Novi uspeh LINK edu RoboTeama: LinkRMS

Održan je redovni sastanak LINK edu RoboTeama, na kojem je prezentovan nov proizvod koji je razvio naš tim – LinkRMS (LINK Robot Management System) – i predstavljen napredak u razvoju specifičnog softvera za robota Peppera. Trenutno je moguće izabrati da li će Pepper govoriti na srpskom ili engleskom jeziku, što su sa pozitivnim ishodom testirali učenici Savremene osnovne škole, a to možete videti na ovom linku.

Robot Management System (RMS) je softverski sistem za upravljanje robotima koji se koristi za nadzor i programiranje robota, kao i za upravljanje njima, u proizvodnom procesu ili drugim okruženjima u kojima se koriste roboti.

RMS omogućava nadzor nad robotskim sistemom, uključujući i praćenje performansi robota, dijagnostiku i rešavanje problema u realnom vremenu. Takođe, RMS pruža mogućnost za daljinsko upravljanje robotima, programiranje i podešavanje parametara rada.

Uz to, RMS obezbeđuje sigurnosne funkcije koje sprečavaju neželjene incidente sa robotima, kao i mogućnost kreiranja različitih profila za različite korisnike, u zavisnosti od njihovih nivoa pristupa i ovlašćenja.

LinkRMS ima dve opcije prijave – nastavnik i admin. Admin registruje nastavnika, a kada se nastavnik uloguje, može da izabere željeni razred i predmet za koji treba da kreira određeni scenario za svoj čas. Nastavnik vidi samo svoje unose, koje može naknadno da menja i briše, dok admin vidi sve unose svih nastavnika. Osnovno funkcionalnosti za korišćenje su implementirane, a LINK edu RoboTeam planira dalju optimizaciju.

LinkRMS je jedinstven sistem upravljanja koji će našoj alijansi doneti brojne prednosti i omogućiti bolji akademski razvoj naših učenika i studenata, kao i automatizaciju pojedinih nastavnih procesa.

Radujemo se novim uspesima našeg tima i sa nestrpljenjem čekamo nove poduhvate!