BusinessAcademy i ITAcademy − deo velike akcije osnivanja Banke koštane srži u BiH

Kao društveno odgovorna kompanija, LINK group je podržala humanitarnu akciju „Načelnici i privrednici za banku koštane srži u BiH” i donirala dva školovanja, Cambridge poslovni program na BusinessAcademy i program po izboru na ITAcademy, osobama koje su se izborile sa leukemijom. 
 
LINK group se na ovaj način uključio u akciju koju organizuje NVO MALA, sa ciljem da  pomogne osnivanje prve banke koštane srži u Bosni i Hercegovini i da zajedničkim snagama obolelima pruži priliku za izlečenje. 
 
U okviru ovog humanitarnog projekta je u nedelju, 15. februara 2015. godine u Sarajevu priređena emisija otvorenog tipa u kojoj su, pored predstavnika LINK groupa, učestvovali i predstavnici drugih društveno odgovornih kompanija iz regiona, mnogobrojne ličnosti iz javnog života, predstavnici diplomatskog kora, medijskih kuća i verski velikodostojnici, a prenosili su je PINK TV, TV HAYAT, TV SA i drugi mediji.
 
Cilj ove akcije je da se sakupi što veći broj potencijalnih donatora krvi i obezbede sredstva za njihovo klasifikovanje, kao i da bosansko-hercegovačka Banka koštane srži uđe u evropske i svetske asocijacije Banaka koštane srži − Eurotransplant. 
 
Ovo će omogućiti da transplantacija koštane srži u BiH umesto dosadašnjih 350.000 evra košta 50.000 evra i da je najvećim delom finansira zdravstvo BiH. Na taj način će lečenje biti znatno olakšano i pristupačnije nego do sada.
 
Društvena odgovornost je jedan od osnovnih principa kompanije LINK group, te smo i ovog puta podržali ideju koja će pružiti novu šansu i svetliju budućnost ljudima koji su dobili bitku sa opakom bolešću. Budućim polaznicima BusinessAcademy i ITAcademy želimo mnogo uspeha u školovanju i daljem radu.
Leave a comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.