Revolucija u obrazovnim projektima: Počeo sa radom LINK Innovations

U okviru kompanije LINKgroup osnovan je novi sektor – LINK Innovations – sa ciljem da kroz inovativne projekte nastale istraživačkim radom uvodi pozitivne promene, spaja najnovije trendove u edukaciji, nauci i poslovanju.
 
Kao što samo ime govori, LINK Innovations dobre obrazovne ideje pretvara u praktične inovacione resurse i pomaže svim obrazovnim institucijama LINK Educational Alliance da ih primene i dalje obogate novim iskustvima.
 

Razvojni ciljevi sektora LINK Innovations

Kako se obrazovne ustanove LINK Educational Alliance izdvajaju po Future Ready konceptu, savremenom okruženju, modernim didaktičko-metodičkim nastavnim principima, inovativnim metodama i visokoj tehnološkoj opremljenosti, LINK Innovations među glavnim zadacima ima usaglašavanje sistema rada svih naših institucija sa evropskim i svetskim standardima, ali i više od toga.
 
Na ovaj način, kao sistem, dodatno opravdavamo epitet stvarno drugačijih ustanova koje kontinuirano inoviraju svoj rad, uvodeći pozitivne promene kao značajan korak ka svetskim obrazovnim okvirima, u skladu sa preporukama EU, OECD-a, UNESCO-a, Univerziteta u Kembridžu i drugih relevantnih institucija iz oblasti obrazovanja.
 

LINK Innovations pokreće inovativne projekte i startapove

Kompanija LINKgroup već više od dvadeset godina nosi titulu inovatora u implementiranju najnovijih dostignuća i standarda u oblasti obrazovanja, te je na osnovu bogatog iskustva u pogledu razvoja funkcionalnih tehnoloških rešenja uspešno pokrenula nekoliko startapova koji su nosioci inovativnih ideja i dobrih praksi.
 
Kako su planovi LINKgroupa za unapređenje poslovanja veoma ambiciozni, u narednom periodu očekuje se i pokretanje novih startapova, koji će svojim dizajnom i programom doneti novitete i time dodatno afirmisati lidersku ulogu LINKgroupa u obrazovanju, kako u Srbiji tako i u čitavom regionu. Ovo je još jedan od razloga zbog čega LINK Innovations ima ogromnu vrednost za ceo region.