Direktorka Savremene gimnazije drugi najbolji nastavnik sveta

Nagrada za inovativan pristup radu sa decom

 
Svetlana Belić Malinić, direktorka naše Savremene gimnazije, osvojila je drugo mesto na prestižnom takmičenju za najboljeg nastavnika 21. veka, nagradu koju svake godine dodeljuje Pearson, jedna od najprestižnijih i najvećih obrazovnih ustanova na svetu. Nagrada joj je uručena u Hong Kongu na Sedmoj godišnjoj konferenciji o učenju u 21. veku.  
 
Ovo je prvi put da nastavnik iz Srbije dobije ovako prestižnu nagradu. Od 8.700 nastavnika iz čitavog sveta koji su učestvovali u takmičenju, organizatori su nominovali samo 31 nastavnika, a Svetlana je ušla u najuži krug troje finalista i osvojila drugu nagradu. 
 
Nagrada za najboljeg nastavnika 21. veka dodeljuje se nastavnicima i školama koje pokažu izvanrednost u upotrebi tehnologija za lakše i bolje sticanje znanja. Ova nagrada je izuzetno cenjena jer je dodeljuje Pearson, koji danas postavlja svetske trendove u obrazovanju. Nijedan nastavnik ili škola iz Srbije nisu do sada bili nominovani na ovom prestižnom takmičenju.
 
Ono što je direktorku naše škole izdvojilo u odnosu na ostale takmičare je inovativan i originalan pristup radu sa decom, koji je opisala u svom naučnom radu i pretočila u video-klip kojim se predstavila žiriju. U ovom video-klipu ona pokazuje kako su je ćerka i učenje sa njom inspirisali da primeni ovakav princip rada i na drugu decu u školi. 
 
 
 

Kreativna škola za učenike 21. veka

 
- Želela sam da predstavim koliko je važna uloga roditelja u obrazovanju dece, kao i jedan potpuno drugačiji obrazovni model, koji se primenjuje u Savremenoj gimnaziji. Naša škola ne samo da obrazuje perspektivne i uspešne generacije mladih već im pomaže da pronađu sebe kroz kvalitetan mentorski program. U prijatnoj porodičnoj atmosferi naši učenici usvajaju znanja i veštine koje su im potrebne za digitalnu pismenost 21. veka - kaže Svetlana Belić Malinić.
 
 
Ona je dodala da je izuzetno srećna što je pomogla da Srbija na ovaj način bude prepoznata u svetu kao zemlja koja pomaže učenicima da razviju tehnološke veštine 21. veka.
 
Savremena gimnazija nudi potpuno inovativan program učenja, koji učenike inspiriše na kreativno mišljenje, a gradivo savladavaju uz pomoć najsavremenijih metoda učenja. Cilj Savremene gimnazije, novootvorene internacionalne srednje škole, jeste da stvori uspešne građane sveta, školovane u Srbiji, koji će biti potpuno spremni da prihvate znanja i veštine 21. veka.
 
 
 
 
Leave a comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.