Srednja škola ITHS poklonila tablete OŠ „Dragan Hercog”

U cilju olakšanja učenja i praćenja nastave, Srednja škola za informacione tehnologije – ITHS poklonila je osnovnoj školi „Dragan Hercog” tablet uređaje koji će novim vlasnicima omogućiti lakše, brže i efikasnije sticanje znanja. Učenici koji pohađaju OŠ „Dragan Hercog” su deca koja se nalaze na dužem bolničkom ili kućnom lečenju. 
 
 
Učenici Srednje škole za informacione tehnologije više puta godišnje učestvuju na raznim humanitarnim akcijama i na taj način pokazuju da su solidarni, humani, društveno odgovorni i da znaju da njihovo malo, nekome znači mnogo.
 

Zanimljivije učenje uz tablete

 
Učenici OŠ „Dragan Hercog” hrabro se bore sa najtežim bolestima, ali ne odustaju od obrazovanja. Oni nemaju prilike da prisustvuju uobičajenim časovima kao njihovi vršnjaci i da zajedno sa njima učestvuju u školskim projektima. Tableti im omogućavaju da uz razne aplikacije i igrice uče na zanimljiviji način i da se lakše povežu sa drugarima.  
 
„Poseta i pokloni ITHS-a nama mnogo znače. Bolest često nastupi iznenada, pa deca nemaju ni sveske ni knjige, što dovodi do teže realizacije nastave. Tablet računar će u tom slučaju omogućiti deci pristupanje osnovnim udžbenicima u digitalnom formatu, ali i pristup internetu”, istakao je direktor OŠ „Dragan Hercog” Zoran Aleksić.
 

Učenici ITHS-a često organizuju humanitarne akcije

 
ITHS tradicionalno svake godine sarađuje sa raznim školama i ustanovama u Beogradu i na taj način se deca druže i pomažu. Poseta OŠ „Dragan Hercog” je još jedna u nizu humanitarnih akcija koju je ITHS organizovao.
 
„Saznali smo da su učenicima OŠ „Dragan Hercog” veoma potrebni tablet uređaji i došli smo na ideju na im pomognemo u tome. Učenici se već preko Učeničkog parlamenta organizuju i odlučuju sami kome će pomoći sledeći put. Ponosni smo na njih zbog toga”, naglasila je profesorka srpskoig jezika na ITHS-u Aleksandra Prokopijević.
 
ITHS je inače prva srednja škola u Srbiji, koja je počela sa korišćenjem tableta u svakodnevnoj nastavi. Profesori ITHS-a i kolege iz OŠ „Dragan Hercog” međusobno su razmenili iskustva o tome na kojim predmetima i kako je najbolje koristiti tablete u nastavi.
 
 
Učenici ITHS-a se uče ne samo da budu budući vrhunski stručnjaci, nego i humani i solidarni ljudi koji svakog trenutka imaju svest o drugima i koji su uvek spremni da pomažu onima kojima je pomoć potrebna. Njihova škola je ponosna na njih!