Sajt ITHS-a dobitnik priznanja za najbolji srpski sajt u 2012. godini!

Sajt Srednje škole za informacione tehnologije ITHS, osnovane od strane LINK group-a, dobio je priznanje za najbolji srpski sajt u 2012. godini, u kategoriji Nauka i obrazovanje.

 I ove godine, urednici časopisa PC Press izabrali su pedeset najboljih web sajtova na domaćem internetu, što nije bilo nimalo lako, budući da je svake godine konkurencija sve veća. Izbor je organizovan po 16. put, a sajtovi su podeljeni u deset kategorija.

PC press je svoj izbor obrazložio rečima:

Ako se pitate kako izgleda školovanje budućnosti, sajt ITHS (Information Technology High School) će vam predstaviti gotovo sve što nas čeka. Savremeno koncipirana nastava, gradivo dostupno i za daljinsko učenje putem integracije s (bratskim) ITS i link eLearning sajtovima, stalni uvid u tok nastave i ocenjivanje, te stalni kontakt s nastavnicima i predstavnicima škole je nešto čemu inače teži obrazovanje, ali ITHS to već ima. Radi se i o konkuretnim zanimanjima s kojima ćete relativno lako naći posao - konkurs za upis generacije 2013/2014. je već otvoren.

Predstavljanje rezultata godišnjeg izbora najboljih srpskih sajtova održano je u sredu, 30. januara 2013. godine, u 15 časova, u svečanoj sali Skupštine grada Beograda, kome su, pored direktora škole Dragana Živkovića, prisustvovali i učenici.

Dragan Živković, direktor ITHS-a, rekao je u izjavi za Tanjug da ova nagrada predstavlja izuzetno značajno priznanje za školu, jer je, velikim zalaganjem i stalnim trudom da učenicima pruži maksimum, za kratko vreme svog postojanja uspela da razvije izuzetno korisne elemente na sajtu, što generalno svedoči o kvalitetu celokupnog njenog rada. 

Od posebnog značaja je platforma za učenje na daljinu, koja nas je verovatno i kandidovala za ovu nagradu, ocenio je direktor Živković, dodavši da je u toku projekat mala-matura.com - online pripremna nastava iz srpskog jezika i matematike, koji će omogućiti svim maturantima potpuno besplatan pristup i spremanje završnog ispita. Takođe, najavio je i druge besplatne kurseve iz raznih oblasti, koji će uskoro biti dostupni na sajtu škole.

Ovo veoma važno priznanje obradovalo nas je utoliko više što je na taj način još jedanput potvrđeno da se svaki rad i trud isplate i da kvalitet ne ostaje neprimećen, ukoliko to zaista jeste.

Težnja da sajt naše škole dosegne ovako visok nivo inspirisana je našom željom da učenicima i njihovim roditeljima pružimo najbolje što umemo i možemo, i više od toga. Uspeh nas još više motiviše da zajedno sa našim učenicima gradimo novu, bolju, uspešniju budućnost.

Poslušajte izjavu direktora ITHS-a Dragana Živkovića:

Leave a comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.