„Dani lepih umetnosti i multimedija”

U okviru „Dana lepih umetnosti i multimedija” sinoć je u Barutani održan umetnički događaj koji je okupio profesore, studente i istaknute profesionalce u oblasti kulture i umetnosti, kao i najširu publiku koja je uživala u bogatom programu.

 

Multimedijalan program kao najava novog koncepta ALUM-a

Na samom početku programa, diplomirani studenti odseka za muzičke umetnosti ALUM-a izveli su magične kompozicije pred mnogobrojnom publikom, a zatim je predstavljen novi obrazovni koncept Akademije lepih umetnosti i multimedija, koji su izložili studenti druge godine glume u klasi profesorke Vide Ognjenović i asistenta Ivana Bosiljčića.
 
Nakon toga, publika je imala priliku da pogleda diplomsku predstavu „Biti il’ ne biti”, studenata glume u klasi profesora Božidara Đurovića i asistenta Hadži Nenada Maričića.
 
Kada se završio dug aplauz za mlade glumce, počela je žurka na kojoj su se umetnici, profesori i studenti zabavili i razmenili svoje utiske o zanimljivom programu, kao i ideje za buduće projekte.
 
Tokom čitave večeri bila je otvorena i izložba studenata osnovnih, master i doktorskih studija slikarstva i dizajna, gde su bili izloženi reprezentativni radovi koji su pokazali njihove kvalitete i potencijale. Ovu izložbu možete videti do 8. jula na istom mestu.

 

Spoj IT-ja i umetnosti, starog i novog, uzvišenog i zabavnog

Na „Danima lepih umetnosti i multimedija” predstavljen je novi koncept ALUM-a i suština inovacije koja će ove godine upotpuniti plan i program školovanja umetnika.
 
U Velikom barutnom magacinu, koji čini važno istorijsko nasleđe, sijali su LED ekrani, a program je bio podržan novom tehnologijom. Likovni radovi savremenih mladih umetnika izloženi su zajedno sa antičkim sarkofazima i stelama.
 
Nakon koncerta klasične muzike usledila je velika žurka uz DJ-a. Spoj tradicije i inovacije ogledao se u svim oblicima i podsetio nas šta je to što čini sadašnji trenutak neprocenjivim.
 
Ovo je događaj iz kog su se rodile mnoge originalne ideje koje je sada moguće realizovati. Budućnost umetnosti je počela!