Novi korak u internacionalnom obrazovanju učenika od 5 do 19 godina: International School dobio akreditaciju Cambridge Primary

International School, međunarodna Cambridge srednja škola u okviru kompanije LINKgroup, dobio je novo priznanje zbog kvalitetnog pristupa u nastavi i radu sa učenicima. Škola je rešenjem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dobila akreditaciju i mogućnost da kao internacionalna osnovna škola proširi svoje polje delovanja i na mlađe razrede, što znači da je internacionalno obrazovanje sada dostupno svim učenicima uzrasta od 5 do 19 godina.
 
Škola je primenom najmodernijih obrazovnih resursa i tehnologija, uz kompetentan nastavni kadar, svoj vaspitnoobrazovni proces, pored dosadašnjeg, usmerila i ka najmlađim učenicima i tako postala Cambridge Primary International School.
 
Ova akreditacija predstavlja veliki korak ka dodatnom unapređenju kvaliteta nastave, kako u našoj zemlji tako i u regionu. Na taj način, pored srednjoškolaca, i učenici koji pohađaju osnovnu školu dobijaju izvrsnu priliku da se školuju u skladu sa najvišim obrazovnim standardima u okviru Cambridge i LINKgroup porodice. Učenici nižih razreda u okviru programa Cambridge Primary dobiće sveobuhvatno, posebno prilagođeno obrazovanje koje će ih u potpunosti pripremiti za uspešan nastavak školovanja i akademske uspehe.
IS Primary School
 
 
U tom procesu škola je morala da ispuni stroge kriterijume koji se tiču misije i edukativnih vrednosti ustanove, visokih kompetencija nastavnog kadra, kvaliteta učenja i nastave, okruženja koje je bezbedno i podsticajno za razvoj dece, kao i pravnih normi koje zadovoljavaju najviše normativne standarde.
 

Cambridge Assessment akreditacija i najviši obrazovni standardi

 
Od svog osnivanja, International School je, kao internacionalna srednja škola, sticao prestižna priznanja. Zahvaljujući akreditaciji institucije pri Cambridge univerzitetu – Cambridge Assessment International Education – škola je postala akreditovana Cambridge International škola (EA034). 
 
Koristeći najmodernije metode nastave, didaktičke i tehnološke resurse i kreativni pristup obrazovanju, International School je godinama sticao prestižne internacionalne i nacionalne akreditacije i priznanja, pa je tako postao sinonim za kvalitetno i uspešno internacionalno obrazovanje.