LINK group, Fondacija B92 i organizacija „Save the Children” potpisali Memorandum o saradnji na temu „Bezbednost dece na internetu”

Kompanija LINK group, Fondacija B92 i organizacija „Save the Children” potpisale su Memorandum o saradnji na temu „Bezbednost dece na internetu”. Potpisnici Memoranduma će zajedničkim snagama raditi na postavljanju online platforme za učenje na daljinu, uz čiju pomoć će profesori obučavati decu u osnovnim školama kako da bezbedno koriste internet, kako da prepoznaju pretnje i koje alate da koriste za prevenciju od potencijalnih rizika.


LINK group, Fondacija B92 i organizacija „Save the Children” obezbediće tehničku i stručnu podršku u pogledu edukacije nastavnika Informatike u osnovnim školama koji će potom prenositi znanje učenicima u pogledu bezbednog korišćenja interneta.

Trajanje programa nije ograničeno, a planirano je uključivanje što većeg broja osnovaca iz cele Srbije. Za realizaciju programa, LINK group će omogućiti korišćenje svoje napredne platforme za interaktivno učenje na daljinu.

Projekat “Bezbednost dece na internetu” uspostavlja se s ciljem razvoja programa prevencije i unapređenja sistema zaštite dece u Republici Srbiji.

Leave a comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.