Novo partnerstvo – LINK group i MikroTik zvanični partneri

Kompanija LINK group sklopila je još jedno partnerstvo, sada sa svetski poznatom kompanijom MikroTik, i tako polaznicima ITAcademy i studentima Visoke škole za ITS otvorila vrata ka sticanju međunarodno prepoznatljivih sertifikata. 
 
Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS je stekla status akreditovane MikroTik Academy, i tako svojim studentima obezbedila dodatne mogućnosti za sticanje znanja i sertifikacije za mrežnu administraciju.
 
Od sada smo deo povlašćene grupe međunarodnih visokoobrazovnih institucija, univerziteta i koledža, koje takođe imaju status MikroTik Academy, što nas opet svrstava u sam vrh ustanova koje školuju buduće IT stručnjake.
 
Polaznici ITAcademy, koja je postala akreditovani MikroTik Training Centar,  stiču veštine i međunarodne sertifikata po najvišim standardima iz područja upravljanja i konfiguracije mreža na RouterOS-u, operativnom sistemu kompanije MikroTik.
 

Svetski poznati MikroTik sertifikati

 
MikroTik sertifikati su jedni od najznačajnijih potvrda znanja i veština u oblasti mrežne administracije, a znanja za koja oni garantuju smatraju se neophodnim za sve vrhunske IT stručnjake.
 
Ovo partnerstvo je značajno jer studentima ITS-a i polaznicima ITAcademy omogućava da uče i pripremaju se za polaganje na brojnim MikroTik treninzima, a zatim i da steknu neki od prestižnih MikroTik sertifikata.
 
 

Više o MikroTiku

 
MikroTik je letonska kompanija osnovana još 1995. godine, koja je vrlo brzo postala jedna od najvećih u oblasti proizvodnje opreme za bežične mreže. Najveći doprinos kompanija je dala RouterOS softverom, koji je omogućio da se svaki PC pretvori u ruter sa mogućnostima kao što su  firewall, VPN server, VPN klijent, kontrola protoka i bežična pristupna tačka. Danas se njen hardver i softver za internet povezivanje koriste širom sveta, jer se smatra da ih odlikuje najbolji odnos između kvaliteta i cene.
 
Među korisnicima softvera i hardvera kompanije MikroTik nalaze se neke od najznačajnijih svetskih institucija i kompanija, kao što su: NASA, Siemens, Ericsson, Marvell, Vodafone, HP Invent itd.