Obrazovanje na naš način: Maja i Pepper u emisiji „150 minuta”

Naš edukativni robot Pepper i nastavnica Maja Ivović su posle velikog uspeha u emisiji „KEC na 11” na K-1 televiziji bili gosti Dejana Pantelića u popularnoj emisiji „150 minuta” na Prvoj srpskoj televiziji. Gosti cenjenog novinara i urednika bili su i učenici Osnovne škole „Savremena” Mila Dzeletovic, učenica četvrtog razreda, i Filip Perišić, učenik osmog razreda.

LINK edu Alliance kao lider u oblasti formalnog obrazovanja i profesionalne edukacije stalno pomera granice savremenog obrazovanja. Jedan od načina na koje to čini je korišćenje robota Peppera u procesu učenja. Ovaj robot se u našim obrazovnim ustanovama koristi kako bi se poboljšao proces učenja i kako bi se povećala motivacija učenika.

LINK edu Alliance sprovodi i naučna istraživanja čiji je cilj da unaprede obrazovanje i pruže nova saznanja o tome kako primena robota u obrazovanju može poboljšati obrazovne procese. Ova istraživanja uključuju različite oblasti, od veštačke inteligencije do pedagoške teorije i tehnologije učenja, a njihovi rezultati će se koristiti za poboljšanje postojećih programa obrazovanja i primenu novih, efikasnijih metoda učenja ne samo u Srbiji već i u celom svetu.

LINK edu Alliance takođe promoviše upotrebu savremenih obrazovnih paradigmi u svojim obrazovnim programima. Ove paradigme odnose se na načine na koje se obrazovanje treba prilagoditi potrebama modernog doba koristeći tehnologiju i inovativne metode učenja. Na primer, LINK edu Alliance se fokusira na individualizovano učenje, gde se učenici i studenti podučavaju na način koji najbolje odgovara njihovim potrebama i interesovanjima. Ove inicijative su važne za unapređivanje obrazovanja i obezbeđivanje veština i alata koji su učenicima i studentima potrebni da uspešno nastave svoj razvoj na akademskom i profesionalnom putu.

Kvalitet našeg rada prepoznaju brojni roditelji, studenti, polaznici i javna lica. Zahvaljujemo Dejanu Panteliću na prilici da budemo deo njegove sjajne emisije. Prilog o gostovanju naših učenika i nastavnika u emisiji „150 minuta” možete pogledati na sledećem linku.