Ovogodišnjim dobitnicima konkursa za osobe sa invaliditetom dodeljena besplatna školovanja

Na svečanosti koja je i ove godine organizovana u prostorijama ITAcademy, BusinessAcademy i InternetAcademy u Beograđanki dodeljena su besplatna online školovanja ovogodišnjim pobednicima konkursa za osobe sa invaliditetom. 
 
Besplatna školovanja dodeljena su i dobitnicima sa teritorije Bosne i Hercegovine i Rumunije. 
 

Školovanja u vrednosti od 40.000 evra

 
Kompanija LINKgroup godišnje izdvaja 40.000 evra za edukaciju osoba sa invaliditetom, kojima je ovakav vid učenja veoma značajan. Polaznici će programe ITAcademy, BusinessAcademy i InternetAcademy slušati i polagati online, zahvaljujući najsavremenijoj Distance Learning platformi u regionu.
 
– Nastavili smo sa ovom akcijom i verujem da će osobama sa invaliditetom rad na našoj platformi i uopšte mogućnost online učenja omogućiti da svoje karijere pokrenu u drugom pravcu, da steknu nova znanja i veštine i da se na kraju, naravno, zaposle na željenim poslovima – objasnio je Vuk Ninić, menadžer ITAcademy. 
 
Ukupno 20 besplatnih školovanja raspoređeno je tako što ih je dobilo osam osoba iz Srbije i po šest osoba iz Bosne i Hercegovine i Rumunije. Novi polaznici dobili su i pomoć Centra za razvoj karijere u vidu besplatnih seminara i asistencije pri pisanju CV-ja za posao.
 

Želimo da svi imaju jednaka prava na kvalitetno obrazovanje

 
Finansijska podrška za osobe sa invaliditetom je način da kompanija LINKgroup omogući svima podjednaka prava na besplatno školovanje. 
 
 
 
– Osobe sa invaliditetom su najčešće motivisanije, hrabrije i upornije u učenju i radu. Na ovaj način želimo da ih podržimo i omogućimo im da svoje znanje unaprede u onim oblastima u kojima postoji velika potražnja za novim kadrovima. Mnogo je pozitivnih iskustava naših stipendista koji su dobili posao ili čak pokrenuli vlastiti biznis posle završenog online školovanja. To nam je najveća satisfakcija i motivacija da sa ovom akcijom i nastavimo – rekla je Arijana Aladžuz, regionalni menadžer marketinga i prodaje LINKgroupa. 
 
Po završetku jednogodišnjih programa, polaznici će imati mogućnost da novostečeno znanje pokažu u praksi. 
 
– Preko našeg LINK Apprentice Programa svi polaznici imaju priliku da se prijave za tromesečnu praksu i da na taj način znanje koje su stekli primene u realnim uslovima, radeći u kompaniji – rekao je Nikola Goljović, regruter kompanije LINKgroup. 
 

Spisak ovogodišnjih dobitnika

Srbija: 
 
Aleksandar Milošević (Beograd), ITAcademy
Vuk Đorđević (Niš), ITAcademy
Jelena Veličković (Negotin), ITAcademy
Dimitrije Anđelković (Niš), ITAcademy
Malina Pavlović (Beograd), BusinessAcademy
Sofija Kunić (Sombor), InternetAcademy
Danijel Todorović (Pančevo), ITAcademy
Stefan Spasić (Vranje), ITAcademy
Igor Banković (Beograd), ITAcademy, i Dejan Dašić (Beograd), InternetAcademy – umanjenje školarine za po 50%
 
Bosna i Hercegovina:
 
Zemir Jusić (Sarajevo), ITAcademy
Semir Bajić (Konjic), ITAcademy
Rada Trifković (Pilica), ITAcademy
Haris Dedić (Tuzla), ITAcademy
Jelena Mišić (Tuzla), BusinessAcademy
Elmir Suljić (Sarajevo), ITAcademy
 
Rumunija i Moldavija:
 
Eugenia Dodon (Moldova), LINK Academy
Răzvan-Florin Ciule (Zalău), LINK Academy
Elena Pomana (Târgu Jiu), LINK Academy
Bucur Constantin Marius (Buzau), LINK Academy
Bucur Adrian Ionut (Giurgiu), BusinessAcademy
Rusu Ioana Marcela (Hunedoara), LINK Academy
 
Od srca čestitamo svima koji se nalaze na ovoj listi i želimo da im ovo školovanje zaista pomogne u osamostaljivanju, konkurentnosti na tržištu rada i postizanju željenih ciljeva. 
 
Sve koji nisu na ovoj listi molimo da odmah posle 1. januara 2022. godine ponovo pošalju prijavu i time omoguće sebi ulazak u uži izbor za narednu godinu – upornost i istrajnost su svakako kriterijumi prilikom odabira. Sve u vezi sa prijavljivanjem za ovu vrstu finansijske podrške možete pronaći OVDE.
 
Pogledajte kako je bilo na ovogodišnjoj dodeli besplatnih školovanja i poslušajte utiske i razmišljanja dobitnika.