Nastavljamo sa društveno odgovornim akcijama: Dodeljena besplatna školovanja osobama sa invaliditetom

Kompanija LINK group nastavila je sa organizacijom projekata koji imaju društveno odgovornu notu. Treću godinu zaredom, kroz program LINK LEARNING FOUNDATION, a u saradnji sa Gradom Beogradom, 20 osoba sa invaliditetom dobilo je besplatno školovanje na našim edukativnim ustanovama – ITAcademy (odnosno LINK Academy u Rumuniji), BusinessAcademy i InternetAcademy, u ukupnoj vrednosti od oko 40.000 evra. 
 
Podeljeno je ukupno 20 besplatnih školovanja, i to osam u Srbiji, a u Bosni i Hercegovini i Rumuniji po šest. 
 
Dobitnici vrednih online kurseva za područje Srbije su: 
 
  1. Zinedin Nedžipi – Prizren
  2. Čedomir Cicović – Sevojno
  3. Jelena Kostić – Beograd
  4. Nenad Duraković – Zrenjanin
  5. Nenad Srbulović – Bor
  6. Strahinja Đorđević – Vranje
  7. Stefan Mirković – Kragujevac
  8. Nikola Kovačević – Beograd 
 

Dobitnike pozdravili čelnici Grada Beograda i studenti glume na FSU

 
 
Svečana dodela besplatnih školovanja za područje Srbije organizovana je u Skupštini Grada, a vaučere za online kurseve podelili su menadžeri ITAcademy Vuk Ninić i BusinessAcademy Goran Mitić, zajedno sa članom Gradskog veća Goranom Petronijevićem.
 
Grad Beograd i Republika Srbija trude se da u saradnji sa privatnim sektorom ruše barijere. Ipak, najvažnije je da vi uzmete stvari u svoje ruke jer se posao ne čeka, za njega se bori. Mi ćemo na tom putu biti vaš dostojan partner. Želim vam mnogo sreće i uspeha”, rekao je Petronijević.
 
Buduće polaznike ITAcademy i BusinessAcademy motivisali su i studenti glume sa Fakulteta savremenih umetnosti, koji se nalazi u okviru LINK group obrazovnih ustanova. Nikola Ugrinović, u klasi profesora Božidara Đurovića, i Jovana Todorović, u klasi profesorke Vide Ognjenović, govorili su pesme „Ako” Radjarda Kiplinga i „Molitva” Bulata Okudžave. 
 

Druženje i korisni saveti u Skupštini Grada

 
Osnovni cilj ove akcije bio je da ljudima koji žele da se usavršavaju u najisplativijim i najtraženijim zanimanjima današnjice omogućimo pristup praktičnim znanjima i veštinama koje mogu da steknu učeći online. 
 
Nagrađeni su kroz motivaciona pisma objasnili zašto su baš oni ti koji treba besplatno da se školuju, a besplatni online kursevi pripali su onima čija je motivacija najjača. 
 
Na svečanosti u Skupštini Grada dobitnici su mogli da razmene svoja iskustva, da se povežu i podele svoje poslovne ambicije i ideje. 
 

Smernice za započinjanje i unapređenje karijere

 
Pre uručenja vaučera, prezentaciju Centra za razvoj karijere (Center for Career Development, CCD) održala je koordinatorka Tanja Božić. Ona je govorila o načinima za započinjanje i unapređenje karijere nakon školovanja, pa su tako budući polaznici dobili mnogo korisnih saveta i smernica. 
 
Kompanija LINK group čestita svim dobitnicima i želi im da na pravi način iskoriste beneficije, znanja i veštine koje će steći tokom školovanja na našim obrazovnim institucijama. Svima koji su konkurisali poručujemo da prijave podnesu i za sledeću školsku godinu i želimo im mnogo sreće na narednom konkursu. 
 
Pogledajte kako je bilo na dodeli besplatnih školovanja u Skupštini grada: