LINK edu Alliance dizajn učionice uz upotrebu veštačke inteligencije

LINK edu Alliance je pokrenula projekat u kome se istražuje kako kreativni obrazovni prostori, bazirani na kvalitetnom dizajnu, uz upotrebu veštačke inteligencije mogu poboljšati motivaciju i akademske rezultate učenika i kako se može poboljšati naš obrazovni sistem kroz „pametni” dizajn školskog prostora, koji podrazumeva upotrebu novih obrazovnih metodologija i tehnologije.
 
U Evropi 64.000.000 dece i mladih i više od četiri i po miliona nastavnika provodi više vremena u prostoru škole nego bilo gde drugde, ako se ne računa boravak kod kuće. Prema izveštaju koji je izradio Directorate-General for Health and Consumers (European Commission), učenici provedu oko 200 nastavnih dana tokom školske godine u učionici i školskom prostoru.
 
Korak dalje u razvoju obrazovnog okruženja
 
Iako su učionice u okviru LINK edu Alliance uređene tako da u skladu sa prirodnim parametrima i parametrima individualizacije učenja omoguće akademski razvoj naših učenika i studenata, LINK alijansa uvek teži ka unapređenju.
 
Pored Intelligent Classrooma, koji već koristimo, ovo je korak dalje – podrazumeva ugradnju AI-ja u dizajn učionice i obrazovno okruženje.
 
Sistem veštačke inteligencije u učionici
 
Radimo predano na tome da iznedrimo prvu LINK edu Alliance učionicu koja će posedovati sistem veštačke inteligencije u postojećem pametnom dizajnu kako bismo obezbedili još veći akademski uspeh naših učenika i studenata, kao i efektivniji rad i postignuća naših nastavnika!