Održana prva Design Challenge LIVE radionica u tri grada

Polaznici ITAcademy iz svih zemalja gde su predstavništva ove institucije imali su sjajnu priliku da steknu nova znanja i praktično iskustvo, i da sa svojim kolegama i mentorima učestvuju u kreiranju konkretnog projekta koji će biti značajna referenca u njihovoj biografiji.

dizajn studio

Učesnicima je pružena mogućnost sticanja jednog potpuno novog iskustva sa kojim će mnogo bolje moći da se pokažu u budućim poslovnim izazovima i projektima na kojima će raditi sami ili u timovima. Design Challenge LIVE radionica zamišljena je kao trodnevna dizajn avantura timskog pronalaženja rešenja inspirativnog zadatka.
 

Tri grada, tri tima, jedan zadatak

Timovi su, u sklopu radionice koja je održana u tri grada,  Beogradu, Sarajevu i Bukureštu u različitim terminima, bili suočeni sa istim zadatkom. Učešće je bilo besplatno, naravno, a na izradi rešenja radili su predano tri dana, 7 sati dnevno. S obzirom na to da su timove činili već iskusni dizajneri, uloga koordinatora Design Studio projekta, Predraga Maksića, bila je pre svega u usmeravanju, ostavljajući kreativni deo u potpunosti dogovoru samih članova timova.
 
Pred svim timovima stajao je isti zadatak: dizajn logoa za muzičku produkcijsku kuću KSL Music.
priznanje
 
Nakon što su se upoznali sa vizijom i misijom, ciljnom grupom i vrstom muzike koju producira ova muzička kuća, polaznici su uspešno odgovorili zadatku. Svaki od timova dao je svoj predlog logoa, a sada se čeka na odluku komisije i samog klijenta koji će izabrati pobedničko rešenje.
 

Kakvi su utisci učesnika?

Članovi Design Studio tima već su stekli odlične reference za nastavak svoje karijere radom na projektima u okviru tima, a sada su imali još jednu priliku da dođu do novog iskustva i pokažu koliko toga znaju i umeju da urade u Adobe programima.
design studio
Jedan od učesnika, deo tima iz Sarajeva, Leo Hodžić izjavio je: „Design Challenge mi se jako dopao, sretan sam da je organizovan u Sarajevu. Moje kolege i ja imali smo mnoštvo ideja za dizajn, ali smo uspjeli skupa doći do najboljeg rješenja i naš klijent je zadovoljan, tako da smo ostvarili svoj cilj. ITAcademy pruža odličnu praksu, a CV ispunjen različitim radnim iskustvima i certifikatima najbolja je potvrda našeg znanja i impresionira poslodavce”.
 
Nikolina Dobrilović, takođe deo tima iz Sarajeva, podelila je svoj utisak: „Sretna sam da sam kroz ovu radionicu upoznala još bolje svoje kolege, jako lijepo smo se družili, učili jedni od drugih i radna atmosfera je bila odlična, što je, po meni, najvažnije za dobar rezultat. Takođe sam oduševljena pristupom profesora koji, iako imaju ogromno iskustvo u radu, već sada nas, na početku naše karijere, tretiraju kao ravnopravne kolege dizajnere.”
Svi učesnici Design Challenge LIVE radionice dobili su sertifikat za učešće, a pobednički tim dobiće i posebno priznanje.
 
U planu je da ovakve radionice postanu tradicija u radu Design Studio tima u godinama koje dolaze.