Mirisi u službi akademskog razvoja učenika

Akademski, socioemocionalni i psihofizički razvoj učenika oduvek su bili centralna preokupacija LINK edu Alliance. Zbog toga smo i uveli visoke standarde u svoje poslovanje, zbog toga biramo najbolje kurikulume i nastavnike, sprovodimo najbolje vannastavne programe, brinemo o kvalitetu životne sredine u zatvorenom prostoru i podstičemo aktivnosti na otvorenom.

U sklopu akademskog razvoja učenika povećanje performansi učenika, ali i nastavnika, uvek je bila važna tema za naše obrazovne institucije. LINK edu Alliance redovno sprovodi opsežna sekundarna i primarna istraživanja kako bi pronašla načine da poboljša kvalitet obrazovnih procesa, ali i rezultate učenja, smanji stres kod učenika i poveća koncentraciju i motivaciju učenika. Nedavno sprovedeno opsežno sekundarno istraživanje naučnih i stručnih studija dovelo nas je do zaključaka da miris može imati značajan uticaj na performanse učenika i nastavnika.

Na osnovu naučnih istraživanja, LINK edu Alliance je utvrdila da pojedini mirisi mogu poboljšati koncentraciju i pažnju učenika, kao i količinu zapamćenog, da mogu uticati na dugoročnu memoriju, ali i na smanjenje stresa.

Zbog ovih značajnih rezultata, LINK edu Alliance razmatra mogućnost uvođenja mirisa u svoje objekte škola, fakulteta, instituta i servisa profesionalne edukacije kroz nekoliko faza, vodeći računa da položajem raspršivača (van učionica), izborom mirisa i doziranjem aroma pospeši stvaranje pozitivnih efekata, ali i da ne izazove potencijalne negativne efekte.

Biranjem optimalnih proizvođača aroma i traganjem za strogo kontrolisanim mirisnim uljima najvišeg kvaliteta i mirisnim notama, koji bi bili zastupljeni u našim objektima, cilj nam je da kroz ovaj projekat pomognemo u poboljšanju performansi učenika i nastavnika, što bi imalo pozitivan uticaj na kvalitet obrazovanja uopšte, kao i da ojačamo svoje već visoke standarde kada je reč o higijeni i modernom prostoru.

Ovo je samo jedan od mnogih primera kako se naše obrazovne institucije trude da pruže najbolje uslove za učenje i razvoj. LINK edu Alliance je ponosna na to što može da doprinese ovom važnom cilju i nastavlja da traži nove načine za unapređenje kvaliteta obrazovanja.