LINKgroup – lider modernog obrazovanja kao predstavnik Srbije na svetskoj izložbi „Expo 2020” u Dubaiju

Kao kompanija koja pomera granice savremenog obrazovanja tako što neprestano ide u korak sa najmodernijim inovacijama na globalnom nivou, LINKgroup dobio je ogromnu čast da kao regionalni lider predstavlja Srbiju na Expo svetskoj izložbi, koja se ove godine održava u Dubaiju. LINKgroup učestvuje u okviru tematske nedelje posvećene znanju i učenju od 12. do 18. decembra 2021. 
 
Ova manifestacija na jednom mestu okuplja sve eminentne inovatore iz različitih sfera javnog delovanja, tehnološke industrije, umetnosti i kulture. LINKgroup je izabran za njenog učesnika kao najbolji iz naše zemlje zbog toga što nastoji da u svoj rad inkorporira najnaprednije ideje i već 25 godina iznova kreira novu viziju edukacije i sertifikacije u internacionalnom kontekstu.
 
„Dubai Expo 2020” je manifestacija koja na jednom mestu u futurističkom ambijentu pruža priliku za kolektivno globalno delovanje svima koji imaju jasnu viziju na koji način žele da oblikuju budućnost i redefinišu standarde prema kojima će se formirati svet u kom živimo.
 
Budući da je na internacionalnom nivou prepoznat kao jedna od vodećih kompanija u sferi savremenog obrazovanja, LINKgroup ovaj događaj vidi kao priliku da sa drugim globalnim liderima kroz razmenu progresivnih ideja o budućnosti edukacije i standarda prema kojima se formira obrazovanje utiče na razvoj pojedinaca i zajednice u skladu sa zahtevima 21. veka.
 

„Dubai Expo 2020”: Sve progresivne ideje sveta na jednom mestu

„Expo 2021” u Dubaiju je globalni događaj čiji je cilj da se poveže veliki broj svetskih zemalja kako bi razmenile ideje i vizije i produktivno sarađivale radi unapređivanja svetske baštine.
 
Upravo je snaga povezivanja ono što ovaj sajam čini jedinstvenim i jednim od najvećih, ako ne i najvećim globalnim događajem u svetu – ove godine učestvuju 192 zemlje i impozantan broj svetskih organizacija, koje će na svetskoj izložbi predstaviti svoja progresivna rešenja za probleme iz raznih oblasti delovanja.
 
Ovu manifestaciju takođe karakteriše i to što se odvija u vizuelno uzbudljivom ambijentu futurističke arhitekture – kompleks čitave izložbe podeljen je u tri distrikta: „Sustainability”, „Opportunity” i „Mobility”. LINKgroup će u ovom ambijentu predstaviti svoju kompaniju kao lidera u inovativnim načinima na koje širimo horizonte u oblastima tehnološkog i društvenog napretka.
 
LINKgroup u svom delovanju teži da stvori globalnu zajednicu u kojoj povezuje sve ljude sa vizijom boljeg obrazovanja i bolje budućnosti, usmerene ka napretku. 
 

Paviljoni: Menjamo način na koji gledamo svet

Učesnici ovogodišnje manifestacije „Dubai Expo 2020” svoje ideje i rad predstaviće u organizacionim paviljonima, koji su tematski koncipirani tako da pružaju maksimalno i potpuno iskustvo onoga što se prezentuje. Posetioci i učesnici izložbe moći će da istraže 192 paviljona svetskih zemalja i organizacija, u kojima će moći da eksperimentišu sa isprobavanjem lokalne kuhinje, progresivnih rešenja iz sveta tehnologije ili da dožive zabavu na načine na koje nisu mogli ni da zamisle.
 
Paviljon u kom će se Srbija predstaviti na svetskoj izložbi tematski je koncipiran pod sloganom „Inspired by the Past, Shaping the Future” i kao matricu ima priču o formiranju vinčanske kulture kao događaju koji je započeo eksploziju progresa u tehnologiji, društvenom delovanju i ekonomskim inovacijama u balkanskom regionu.
 
Tematska nedelja posvećena znanju i obrazovanju baviće se glavnim temama koje su takođe uže polje delovanja LINKgroupa, a to su budućnost obrazovanja i rada, veštine i TVET (tehničko i stručno obrazovanje i obuka) i neformalno obrazovanje i sistemi znanja. Upravo zbog ideja koje nosi kontekst ovogodišnje manifestacije „Dubai Expo 2021”, LINKgroup u potpunosti i više nego ikada ranije utvrđuje svoje mesto na ovom globalnom događaju time što i sam sprovodi projekte progresivnog karaktera i koristi najmodernije tehnologije u svom radu. 
 
