LINK eSports organizovao studentski događaj Summer Ranking za tri igre

E-sport sekcija LINK obrazovne alijanse održala je LAN takmičenje u tri igre – FIFA, CS:GO i League of Legends.
 

Odlična igra naših e-sportista

 
LINK eSports je u gejming centru Net Cafe Escape okupio svoje učenike i na dvodnevnom LAN takmičenju dobio CS:GO, LoL i FIFA timove, a organizator je najavio da je u planu da se ovaj turnir održi još jednom tokom leta. 
 
Pored studenata Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije (ITS), zaigrali su i predstavnici Savremene gimnazije, Srednje škole za informacione tehnologije (ITHS), International Schoola i Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu. Kada je reč o formatu, CS:GO i League of Legends timovi su igrali BO3 polufinala, dok su njihovi finalni mečevi bili BO5. FIFA, koja ima poprilično kraće partije u odnosu na CS:GO i LoL, imala je prvo grupnu fazu, pa tek onda BO3 polufinale i BO5 finale.
 
 
 

LINK e-sportisti dokazali da imaju izuzetan sportski duh

 
Prva faza projekta LINK eSports bila je skautiranje, dok je druga podrazumevala takmičenje u vidu turnira timova sastavljenih od učenika i studenata sa pet različitih fakulteta i srednjih škola. Timovi su se najpre takmičili međusobno, a potom svaki sa dva tima istovremeno. 
LINK eSports kao deo LINK obrazovne alijanse osnovan je radi popularizacije takmičarskog bavljenja e-sportom. S obzirom na svetsku popularnost e-sporta, prilikom izbora takmičarskih disciplina vodili smo se onim najzastupljenijim, kako bi rezultati koje će timovi na kraju takmičenja postići dobili na vrednosti. U dogovoru sa centrom Net Cafe Escape takmičenje je trajalo dva dana.