Novi član velike LINKgroup porodice: Otvorena najsavremenija osnovna škola u regionu – Savremena osnovna škola

Najmlađi član LINKgroup porodice je još jedan uspešan projekat koji neguje inovativnu obrazovnu praksu. Vrata stvarno drugačije Osnovne škole „Savremena” na Novom Beogradu otvorena su 2. septembra za prve generacije osnovaca.
 
Ono što od samog početka Savremenu odvaja kao lidera u regionu, kada je o obrazovanju reč, jeste svetski metodički pristup u nastavi i inovativna tehnologija. Ovaj nesvakidašnji proces edukacije moderni je model školovanja, koji je razvila internacionalna kompanija LINKgroup, koja se više od 20 godina uspešno bavi edukacijom, a koja je ujedno i osnivač Savremene osnovne škole. 
 

Topla dobrodošlica prvim generacijama Savremene

 
Već na svečanom prijemu učenici su pokazali da je ovo škola u koju se ide sa osmehom i spremno su zakoračili u svet najsavremenijeg obrazovanja. 
 
Prvo školsko zvono svi su jednoglasno pozdravili, a bogat zabavno-edukativni program doprineo je da mališanima prvi školski dan ostane zauvek u sećanju, a obeležen je ulaskom u svet učenja, druženja, igre i sticanja novih iskustava i znanja neophodnih za 21. vek.
 

Family frendly okruženje od prvog dana – oduševljeni roditelji i učenici

 
Svečana dobrodošlica je izmamila mnogo dečjih osmeha, a roditeljima je još jednom potvrđeno da su njihova deca u sigurnom okruženju i da su na početku pravog puta, na kome je kvalitetno obrazovanje koje decu čini srećnim i priprema ih da budu uspešni u novom dobu stalnih promena zagarantovano.
 
Direktorka ove jedinstvene institucije Jasmina Franolić iskazala je zahvalnost svima koji su učestvovali u realizaciji ovog velikog projekta, ali i roditeljima svih osnovaca, koji su nezaobilazni učesnici u obrazovanju svoje dece i čiji se glas u Savremenoj uvek čuje i uvažava. Takođe, ukazala je na stručnost i spremnost svojih kolega da rade ono što najbolje znaju – obrazovanje naše dece i briga o njima.
 

 

Osnovci na početku najsavremenije avanture do sada

 
Škola u koju se ide sa osmehom pravo lice pokazala je i pred očekivano uplašenim prvacima, koje su ohrabrili zagrljaji njihove prve učiteljice, a pred nastupom mađioničara, jednog od učesnika programa, nisu sakrili oduševljenje – učestvovali su u nesvakidašnjim trikovima, uz najsavremeniju tehnologiju, i saznali da su ovo sprave koje će, pomoću učitelja i nastavnika, koristiti tokom školovanja. 
 
Zato je Savremena dočekala svoje prve savremene generacije, koji informacionu pismenost usvajaju već od prvog razreda i tako prave prve korake u IT svetu.
 
Nezaboravan doček za mališane nastavio se u znaku kulture i umetnosti – gledajući nastupe malih balerina, recitatora, klizačica i gitariste, učenici su oduševljeno oponašali njihove pokrete, koje će već od prvog meseca moći da nauče u školi, uz sve dodatne aktivnosti i sekcije koje su organizovane za njih.
 
 

Sveobuhvatno obrazovanje za budućnost u stvarno drugačijoj osnovnoj školi

 
Cilj velikog LINKgroup projekta, kada je reč o Savremenoj osnovnoj školi, postignut je oslanjanjem na najnovija svetska dostignuća u obrazovanju - izgrađen je inovativan i fleksibilan pristup u kom je sva pažnja usmerena prema učenicima. Personalizovan pristup u nastavi omogućava da se interesovanje, talenat i sposobnost svakog deteta istaknu u prvi plan.
 
Pristup obrazovanju za kakav se Savremena zalaže fleksibilan je i neprestano se razvija, osposobljavajući učenike za sticanje veština za 21. vek, koje će im pomoći da uspešno odgovore na sve izazove budućnosti. Podsticajno okruženje za razvoj višestruke inteligencije, kreativni pristup obrazovanju, posvećeni učitelji i partnerstvo sa roditeljima samo su neki od sadržaja koji Savremenu čine stvarno drugačijom i koji su deo inovativne obrazovne prakse.
 

Deca spremna za izazove 21. veka

 
Savremena je Future Ready School, a život ove jedinstvene škole čine osnovci u plavim, zelenim, crvenim i žutim majicama, koji od prvog dana neguju duh pripadnosti školi i grade neraskidiva prijateljstva. Vesela, zabavna i edukativna atmosfera samo je početak, a ispunjenost nastavnika, učitelja, učenika i njihovih roditelja jeste ono što će se negovati u dugoj avanturi kroz Savremenu, gde je sveobuhvatno obrazovanje zagarantovano za svakog učenika.