Inspirativni govor Nika Vujičića pred studentima ALUM-a i polaznicima ITAcademy i BusinessAcademy

Jedan od najpoznatijih svetskih motivacionih govornika Nik Vujičić družio se u petak u Beogradu sa svojom publikom na Belom dvoru, gde je održao jedno od svojih čuvenih predavanja o nadi i pronalaženju smisla života.
 
Zahvaljujući uspešnoj saradnji kompanije LINK group i Fondacije Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, predavanju su besplatno prisustvovali i polaznici ITAcademy, BusinessAcademy, kao i studenti Akademije lepih umetnosti i multimedija.
 
„Utisci su fenomenalni, jer nikada do sada nisam imala priliku da slušam Nika. Samim tim što smo u ovako maloj grupi mogli da slušamo ovo predavanje je sjajno. Prepuna sam utisaka. Videla sam koliko male stvari čine život i da treba da se fokusiramo na sitnice koje ulepšavaju život”, rekla nam je Anja Petrović, studentkinja ALUM-a.
 
Snažne utiske sa ovog predavanja poneli su i ostali prisutni.
 
„Govor je veoma ohrabrujući. Iako ljudi u Srbiji misle da je život ljudima koji su inostrastvu mnogo lakši, Nik je u pravu kada kaže da smo mi zaslužni za svoju sreću, bez obzira na objektivne okolnosti”, napominje Nikolina Mihaljević Stojanović, polaznica ITAcademy.
 

Veliki motivacioni govornik postao uzor mnogima

Ovaj Australijanac srpskog porekla rođen je bez ruku i nogu zbog genetskog poremećaja, ali je zahvaljujući snažnom duhu i ogromnoj motivaciji uspeo da prevaziđe svoje fizičke nedostatke i vodi nezavisan i ispunjen život. 
 
Prenoseći svoje iskustvo i ulivajući nadu ljudima, postao je jedan od najboljih motivacionih govornika u svetu. Poznat je i po nadimku Mr. Pillow (Gospodin Jastuk). On je kao dete prolazio kroz nezamislive probleme i iskušenja. Ti problemi su ga ojačali i praktično je zahvaljujući njima stekao međunarodno priznanje za sopstvenu teoriju motivacije. 
 

Najvažnije je imati cilj u životu

Njegova glavna poruka ljudima je da je u životu najvažnije imati cilj i težiti ka njegovom ostvarenju. 
 
Nik svoja predavanja održava širom sveta, a u okviru ovogodišnje posete Srbiji, pored Beograda, gostovaće i u Subotici.