LINK group na najvećoj regionalnoj konferenciji i sajmu o novim tehnologijama u obrazovanju

Kompanija LINK group učestovala je na najvećoj regionalnoj konferenciji i sajmu o upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) u edukaciji – „Nove tehnologije u obrazovanju“.
 
26. i 27. februara u Belexpocentru, ustanove pod okriljem LINK groupa predstavile su svoja inovativna rešenja, koja su pažljivo osmišljena kako bi zadovoljila najviše standarde u modernom obrazovanju. 
 

 

Najposećeniji štand na sajmu

 
Tehnološka i druga rešenja kompanije LINK group privukla su najviše posetilaca tokom trajanja ove manifestacije. Na najvećem sajamskom štandu predstavljena su softverska rešenja koja sa velikim uspehom primenjuju ITAcademy, BusinessAcademy, ITS, ITHS i Savremena gimnazija. 
 
Posetioci su imali priliku da na licu mesta vide kako funkcionišu e-Learning platforma, edukativne mobilne aplikacije, softver za online testiranje, kao i druga sistemska rešenja koja unapređuju rad obrazovnih ustanova na svim nivoima. 
 
Pored toga, kompanija LINK group predstavila je i moderne tehnološke uređaje koji razvijaju digitalnu pismenost kod učenika i studenata. Okupljeni su mogli da isprobaju interaktivnu tablu, VR uređaj koji uvodi u virtuelnu realnost, i još mnogo toga. 
 

 

Interesantna predavanja o mogućnostima novih tehnologija u obrazovanju

 
Prvog sajamskog dana, profesor Velimir Dedić održao je predavanje o društvenoj ulozi i odgovornosti visokog obrazovanja, a Svetlana Anđelić je govorila o ishodu učenja i kompetenciji u cilju očuvanja kvaliteta nastave. 
 
Direktorka Savremene gimnazije, Svetlana Belić Malinić, okupljenima je objasnila kako da kreativno iskoriste tehnologiju u nastavi, dok je Tatjana Vilček pričala o razvijanju kritičkog mišljenja u učionicama. Na kraju prvog dana Tijana Rajić održala je predavanje na temu „Rad u grupama i projektni zadaci“.
 
Drugi dan počeo je predavanjem Tatjane Vilček na temu „Cambridge Global Perspectives u praksi“, a nakon toga Danijela Grujić je objasnila primenu Google Drive alata u nastavi. 
 
U nastavku, posetioci su imali priliku da od Svetlane Belić Malinić čuju kako besplatne aplikacije mogu učiniti časove zanimljivijim, a konferencija je zatvorena predavanjem Nikole Dragovića, koji je govorio o primeni pametne table u nastavi. 
 
Zahvaljujući LINKeduTV produkciji organizovan je i Live stream za sve one koji nisu bili u prilici da lično posete sajam. Sva dešavanja na štandu kompanije LINK group, uključujući i predavanja tokom dvodnevne konferencije, direktno su prenošena putem Live streama. Konferenciju i sajam „Nove tehnologije u obrazovanju“ organizovali su British Council i ambasada Velike Britanije.