Institut za moderno obrazovanje posetio Sigurnu kuću: na poklon kursevi za uspešniju budućnost

Institut za moderno obrazovanje i predstavnici Skupštine Grada Beograda posetili su Sigurnu kuću i tom prilikom svim korisnicama dodelili vredne poklone. Podeljeni su vaučeri za ECDL računarske kurseve i kurseve engleskog jezika. Ovaj gest Instituta za moderno obrazovanje, koji je deo kompanije LINK group, obradovao je sve štićenice ove ustanove. 
 
Poklone su uručili član Gradskog veća Dragomir Petronijević i menadžerka Instituta za moderno obrazovanje. 
 
Za sve žene iz Sigurne kuće ovi kursevi su veoma važni kao bitan korak u njihovom budućem samostalnom životu. Značiće im bez obzira na to kojim se poslom bave, a ukoliko su nezaposlene, ovi kursevi će im pomoći da budu konkurentnije na tržištu rada i da što pre pronađu posao. Mi ćemo nastaviti uspešnu saradnju sa Institutom i kroz buduće projekte koje ćemo realizovati u oblasti obrazovanja u skorijoj budućnosti – rekao je Dragomir Petronijević. 
 
Menadžerka IMO naglasila je da bi računarski kursevi i kursevi engleskog jezika mogli korisnicama Sigurne kuće da omoguće bolju budućnost. 
 
Znamo koliko je obrazovanje važno za život u savremenom društvu. Višestruka korist ovih kurseva ogleda se u njihovoj međunarodnoj sertifikaciji i mogućnosti da se stečena znanja i veštine primene u bilo kom poslu i u bilo kojoj zemlji Evrope. Institut nastavlja svoju misiju da pomaže ljudima da kroz obrazovanje postanu uspešniji u svom poslu i u životu uopšte.
 

Online kursevi engleskog jezika i ECDL-a za lakše pronalaženje posla 

 
Kursevi koje su žene iz Sigurne kuće dobile na poklon traju dva meseca i pohađaju se online. Reč je o vrednim kursevima usavršavanja znanja iz engleskog jezika, kao i o osposobljavanju za rad na računaru.
 
ECDL sertifikacija priznata je u 146 zemalja; posedovanje ECDL sertifikata znatno pojednostavljuje proceduru zapošljavanja, služeći kao garancija poslodavcu da je kandidat kompetentan za rad sa uobičajenim kompjuterskim aplikacijama.