ITS i ComTrade održali konferenciju za medije

 Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije u Srbiji - ITS (Information Technology School) i kompanija ComTrade 05. aprila 2011. održali su izuzetno posećenu konferenciju za medije u ComTrade tehnološkom centru na Novom Beogradu, koja je dobila značajnu pažnju u pisanim i elektronskim medijima.

Prepoznajući značaj kvalitetnog školovanja IT stručnjaka, kompanija ComTrade uključila je i obrazovanje u svoje strateške ciljeve. U skladu sa tim Visoka škola za informacione tehnologije (ITS) postala je deo ComTrade grupacije. Pored ITS-a, od 1.septembra sa radom počeće i prva srednja strukovna IT škola – ITHS (Information Technology High School).
 
Ovo je jedinstven primer školovanja IT stručnjaka u regionu, budući da svaki student ima mogućnost da svoje znanje odmah primeni u praksi, učestvujući u projektima u razvojnik centrima ComTrade-a, lidera u Jugoistočnoj Evropi u oblasti informacionih tehnologija.

Predstavljanju jedinstvenog načina studiranja prisustvovali su potpredsednik Vlade Republike Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić, dekan ITS-a prof. dr Valentin Kuleto, predsednik grupacije ComTrade Veselin Jevrosimović, kao i predstavnici kancelarija najvećih svetskih IT kompanija: Microsoft, EMC, Fujitsu, Acer, IBM, HP, Intel, Asus i CISCO.

 

Video vest o ovom događaju možete pogledati ovde:

Leave a comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.