Fakultet savremenih umetnosti ostvario saradnju sa dve najznačajnije privatne galerije u Srbiji

Fakultet savremenih umetnosti, koji je deo kompanije LINK group, ostvario je saradnju sa dve najznačajnije privatne galerije u Srbiji – galerijama „Drina” i „Haos”. 
 
Ova partnerstva će svim studentima FSU doneti brojne pogodnosti i koristi tokom studija, a prilika da rade sa dve najprofesionalnije galerije u zemlji predstavljaće im najbolju pripremu za život profesionalaca nakon završenog fakulteta. 
 

Galerija „Drina” – centar savremene umetnosti u regionu

 
Galerija „Drina”, iako osnovana pre nešto više od godinu dana, uspela je da se pozicionira kao lider u organizaciji i postavljanju novih standarda galerijske prakse. Ona svojim programom prati savremenu umetnost u regionu i cilj joj je da neguje i spaja najveće umetničke talente iz regiona sa međunarodnom umetničkom scenom. 
 

Galerija „Haos” – prostor namenjen crtežu

 
Galerija „Haos” je specijalizovana za crtež i u svom portfoliju ima najznačajnija imena kako srpske, tako i svetske likovne scene. Trenutno realizuje dugogodišnju ideju stvaranja prvog evropskog muzeja crteža. Svesni da novi mediji iziskuju nove načine promišljanja i definisanja likovnog stvaralaštva, cilj galerije je da podstakne umetnike na nova tehnološka rešenja (kad je i o crtežu reč). 
 

Kontakt sa kustosima i praćenje njihovog rada omogućiće studentima da razvijaju svoj talenat

 
Studenti Fakulteta savremenih umetnosti moći će aktivno da se uključe u savremene galerijske delatnosti. Moći će direktno da stupe u kontakt sa kustosima ovih galerija, koji će pratiti njihov rad sve dok ne postanu konkurentni da izlažu u ovakvim prostorima. 
 
Kustosi će ih stručno voditi kroz izložbe, tako da će sve vreme biti direktno obavešteni o savremenim dešavanjima na likovnoj sceni.
 
Partnerstvo ove dve galerije i Fakulteta savremenih umetnosti imaće mnogo benefita za same studente. Omogućiće im da steknu praktična znanja o načinu funkcionisanja, tehnikama prezentacije i strategijama koje bi trebalo da formiraju pre nego što stupe na profesionalnu likovnu scenu.
 
 
Kompanija LINK group se trudi da polaznicima svih svojih obrazovnih ustanova omogući najkvalitetnije školovanje, ali i praksu u najznačajnijim relevantnim institucijama, a saradnja sa ove dve galerije je pravi primer toga.