Bogata ponuda poslova, Job Speed Dating, vredne nagrade i interaktivna predavanja obeležili jesenji LINK2job sajam zapošljavanja

Jedanaesti po redu veliki regionalni LINK2job sajam zapošljavanja održan je u petak, 25. novembra, u periodu od 10 do 18 časova, u hotelu Metropol Palace, u organizaciji Centra za razvoj karijere i uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Grada Beograda i Nacionalne službe za zapošljavanje.
 
Na jesenjem sajmu posetioci su imali prilike da konkurišu na preko 350 otvorenih radnih mesta u okviru 45 najuspešnijih regionalnih kompanija, među kojima su Blue Grid, Orange Cloud, Galenika, Streit Nova, OZ Tragač, GRAWE osiguranje, Joorney, kao i obrazovne ustanove ITAcademy, BusinessAcademy, Savremena gimnazija, Savremena osnovna škola i mnoge druge.
 
Sajam su svečano otvorili Siniša Knežević, zamenik direktora beogradske filijale NSZ, i Maja Bogdanović iz kompanije LINKgroup.
 
„Danas je veliko zadovoljstvo kada imate bogomdanog partnera kao što je LINKgroup, koji oseća potrebe na tržištu rada i želi da okupi zaposlene i poslodavce na ovakvom događaju i tako značajno doprinese smanjenju nezaposlenosti”, istakao je Siniša Knežević.
 

Zadovoljni i kompanije i posetioci

 
Osim što su imali prilike da uživaju u izuzetno sadržajnom danu, posetioci su dobili i vredne poklone, kao što su besplatan onlajn-kurs engleskog jezika i računarskih nauka, dok je Viktorija Kostić, koja je imala najviše sreće, osvojila besplatno ITAcademy školovanje u vrednosti od 2.500 evra.
 
Brojne kompanije predstavile su kandidatima svoju poslovnu kulturu i približile im svoje poslovanje: „Firmu čine ljudi i mi smo tu da predstavimo ono što jeste naša kultura, a mnogo je lakše da to učinimo lično na ovakvim događajima, nego onlajn”, podelio je svoje mišljenje Aleksandar Matić iz kompanije Orange Cloud.
 
Pored toga, posetiocima su se predstavili naši uspešni poslovni ljudi, ali i blogeri, influenseri i drugi internet preduzetnici. Oni su podelili svoje bogato iskustvo i pružili brojne korisne savete o tome šta je potrebno za izgradnju uspešne karijere.
 
Jedan događaj posebno je oduševio i poslodavce i posetioce: po prvi put je na Sajmu održan LINK edu Alliance ISPIT JOB Speed Dating, na kome su se u formi intervjua, jedan na jedan, kandidati lično predstavili velikom broju potencijalnih poslodavaca.
 
„Speed Date razgovor sa HR-om bio je fantastično iskustvo za mene jer sam prvi put prisustvovala takvoj vrsti intervjua. Događaj je odlična prilika za pronalaženje posla jer su HR-ovi bili raspoloženi da nam pronađu kontakte i van opsega interesovanja kompanije”, saopštila je sa zadovoljstvom Milena Gačić, posetilac Sajma.
 
I ove jeseni posetioci Sajma imali su priliku da steknu vredna znanja o planiranju i razvoju karijere, kao i izgradnji samopouzdanja i poželjnih poslovnih veština na korisnim predavanjima i radionicama. Posebnu pažnju privukao je Laptop Corner, u kome su svi koji traže posao napravili profesionalnu fotografiju za svoj CV, koji su potom štampali ili su ga ostavljali direktno u LINK2job bazi.
 
Jesenji LINK2job sajam zapošljavanja ispunio je očekivanja i poslodavaca i kandidata, zbog čega su svi saglasni da su ovakva okupljanja od velike važnosti za pronalaženje talentovanih zaposlenih i dobro plaćenih poslova.
 
„Za jedno tržište rada ovakvi sajmovi su bitni i za poslodavce i za kandidate zato što mogu da vide širok dijapazon poslova koji se nude”, rekla je Maja Tomašević iz kompanije Streit Nova.
 
Zavirite u delić atmosfere sa jesenjeg sajma zapošljavanja: