ITAcademy je postala Autodesk Authorized Academic Partner

Kompanija LINK group dodatno je unapredila dugogodišnje uspešno partnerstvo sa softverskom korporacijom Autodesk, čime je ITAcademy postala Autodesk Authorized Academic Partner.
Pored već ostvarenog partnerstva, koji se odnosi na školovanje polaznika ITAcademy, sada je saradnja sa Autodeskom podignuta na najviši nivo – koji omogućava školovanje profesora.
 
Stečenim Autodesk AAP statusom, ITAcademy postaje deo svetske zajednice partnera, koji pružaju podršku edukativnim institucijama, predavačima i studentima pri oblikovanju akademskih programa za dizajn i inženjerstvo.
 
Authorized Academic partneri nastoje da svojom ekspertizom pomognu učesnicima u edukativnom procesu da koriste najsavremenije softverske alate i olakšaju integraciju tehnologije u nastavne planove. Oni obezbeđuju projekte i kurseve kroz čije izvođenje dolazi do razvoja veština, jačanja mogućnosti za uspešnu karijeru i sticanja relevantnog stručnog iskustva.
 
Autodesk - lider u oblasti 3D softvera za dizajn, projektovanje i kreiranje digitalnih sadržaja
 
Autodesk multinacionalna softverska korporacija, osnovana 1982. godine, lider je u oblasti 3D softvera za dizajn, projektovanja i kreiranja digitalnih sadržaja. Svetsku prepoznatljivost pripisuju AutoCAD-u, ali danas razvijaju još mnoge druge softvere za inženjerstvo i zabavu. AutoCAD i Revit softveri primarno su korišćeni za arhitekturu i građevinstvu, ali sada imaju širu primenu, posebno u dizajnu. Autodesk softveri ostvarili su se na mnogim poljima i treba istaknuti zasluge u projektovanju Svetskog trgovinskog centra u Njujorku (Freedom Tower), kao i Tesla automobila na električni pogon.