Porodični dan za pamćenje u Savremenoj

SPONE Sistem Stimulacije i Savremena osnovna škola i gimnazija već tri puta do sada, 24. novembra, 22. decembra i 19. januara, održali su besplatan Porodični dan za roditelje i decu od 5 do 12 godina u prostorijama Savremene u Masarikovoj.
 
Porodični dan je manifestacija namenjena celoj porodici, posvećena savremenoj edukaciji, kreativnim radionicama, druženju i zabavi, a roditelji su na njoj dobili i procene stručnjaka o razvoju svog deteta.
 

Niz zanimljivih aktivnosti za nezaboravno iskustvo

 
Na Porodičnom danu mališane su dočekale razne IT „igračke”. Najviše su bili fascinirani robotima, a VR naočare, sa kojima su „obišli” ceo svet, odvele su ih u Kinu, London, Pariz, Dubai i Egipat, ali i na Mars. Leteli su iznad planina, plivali sa ajkulama, posetili piramide, upoznali brojne životinje i različite kulture.
 
„Dopalo mi se što smo istraživali razne gradove”, rekao je jedan od najmlađih posetilaca Porodičnog dana.
 
Tri sata, koliko je trajalo ovo druženje, mališani su mogli i da učestvuju u sportskim aktivnostima i dramskoj, muzičkoj i umetničkoj radionici, gde su vežbali svoja gimnastička i glumačka umeća, usvajali i raspoznavali osnovne muzičke elemente: ritam, melodiju, dinamiku i projektovali svoj unutrašnji svet kroz boje, oblike i kreativan rad koji podrazumeva slikanje, crtanje i igranje različitim materijalima.
 
„Deca su oduševljena svime, a najviše vremena provela su na sportskim aktivnostima”, rekla je Lidija, mama koja je dovela svoje dete na savremeni Porodični dan.
 

Roditeljima posebno važna procena afiniteta deteta

 
Na Porodičnom danu nisu uživala samo deca. Roditelji su bili srećni jer su njihovi mališani imali kvalitetan dan ispunjen zanimljivim i edukativnim sadržajem.
 
„Ovo je projekat koji ima posebno organizovane aktivnosti i za roditelje”, istakao je Aleksandar Kuzmanović, autor projekta SPONE Sistem Stimulacije i Porodičnog dana.
 
Roditelji su ovu posetu iskoristili da popričaju sa logopedima, psiholozima i stručnjacima, koji su im pomogli da saznaju kako na vreme mogu da prepoznaju i procene afinitete svog deteta i na koji način da podstaknu njihov razvoj pažnje, pamćenja, komunikacije i govora.
 

Druženje koje će se prepričavati

 
Pored uživanja na bogatim radionicama, mališani će Porodični dan pamtiti i po novim poznanstvima i sjajnim uspomenama.
 
Deca su kroz igru i druženje imala priliku da vide i ispitaju kako je to koristiti najsavremeniju tehnologiju, a sa edukativnim aplikacijama najbolje su se upoznali učestvujući u Kahoot kvizu, u kome su proverili svoje poznavanje bajki. I bili su odlični u tome.
 
Direktorka Savremene osnovne škole Jasmina Franolić ističe da će u ovoj školi mališani moći da se školuju u sličnom okruženju.
 
„U Savremenoj osnovnoj školi će u okviru vannastavnih aktivnosti u izobilju biti radionica koje čuvaju maštu dece, dete u njima i koje ih uče nekim životnim veštinama”, navodi direktorka.
 
Pogledajte kako je izgledao prvi Porodični dan u Savremenoj:
 
 

O ORGANIZATORIMA:

 
SPONE Sistem Stimulacije je program za decu i roditelje, koji kroz međusobno povezivanje i multidisciplinarnu saradnju profesionalaca realizuje društveno korisne projekte radi zajedničkog rada na unapređivanju kvaliteta formalnog i neformalnog obrazovanja, edukaciji odraslih, dece i omladine, kao i stvaranju humanog, bezbednog i zdravog okruženja za život i rad svih građana Srbije, pre svega, dece i omladine.
 
Savremena osnovna škola i gimnazija je jedinstveni sistem Future Ready obrazovanja u regionu, koji su akreditovali Ministarstvo prosvete Republike Srbije i Univerzitet u Kembridžu i koji kroz savremen, interaktivan i kreativan način obezbeđuje deci maksimalne rezultate u postizanju visokih akademskih ciljeva.