ITS svečano obeležio prijem IX generacije studenata

Visoka škola za informacione tehnologije ITS dočekala je novu, najbrojniju generaciju brucoša.
 
Novi studenti ITS-a dočekani su 9. oktobra u prostorijama škole, u tehnološkom centru kompanije Comtrade. Na studijske programe Informacione tehnologije, Računarska multimedija, Elektronsko poslovanje i Organizacione nauke upisano je ukupno 300 studenata.
 
Dobrodošlicu studentima poželeli su profesori ITS-a i članovi menadžmenta škole i kompanija LINK group i Comtrade. Ovom prilikom brucošima su se obratili neki od najuspešnijih IT stručnjaka, podsetivši ih da su se opredelili za jednu od najunosnijih profesija u Srbiji i svetu.
 
 
Dobrodošlicu brucošima poželeo je Veselin Jevrosimović, predsednik kompanije Comtrade, podsetivši ih da se školuju za profesiju budućnosti: „Kompanija Comtrade ima 1600 softverskih inženjera, zanimanje za koje ćete i vi da se školujete u naredne tri godine. Deveta generacija je rekordna po broju upisanih studenata. Ne zaboravite: vi se školujete za posao budućnosti!”.
 
Studentima se obratio i Delimir Tasić, predstavnik kompanije Intel u Srbiji: „U ovoj zemlji postoji manjak kadrova školovanih za IT, a kompanija Intel ima isti problem. Malo je poznato da Intel u Beogradu poseduje razvojni centar, koji je pokrenut sa skromnih pet inženjera, a za dve godine došao je do 40 zaposlenih.”
 
„Ono što danas učite sutra vam garantuje dobar posao u kompanijama kao što je Oracle. Taj posao će vama biti veoma zanimljiv, a vašim porodicama će obezbediti lepu budućnost”, rekao je i Klod Kolaro, generalni direktor kompanije Oracle za Srbiju, Crnu Goru i Bugarsku.
 
Budućim studentima obratio se i Pjer Bosk, član Izvršnog odbora Societe Generale banke: „U Srbiji je sve veća potreba za IT stručnjacima, tako i u Societe Generale banci. Ove godine smo zaposlili stručnjake u IT sektoru direktno sa fakulteta. Dok traju vaše studije, biće nam drago da vas primimo na praksu u našu banku”.
 
 
ITS je sigurna šansa za uspeh, jer 92,57% studenata iz ove oblasti razvije uspešnu karijeru. Znanje koje steknu tokom studiranja na ITS-u predstavlja čvrstu osnovu za dalji profesionalni napredak.
 
Kako bi studentima omogućio što kvalitetnije studiranje, ITS se konstantno trudi da prati svetske standarde u obrazovnim modelima i uslovima studiranja. Rezultat tog napora je veliki broj mladih stručnjaka, koji raste iz generacije u generaciju.
 
 
Novoj generaciji studenata želimo mnogo znanja i uspeha u narednoj školskoj godini!
 
Prenosimo vam delić sjajne atmosfere sa svečanog prijema:
 
 
 
 
Leave a comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.