LINK Apprentice Program 1.0 uspešno završen dodelom sertifikata

Dodeljeni su sertifikati prvoj generaciji polaznika ITAcademy i BusinessAcademy i studenata Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije (ITS) koji su bili deo LINK Apprentice Internship Programa 1.0.

Svi praktikanti su uspešno završili obuku u kompaniji LINK group, a mnogi od njih sada su zaposleni u našoj kompaniji. Tako će, primera radi, polaznik ITAcademy Mladen Rakić ubuduće raditi u PHP timu, u kome je i bio na praksi, još jedan polaznik ITAcademy, Milan Petrović, postao je deo dizajnerskog tima, dok je studentkinja ITS-a Tijana Rusić zaposlena kao koordinator Centra za razvoj karijere u kome je obavljala praksu.

LAP sertifikati predstavljaju zvaničnu potvrdu da su polaznici tokom tromesečne obuke stekli praktične veštine u radu u savremenim uslovima poslovanja i dobili najviše ocene svojih mentora, kao i da su potpuno osposobljeni da preuzmu i uspešno realizuju radne obaveze.

Inače, LINK Apprentice Internship Program pokrenuli smo kako bismo polaznicima ITAcademy, BusinessAcademy i studentima ITS-a pružili priliku da steknu dragoceno radno iskustvo, upotpune svoj CV praksom u jednoj od najuspešnijih internacionalnih kompanija i ostvare svoje profesionalne ciljeve.

Svih praktikanati koji su prošli LINK Apprentice Internship Program 1.0 istakli su da su srećni što su bili deo ovog programa i dobili priliku da nauče nešto novo, upotpune svoje kvalifikacije i biografije, upoznaju i sarađuju sa novim ljudima i da se profesionalno razvijaju. Takođe, svim svojim kolegama sa ITAcademy, BusinessAcademy i ITS-a preporučili su da učestvuju u LAP programu i tako steknu dragoceno iskustvo koje im može doneti presudnu prednost prilikom konkurisanja za posao.


Miloš Radman - ITAcademy, Microsoft Development

(LINK group - C# tim)

- LAP program je odličan način da se stečeno znanje tokom školovanja oproba i usavrši u poslovnom okruženju. Tokom LAP-a sam naučio mnogo novih stvari i, što je po meni najznačajnije, njihovu direktnu primenu u izradi konkretnih aplikacija.

Ovaj program je odličan način da se nauče poslovna pravila pri planiranju, izradi i predviđanju modućih izmena i usavršavanja bilo koje aplikacije ili sistema. Preporučio bih svima ovaj program, jer kroz rad sa stručnim osobama koje su tu u svakom momentu da vam objasne, pomognu i nauče vas poslu, izuzetno se brzo osposobite za bilo koji dalji projekat.

 

Mladen Rakić - ITS, Informacione tehnologije

(LINK group - PHP Web Programming tim)

- Učešćem u LAP dobio sam priliku da znanje stečeno na ITAcademy usavršim i primenim u praksi i da radim na zanimljivim projektima, koristeći najmodernije tehnologije. Praksa se održava u profesionalnom i prijatnom okruženju.

Upoznao sam tim profesionalaca koji su uvek raspoloženi i spremni da pomognu. Prednosti učešća u LAP-u su rad na realnim projektima i podrška u radu koju dobijate od iskusnijih kolega. Odmah se i zaposlio u multinacionalnoj kompaniji LINK group u kojoj sam i obavljao praksu. Prijavljivanjem na LAP otvorićete sebi put ka napretku u karijeri.

 

Tijana Rusić - ITS, Informacione tehnologije i ITAcademy, Web Design

(LINK group - Centar za razvoj karijere)

- Učešće u ovom programu mnogo mi je značilo, kako za moj lični razvoj, tako i za primenu svega što sam naučila na ITAcademy i ITS-u, a najviše zato što sam po završetku prakse postala deo tima u kome sam bila na obuci.

Posebno bih istakla izuzetnost uslova u kojima sam radila i kolega sa kojima sam sarađivala i kojima sam mogla da se obratim za pomoć. Preporučila bih svim svojim kolegama da iskoriste šansu koja se ne pruža svima, prijave se i steknu kvalitetno i značajno iskustvo.

 

Milan Petrović - ITAcademy, Web Design

(LINK group - Design tim)

- Osim što sam tokom prakse koja je trajala tri meseca naučio mnogo o web dizajnu od svog mentora Vuka Ninića, upoznao sam se i sa time kako izgleda rad u velikoj kompaniji.

Između ostalog, učestvovao sam u izradi i postavljanju novog sajta, na osnovu čega sam stekao dragoceno iskustvo u radu na konkretnom projektu.

Posebno sam srećan što mi je po završetku LAP-a pružena još jedna šansa za napredovanje u karijeri i dobio sam posao upravo u dizajn timu, u kome sam bio na praksi.

 

Miloš Savatijević - ITAcademy, Microsoft Administration

(LINK group - tim IT administracije)

- Za LAP sam se prijavio sa ciljem da samo isprobam u praksi određene stvari koje sam naučio na ITAcademy, a ispostavilo se da sam uz veliko zalaganje svojih mentora, naučio još mnogo više i bio ohrabren da samostalno obavljam zadatke, što ne može da se nauči u školi.

Preporučio bih svakome ko još nije zaposlen da se prijavi, jer pored toga što može da stekne radno iskustvo i nešto dodatno nauči, postoji šansa i da bude angažovan na kraju programa.

 

Nikola Cvijanović - ITAcademy, Microsoft Windows i Web Development

(LINK group - Web Editing & Internet Marketing tim)

- Praksa u LINK groupu mi je dosta koristila. Pored usavršavanja znanja i korišćenja raznih alata i tehnologija, upoznao sam dosta novih ljudi, koji su eksperti u svojoj struci.

Imam samo reči hvale za celu ekipu LINK-a, a posebno za zanimljiv i inovativan tim s kojim sam imao prilike da sarađujem.

Preporučujem ovu praksu svima koji su zaintresovani da steknu jedno novo, kvalitetno iskustvo i nove kontakte.

 

Tatjana Orlov - BusinessAcademy, Preduzetništvo

(LINK group - HR tim)

- Prezadovoljna sam praksom. Kada je reč o HR timu, dobila sam priliku da učestvujem u intervjuisanju kandidata, pomagala sam u njihovom odabiru i unapređivala sam svoja praktična znanja kroz svakodnevan rad u LINK groupu.

Najviše su mi se dopali posao koji sam radila, kolege i prilika za sticanje neprocenjivog iskustva radom u savremenoj firmi. Oduševljena sam praksom i želim da se zahvalim LINK groupu što sam dobila priliku da praktično primenim i unapredim znanja stečena na BusinessAcademy.
 

Leave a comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.