ITS među 20 najbrže rastućih kompanija u Srbiji

Jedna od najstarijih obrazovnih institucija kompanije LINK group, Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije ITS, proglašena je jednom od 20 najbrže rastućih kompanija u Srbiji. Po prvi put jedna kompanija koja posluje u oblasti obrazovanja našla se među 20 najboljih i zbog toga ovo posmatramo kao još veći uspeh i priznanje.

Koncept „gazela” podrazumeva najbrže rastuće kompanije koje u najvećoj meri doprinose zapošljavanju, otvaranju novih radnih mesta i ukupnom bruto društvenom proizvodu. U izboru za „Gazele Srbije” uzete su u obzir kompanije koje planiraju svoje poslovanje na duge staze (kompanije koje u poslednjih 5 godina imaju konstantan rast i razvoj).

Metodologiju izbora „Zlatne Gazele” ustanovio je američki istraživač Dejvid Birč i bazirana je na 15 godina iskustva. Njen kvalitet dokazuje i podatak da 87% nominovanih kompanija koje su dobile nagradu i danas uspešno posluje, a 58,7% ima odličnu bonitetnu ocenu. Prva lista od 500 najbrže rastućih kompanija u Srbiji napravljena je na bazi podataka iz APR-a i metodologije kompanije Bisnode u oktobru 2016. i na osnovu nje su članovi Saveta Gazela izabrali najbolje kompanije, među kojima se našao i ITS.

Ovo je veliko priznanje za sve napore koje su ITS i LINK group generalno načinili na polju unapređenja obrazovanja i stvaranja kvalitetne obrazovne institucije koja je konkurentna i na međunarodnom nivou. Uspešnost studenata ITS-a, koja je iznad 93%, i priznanje zasnovano na relevantnom stručnom istraživanju pokazuju da je ITS pravi izbor za sve koji svoju budućnost vide u oblasti informacionih tehnologija.