LINK group pokrovitelj međunarodnog takmičenja iz informatike „Dabar”

U Mozaik sali Skupštine grada Kruševca potpisan je protokol o saradnji pri realizaciji državnog takmičenja iz računarske i informatičke pismenosti „Dabar”, između OŠ „Dragomir Marković”, Ekonomsko-trgovinske škole i predstavnika Srednje škole za informacione tehnologije ITHS i Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije ITS, kompanije LINK group i Comtrade iz Beograda.

Potpisivanje protokola, između ostalog, ima za cilj promociju i popularizaciju informatike i računarstva na nacionalnom nivou, kao i podsticanje međunarodne saradnje.

Predstavnici naše škole svečano su bili primljeni u kabinet kod zamenika gradonačelnika Jasmine Palurović, koja je istakla da je grad Kruševac prepoznao i podržao inicijativu za održavanje takmičenja, naglasivši da su ovakvi projekti, naročito kada je reč o oblasti informacionih tehnologija, od velike važnosti za razvoj kako Srbije, tako i svih struktura društva u celini.

Zadovoljstvo što su deo ovako važnog projekta, obraćajući se prisutnima, izrazili su direktor Srednje škole za informacione tehnologije ITHS prof. dr Dragan Živković i izvršni menadžer Visoke škole strukovnih studija za ITS Goran Radić.
Nakon toga, usledio je obilazak dveju škola koje su uključene u projekat „Dabar”: OŠ „Dragomir Marković” i Ekonomsko-trgovinske škole.

Inače, „Dabar” je međunarodno takmičenje, koje se održava u oko 40 zemalja sa oko 720.000 učenika, a u Srbiji je prošle godine učestvovalo oko 6.300 učenika.

Leave a comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.