#How2PR: Panel o upotrebi novih tehnologija u obrazovanju u Savremenoj gimnaziji

Društvo Srbije za odnose s javnošću, Savremena gimnazija i Institut za moderno obrazovanje održaće u četvrtak, 12. oktobra, od 18 časova panel-diskusiju o novim tehnologijama u obrazovanju u prostorijama Savremene gimnazije, na trećem spratu Palate Beograd (ulaz iz Kralja Milana)

Na panelu će biti reči o značaju upotrebe savremenih tehnoloških uređaja u obrazovnom procesu u Republici Srbiji, sa osvrtom na postojeće prakse u obrazovnim sistemima u zemlji, a koji su kreirani po ugledu na najsavremenija međunarodna rešenja.

Trenutna slika srpskog obrazovnog sistema

 
I pored ohrabrujućih signala da je u Srbiji sve veći broj škola koje poseduju pametne uređaje, u našem obrazovnom sistemu još uvek preovladava sklonost ka tradicionalnim nastavnim metodama i sredstvima. Panel-diskusija ima cilj da skrene pažnju na efikasnost i prijemčivost novog koncepta učenja koji omogućava novim generacijama srednjoškolaca lakše, brže i efikasnije usvajanje gradiva.  
 
Kao jedna od liderskih škola u upotrebi tehnologije u nastavnom procesu, Savremena gimnazija će na panelu predstaviti najnovije nastavne alate, čiji je cilj da današnje đake obrazuju za buduće lidere u svim oblastima društvenog i ekonomskog života.  
 

Učesnici #How2PR panel-diskusije

Ovim događajem prikazano je na koji način bismo mogli da podstaknemo osavremenjivanje obrazovanja na našim prostorima, okupljajući i spajajući stručnjake iz sveta edukatora, nastavnika, zaposlenih u obrazovnom sistemu i svetu savremenih tehnologija. 
 
Učesnici su imali priliku da saznaju koje su mogućnosti upotrebe novih tehnologija u obrazovanju, kako mogu da unesu inovacije u dosadašnjem radu, kao i različite pristupe kako da iskoriste prednosti tehnologije u cilju motivacije učenika da se uključe u nastavu i dostignu bolje rezultate u učenju.
 
Ovom prilikom prisutnima će se obratiti Gordana Bekčić Pješčić iz Društva Srbije za odnose s javnošću, Svetlana Belić Malinić i Bojan Milanović iz Savremene gimnazije, Marija Milenković ispred Instituta za moderno obrazovanje (IMO), Kosjenka Petek ispred kompanije Apcom, regionalnog zastupnika kompanije Apple, Branislav Ranđelović, direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja (tbc), Branka Miranović iz LINK groupa i Aleksandra Strugar sa projekta OKmatematika.