Kompanija LINK group dodelila stipendije osobama sa invaliditetom na svečanoj ceremoniji u Skupštini grada

Na svečanoj ceremoniji u Skupštini grada Beograda održanoj u utorak, 22. novembra, predstavnici kompanije LINK group podelili su stipendije osobama sa invaliditetom za besplatno školovanje na ITAcademy i BusinessAcademy u školskoj 2016/2017.
 

Uručenje stipendija i obraćanje istaknutih ličnosti

Kompanija LINK group je ranije raspisala internacionalni konkurs za stipendije u vrednosti od 40.000 evra za besplatno školovanje na ITAcademy i BusinessAcademy.

Dobitnici stipendija za školsku 2016/2017. godinu su: Ana Ilić, Goran Mitrović, Marija Božić, Nenad Kojić, Rade Radinović, Tijana Milosavljević i Suzana Ristanović. Pored besplatnih školarina za učesnike konkursa, jednu stipendiju dobio je i paraolimpijac po izboru Olimpijskog komiteta Srbije. 
 
Dobitnicima su stipendije uručili menadžeri ITAcademy i BusinessAcademy, Vuk Ninić i Goran Mitić, na svečanosti održanoj u Skupštini grada, u organizaciji kompanije LINK group, a uz podršku Olimpijskog komiteta Srbije i Grada Beograda.
 
Ceremoniju je otvorio Dragomir Petronijević, član Gradskog veća, a prisutnima su se obratili još i Đorđe Višacki, generalni sekretar Olimpijskog komiteta, kao i Vesna Nestorović, predsednica Saveza udruženja za samostalno kretanje i obuku pasa za osobe sa invaliditetom „Beli Štap” Srbija.
 

Zanimljiv i koristan sadržaj na ceremoniji

Pored uživanja u svečanom otvaranju događaja, prisutni su imali priliku da čuju utiske ranijih polaznika, te je kao nekadašnji polaznik ITAcademy o svom iskustvu govorio Vuk Mileusnić.
 
Nakon interesantne i korisne priče Vuka, LINK Centar za razvoj karijere (Center for Career Development, CCD) održao je prezentaciju na temu počinjanja i unapređenja karijere nakon školovanja, i tako uputio mnoštvo smernica i saveta svim prisutnima.
 
Čitav događaj protekao je u prijatnoj atmosferi, druženju i sklapanju novih i vrednih kontakata.
 

LINK group nastavlja da organizuje društveno odgovorne akcije

Kompanija LINK group, pored drugih projekata koji imaju za cilj da pomognu one koji imaju želju da se usavršavaju, već drugu godinu kroz LINK LEARNING FOUNDATION nagrađuje i osobe sa invaliditetom besplatnim školarinama na edukativnim ustanovama.
 
Na ovaj način, osobe sa invaliditetom imaju direktan pristup praktičnim znanjima i veštinama i tako postaju konkurentne na tržištu rada u profesijama koje ih najviše privlače.
 
Svim učesnicima konkursa se zahvaljujemo na učešću i pozivamo ih da se prijave i sledeće godine na konkurs kompanije LINK group. Dobitnicima stipendija čestitamo i želimo mnogo uspeha u učenju i građenju uspešne karijere.