaznici naučili mnogo novih, interesantnih i korisnih stvari, uživali u savetima naših predavača i stekli nove prijatelje među budućim kolegama, sa kojima dele istu strast prema informacionim tehnologijama.
 
Posebno smo srećni zbog činjenice da su tokom festivala mnogi polaznici istakli da će nastaviti svoje usavršavanje u oblasti IT-ja i da će školovanje nastaviti na nekom od studijskih programa ITS-a. Unapred se radujemo zajedničkom druženju, učenju i napredovanju!

 

Leave a comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.