Predstavljanje Service Learning metodologije i vodiča za nastavnike K–12 škola

U utorak, 11. aprila, u prostorijama Savremene gimnazije održan je inspirativan multiplajer događaj projekta „Together”. Fokus ovog događaja bio je na predstavljanju i testiranju inovativne platforme Together”, koja je specijalno dizajnirana za nastavnike K–12 škola, kako bi koristili servisno učenje radi očuvanja i digitalizacije kulturnog nasleđa.

Na samom događaju, nastavnici i eksperti na projektu Darko Tmušić, Natalija Stanković i Milica Aleksić održali su zanimljive prezentacije kroz koje su se učesnici upoznali s konceptom servisnog učenja, njegovim brojnim beneficijama i ogromnim značajem koji ima za zajednicu. Bila je to prava prilika da se otvore dijalozi i diskusije o tome kako servisno učenje može unaprediti obrazovne procese i doprineti očuvanju kulturnog nasleđa.

Nakon informativnog dela događaja, učesnici su imali priliku da testiraju platformu „Together” u realnom vremenu. Njihova povratna informacija bila je dragocena, jer su imali priliku da ocene i procene platformu iz perspektive krajnjih korisnika, odnosno nastavnika koji bi želeli da primene ovakav način rada u svojim školama.

Hvala svim učesnicima koji su se odazvali i aktivno učestvovali na ovom događaju. Vaš doprinos je neprocenjiv i nadamo se da ste iz ovog iskustva poneli nove ideje i inspiraciju za svoj rad. Svi zajedno možemo stvoriti okruženje koje podržava servisno učenje i očuvanje kulturnog nasleđa, doprinoseći na taj način obrazovanju budućih generacija.