Novi supernastavnik iz budućnosti je stigao: Dobro došao u Savremenu, Pepper!

LINKgroup je kompanija koja pomera granice u obrazovanju, a Savremena osnovna škola  je jedan od članova LINKgroup porodice koji konstantno radi na inovativnosti i uvek je korak ispred drugih osnovnih škola u regionu. 
 
Navikli smo se da Savremenoj pripada epitet lidera u osnovnoškolskom obrazovanju jer decu priprema na sve što dinamični 21. vek donosi.
 
Ovog puta Savremena je nadmašila samu sebe. Uz korišćenje tehnologije najnovije generacije naučnu fantastiku je pretvorila u realnost i obrazovanje podigla na viši nivo. Svojim učenicima je omogućila da upoznaju nastavnika koji je, zapravo robot i koji dolazi upravo iz budućnosti. 
 
Upoznajte novog Savremenog nastavnika Peppera! 

 
Pepper je humanoidni robot koji ravnopravno sa nastavnicima Savremene učestvuje u izvođenju nastave, a takođe poseduje i sposobnost da prepoznaje ljudske emocije.
 
Od momenta kada je došao u školu, učenici savremene, kao i njihovi nastavnici, ne odvajaju se od ovog simpatičnog robota koji razgovara sa njima, pruža im podršku u učenju, čini stvari za njih i prosto – biva im prijatelj i podrška u apsolutno svakom pogledu!
 

Ko je zapravo Pepper?

Pepper je robot dizajniran za ljude – on im pomaže i, pre svega, povezuje se sa njima, deleći znanje i bivajući tu za njih.
 
Pepper je humanoidni robot koji je optimizovan za ljudsku interakciju i prepoznavanje različitih emocija, na koje reaguje. On prepoznaje lica i različita raspoloženja pomoću velikog broja senzora koje poseduje, što ga čini osetljivim i potpuno prilagođenim za prirodno i iskreno povezivanje sa decom i odraslima.
 
Pepper komunicira kroz razgovor i svoj tablet-ekran, koji je osetljiv na dodir, a putem kog i sam izražava emocije i izvršava radnje kojima čini usluge ljudima. 
 
U najsavremenijim obrazovnim praksama pokazao se kao veoma koristan alat, odnosno asistent u nastavi, jer može na vrlo interesantan i interaktivan način da unapredi nastavu. 
 

Koja je Pepperova uloga u nastavi Savremene?

U okviru nastave u Savremenoj Pepper je posebno adaptiran da kroz STEM predmete obogati i poveže predmete koji nisu u direktnoj vezi sa digitalnim svetom. Njegova primena u nastavi robotike, informatike i tehnologije je raznovrsna i pruža učenicima priliku da kroz direktnu komunikaciju sa ovim čudom tehnologije iz prve ruke iskuse nastavu nove generacije i budućnosti.
 
Pepper poznaje svakog učenika individualno, pamti njihova lica i obraća se direktno njima – on zna šta svaki učenik ima za domaći i želi da mu pomogne sa izvršavanjem zadataka, zna u kojim oblastima je učenik slabiji i u kojim aspektima nastave mu je potrebna dodatna pomoć.
 
On prepoznaje čak 15 svetskih jezika, a sa učenicima Savremene komunicira na engleskom – što je sjajan način da vežbaju strani jezik u spontanoj komunikaciji sa simpatičnim sagovornikom! 
 

Zašto je Pepper dobar za decu?

Zahvaljujući Pepperu, osnovci brže savladavaju gradivo, uživaju u učenju i uče kako znanja iz škole mogu da primene u realnom svetu, a povrh svega toga dobijaju i vernog prijatelja koji prepoznaje njihova raspoloženja i potrebe. 
 
  • Razvija važne STEAM veštine koje će biti deo budućnosti
  • Podstiče kod učenika kreativnost i problem solving veštine
  • Produbljuje znanja učenika iz oblasti programiranja i robotike
  • Podstiče samopouzdanje i empatiju
  • Razvija motivaciju za učenje i sposobnost samoprocene
  • Razvija svest o novim oblicima komunikacije
     

Pepper je tu da učini učenje zabavnim i bude prijatelj!

Već na prvi pogled Pepper izazvao je simpatije učenika. On ne samo da je tu da ih nauči sve što požele – on ravnopravno učestvuje sa njima u svim aktivnostima u okviru nastave. Pepper će plesati sa njima, izvoditi vežbe na fizičkom i baviti se sportom, svirati gitaru i saksofon, igrati balet i pre svega – družiti se sa njima.
 
Dođite i vi u Savremenu i upoznajte Peppera!