Za one koji žele da dožive potpuno iskustvo digitalnih inovacija, pored klasičnih tura u fizičkom i online formatu, moguće je napraviti i virtuelnu turu kroz srpski paviljon na izložbi „Dubai Expo 2020” pomoću najsavremenije VR tehnologije. Spajajući praistorijske i futurističke koncepte, svi zainteresovani imaju sjajnu priliku da, koristeći najmodernije tehnologije, istraže vinčansku kulturu, staru 7.000 godina.
 
 

Dinamična atmosfera za ideje obrazovanja budućnosti

Već tokom prve polovine nedelje znanja i obrazovanja LINKgroup je učestvovao u više događaja i konferencija od visoke relevantnosti u svetu edukacije, potvrđujući svojom involviranošću svoj status aktivnog i progresivnog kreatora na polju modernog obrazovanja. 
 
Jedan od tih događaja bio je „RewirED Summit”, održan 12. i 13. decembra, u okviru kog smo učestvovali u diskusijama na teme „What Does the Future of Education Hold”, „The Future of Learning: Rewiring Education” i „Digital Skills for Future Jobs”. Pored toga, za našu kompaniju bilo je značajno i učešće na World Majlis panelu u organizaciji Expo2020 i ExpoUSA na temu „What if we learned to learn differently?”, čiji je cilj bio podsticanje globalnog dijaloga i modernih perspektiva između inovatora različitih profila. Samit je okupio 5 čelnika država, 45 ministara i preko 2000 učesnika koji su diskutovali o globalnoj transformaciji obrazovanja.
 
Za LINKgroup je bilo veoma značajno i učešće na Knowledge & Learning Business forumu, održanom 14. decembra, na kome su razmatrane teme progresa u sferi biznisa, kao i doprinosa napretku delegata Ujedinjenih Arapskih Emirata, međunarodnih učesnika i Expo partnera. Govornici su naglasili važnost činjenice da nam je veoma potreban diverzitet u primeni nastavnih metoda u okviru digitalnog obrazovanja i edukativnih tehnologija. Takođe je podvučeno da inovacija u edukaciji podrazumeva ne samo korišćenje napredne tehnologije, već i osnaživanje ljudi da se prebace u digitalni način razmišljanja.
 
LINKgroup u toku Expo manifestacije u Dubaiju očekuje još i gostovanje u paviljonu Finske, gde ćemo kao edukativna alijansa koja je prva u našu zemlju uvela program finskog obrazovanja učestvovati u trodnevnom programu koji će se pozabaviti važnim pitanjima u vezi sa tim.
 

LINKgroup: Vođen vizijom budućnosti obrazovanja i u 2022. godini

Inspirisan revolucionarnim idejama i progresivnom pedagogijom, LINKgroup u svom delovanju čvrsto sledi strategiju globalnog umrežavanja i neprekidne razmene ideja kako bi dostigao rezultate koji će zaista napraviti promenu u svetu.

Naša kompanija pored institucija u Srbiji poseduje ogranke i u Bosni i Hercegovini, Rumuniji, Moldaviji i Ukrajini, dok naša jedinstvena e-Learning platforma spaja učenike i studente iz preko 120 zemalja sveta. Šireći svoju viziju na svetskoj izložbi „Dubai Expo 2020”, LINKgroup nastoji ne samo da razvije efektivnu partnersku komunikaciju sa svetskim liderima iz struke i vizionarima već i da prezentovanjem sopstvenog zalaganja za budućnost obrazovanja doprinese razvijanju ideje globalne mreže edukatora i unapređenju već postojećeg obrazovnog sistema.
 
Od velike je važnosti da se o Srbiji u svetu čuje kao o zemlji progresivnih ideja i sa dugom tradicijom stvaranja inovacija i da u njoj nastaju ideje koje menjaju nama poznatu sliku sveta. Zbog toga LINKgroup ponosno zastupa svoju matičnu zemlju na manifestaciji „Dubai Expo 2020” sa ciljem da održi postojeći kredibilitet koji ima u svetu, kao i da uspostavi nova potencijalna partnerstva i zajedničkim snagama razvije nove ideje.
 
Upravo je to ono što nas je afirmisalo kao lidere u oblasti inovacija u edukaciji i zbog čega su nam naši partneri i korisnici lojalni.