Uručeno 20 školovanja za osobe sa invaliditetom na svečanoj ceremoniji u Skupštini grada

Kompanija LINK group nastavila je sa organizacijom projekata koji imaju društveno odgovornu notu. Skoro deset godina zaredom, kroz program LINK LEARNING FOUNDATION, a u saradnji sa Gradom Beogradom, 20 osoba sa invaliditetom dobilo je besplatno školovanje na našim edukativnim ustanovama – ITAcademy (odnosno LINK Academy u Rumuniji), BusinessAcademy i InternetAcademy, u ukupnoj vrednosti od oko 40.000 evra. 
 
Podeljeno je ukupno 20 školovanja – osam u Srbiji, a u Bosni i Hercegovini i Rumuniji po šest. 
 

Svečana dodela u Skupštini grada Beograda

 
Svečana dodela besplatnih školovanja za područje Srbije organizovana je u Skupštini grada Beograda, a vaučere za online kurseve podelili su član Gradskog veća gospodin Dragomir Petronijević i direktor LINK Examinations Instituta i menadžer BusinessAcademy gospodin Goran Mitić. 
 
Dobitnici vrednih online kurseva za područje Srbije su: 
 
  • Jelena Marić iz Užica 
  • Luka Joksimović Barbat iz Beograda
  • Anastasija Savić iz Paraćina 
  • Nina Miodragović iz Zemuna 
  • Mihajlo Lukić iz Ležimira – Sremska Mitrovica
  • Jovan Kulevski iz Novog Sada 
  • Lazar Čolić iz Rume 
  • Milan Živković iz Pirota
 
Oni će nastavu moći da pohađaju preko interneta, putem najsavremenije Distance Learning platforme i mobilne aplikacije za online učenje, koji omogućavaju sticanje praktičnih znanja i veština sa bilo kog mesta, uz punu podršku predavača i mentora – baš kao da nastavu pohađaju u učionici.
 
Dragomir Petronijević naglasio je tokom svečanosti da je ponosan na saradnju Grada Beograda i kompanije LINK group. 
 
Grad Beograd i LINK group sjajno sarađuju već nekoliko godina. Drago mi je da smo već tradicionalno domaćini dodele besplatnih školovanja za osobe sa invaliditetom. Drago nam je da regionalni lider u oblasti obrazovanja upravo ovde u Beogradu održava svoje manifestacije. Osobe sa invaliditetom su nam jako važne i njihov položaj u društvu, naročito pri zapošljavanju, je prioritet. Ovaj način školovanja, online, od svoje kuće, pomaže im da budu konkurentni, da zarađuju svoj novac i da rade za velike kompanije – rekao je Dragomir Petronijević. 
 
 
Direktor LINK Examinations Institute i menadžer BusinessAcademy gospodin Goran Mitić naglasio je značaj koji ova školovanja imaju za osobe sa invaliditetom. 
 
Drago mi je da su naše obrazovne institucije uzele učešće u ovakvoj akciji, kao što to radimo i svih ovih godina. Na taj način dajemo svoj doprinos poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom u pogledu mogućnosti za dalje usavršavanje da bi bili konkurentni na tržištu rada. U svakoj školskoj godini imali smo polaznike iz ove kategorije i trudimo se da maksimalno prilagodimo i resurse i način učenja njihovim potrebama – rekao je Goran Mitić.
 

Uspešne priče prošlogodišnjih dobitnika motivisale su buduće polaznike

Budući polaznici ITAcademy, BusinessAcademy i InternetAcademy imali su prilike da u Skupštini grada pogledaju petominutne video-priloge o prošlogodišnjim dobitnicima besplatnog školovanja, koji su ih samo dodatno motivisali da se potrude i završe jednogodišnje online programe. Na primerima Aladina Kavgića iz Tuzle, koji je završio ITAcademy i zahvaljujući tome postao grafički i video dizajner, i Nikole Kovačevića iz Užica, polaznika BusinessAcademy koji je postao preduzetnik, videli su da se ulaganje u znanje uvek isplati.
 

Druženje i korisni saveti u Skupštini grada

 
 
Osnovni cilj ove akcije bio je da ljudima koji žele da se usavršavaju u najisplativijim i najtraženijim zanimanjima današnjice omogućimo pristup praktičnim znanjima i veštinama koje mogu da steknu učeći online. 
 
Nagrađeni su kroz motivaciona pisma objasnili zašto su baš oni ti koji treba besplatno da se školuju, a besplatni online kursevi pripali su onima čija je motivacija najjača. 
 
Na svečanosti u Skupštini grada dobitnici su mogli da razmene svoja iskustva, da se povežu i podele svoje poslovne ambicije i ideje.
 

Smernice za započinjanje i unapređenje karijere

 
Pre uručenja vaučera, prezentaciju Centra za razvoj karijere (Center for Career Development, CCD) održala je predstavnica tog centra, Tanja Božić. Ona je govorila o načinima za započinjanje i unapređenje karijere nakon školovanja, pa su tako budući polaznici dobili mnogo korisnih saveta i smernica. 
 
Kompanija LINK group čestita svim dobitnicima i želi im da na pravi način iskoriste beneficije, znanja i veštine koje će steći tokom školovanja na našim obrazovnim institucijama. Svima koji su konkurisali poručujemo da prijave podnesu i za sledeću školsku godinu i želimo im mnogo sreće na narednom konkursu.
 
Pogledajte kako je bilo na svečanoj ceremoniji dodele besplatnih školovanja u Skupštini grada: