Dodeljene stipendije za besplatno školovanje u okviru projekta “LINK talenti”

Početkom nove školske godine 2012/2013, po prvi put, pokrenuli smo projekat stipendiranja mladih talenata pod nazivom “LINK talenti” i tom prilikom dodelili dve stipendije za 2012 godinu. Na konkurs se javilo oko 100 mladih ljudi, pretežno studenata završnih godina fakulteta ili tek diplomiranih. Uslove koje smo postavili za dobijanje besplatnih stipendija na ITAcademy i BusinessAcademy možete pogledati ovde.

Specifičnost ove stipendije je u tome što najbolji kandidati, pored besplatnog jednogodišnjeg školovanja po svetskim standardima na BusinessAcademy i ITAcademy, dobijaju i stručnu primenu znanja kroz praktičan rad u našoj kompaniji, ali i mogućnost zaposlenja.

JelenaOvogodišnje stipendistkinje su se dostignućima i zalaganjem za dalje usavršavanje izdvojile među brojnim pristiglim prijavama. Dobitnica stipendije za školovanje u okviru programa Marketing i Marketing menadžment na BusinessAcademy je Jelena Jovanović. Ova ambiciozna studentkinja sa profesionalnim interesovanjima u oblasti marketinga i upravljanja projektima želi da svojim radom i inicijativom doprinese promenama. Kao apsolvent Fakulteta organizacionih nauka, na smeru Menadžment, sa prosečnom ocenom 9.32, učestvovala je u brojnim studentskim projektima, a kroz funkciju potpredsednice za korporativne odnose Evropskog udruženja studenata ESTIEM, organizovala je mnoge projekte u cilju edukacije i umrežavanja studenata.

Učešćem na seminarima, treninzima i konferencijama unapredila je lične i profesionalne veštine, a za stipendiju se prijavila, pre svega, zbog daljeg praktičnog usavršavanja:

Prijavila sam se za stipendiju BusinessAcademy najviše da bih stekla praktična znanja i Cambridge sertifikat koji smartram izuzetno važnim i u daljoj karijerii verujem da će mi zaista značiti. Prilika koja mi je pružena nije samo kvalitetna edukacija, već mogućnost prakse i zaposlenja, što je idealno za nastavak karijere i zajedničku gradnju uspešne budućnosti.

MarijaNaša druga stipendistkinja je Marija Marković, što dodatno potvrđuje da svetom informacionih tehnologija više ne dominiraju samo muškaci. Stipendistkinja je na programu PHP Web Development, i student četvrte godine Fakulteta organizacionih nauka na smeru Informacioni sistemi i tehnologije sa prosečnom ocenom 8,92.

Marija je bila učesnik Microsoft Sinergija 2010 i aktivan je član organizacije FONIS, sa kojom je dva puta učestvovala u organizaciji Dana devojčica i drugih projekata. Iskustvo u radu je sticala na poziciji IT podrške na konferenciji eTalk 2011 i kao član web redakcije portala eUprava. Dobitnica je treće nagrede na konkursu "Kako vidim Srbiju 2020". Kada se, kroz poklon kurs IT Akademije, prvi put susrela sa sistemom rada učenja na daljinu, ponesena pozitivnim iskustvima poželela je da se prijavi na konkurs.

LINK group je kompanija koja ide u korak sa vremenom, prati promene i zahteve tržišta. I ja spadam u early adoptere po pitanju tehnologija i trendova na internetu, i upravo iz tog razloga sebe vidim kao deo tog okruženja. Od ove stipendije očekujem, pre svega, sticanje praktičnih veština za koje sam sigurna da će mi dosta značiti u nastavku karijere, rekla nam je Marija.

 ___________________________________________________________________________

LINK group je regionalni lider u profesionalnoj edukaciji kroz jednogodišnje programe iz oblasti biznisa i informacionih tehnologija u okviru obrazovnih ustanova ITAcademy i BusinessAcademy. Prepoznajemo talente i zalažemo se za njihov razvoj i nadgradnju. Pokretanjem projekta LINK TALENTI želimo da okupimo perspektivne mlade ljude, željne uspeha i pomognemo u njihovom formiranju u buduće vrsne stručnjake u oblasti IT i biznisa.

Leave a comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.