Najbolja preporuka za kompaniju koja se bavi obrazovanjem jesu polaznici i studenti koji su se zaposlili u svojoj struci, zahvaljujući znanjima i veštinama koje su dobili školujući se u njenim edukativnim ustanovama. Potvrda koliko verujemo u naše polaznike i studente, kao i u kvalitet znanja koje smo im preneli, upravo su oni koji su se zaposlili u kompaniji LINK group. 

Mi brinemo o svojim polaznicima i studentima i nagrađujemo kvalitet. Zapošljavamo najbolje. Najbolji iz svake generacije dobijaju priliku da na praksi pokažu šta su naučili, a zatim, ukoliko ispune očekivanja, mogu i da se zaposle u našoj kompaniji.

Sada već imamo dosta zaposlenih koji su nekada bili polaznici ili studenti naših edukativnih ustanova, a navešćemo samo neke od najinteresantnijih priča. Oni su ogledalo našeg uspeha.

 

Programiranje mi je promenilo život.

Mladen Rakić je želeo da potpuno promeni profesiju. Svoj život. I uspeo je. Zahvaljujući pravom obrazovanju, prestao je da radi kao automehaničar i postao je programer, tražen i dobro plaćen.

Mladen se još u osnovnoj školi zainteresovao za programiranje i izradu web sajtova. Već u osmom razredu kreirao je nekoliko sajtova, ali je, kako sam priznaje, zbog svoje tvrdoglavosti završio kao automehaničar u porodičnom servisu. Ipak, to ga nije ispunjavalo. Želeo je mnogo više. Da radi nešto zanimljivije i izazovnije.

– Kako je to naporan posao, jer se zimi smrzavaš, a „kuvaš” leti, odlučio sam da promenim zanimanje. Smer PHP Web Development na ITAcademy upisao sam zato što sam želeo da za što kraći vremenski period promenim profesiju. ITAcademy mi je pomogla da pronađem sebe i da radim ono što zaista volim – priča Mladen.

Zbog pozitivnog iskustva sa ITAcademy, upisao je i ITS. Već tokom školovanja dobio je priliku da se praktično usavršava u LINK groupu, u okviru LINK Apprentice Programa, gde se kasnije i zaposlio. To je bio stepenik bliže karijeri koju je želeo.

– Sada mogu da ispoljim svoju kreativnost, da kreiram moderne web aplikacije i radim ono zaista sto volim – zaključuje Mladen.
 
Mladen Rakić, PHP Programmer


Ljubav prema programiranju mi je preneo suprug.

Velika ljubav prema programiranju koju je kod nje probudio suprug programer i želja da uči i usavršava se podstakle su Ivanu Radić da se više zainteresuje za ovu oblast.

Kako je želela da se osamostali, stekne sigurnost i što pre počne da radi na velikim projektima, odlučila je da svoju karijeru gradi na IT akademiji, školi koja nudi širok spektar mogućnosti.

– Smer PHP programming sam upisala zbog želje da učim programiranje, a s obzirom na to da ovaj smer ima dosta dobrih kurseva koji vas najšire upućuju u programiranje, to je bio logičan izbor. Šansa da naučim kako se prave sajtovi, projekti ili aplikacije od početka do kraja samostalno predstavlja veliki korak za usavršavanje i napredak, što je veoma bitno za dalju karijeru.

Znajući da je danas jako teško pronaći posao, posebno kada se nema iskustva, bila je srećna kada je čula da svaki polaznik IT akademije svoja znanja može da pokaže u okviru tromesečne prakse u kompaniji LINK group i izbori se za svoje mesto pod suncem.

– Za LAP program sam čula tokom pohađanja jednogodišnjeg školovanja na IT akademiji. Delovalo mi je kao dobra šansa da odmah iskoristim priliku da dobijem praksu. Nakon ovog programa ponuđen mi je posao unutar LINK-a na poziciji programera i bilo mi je prirodno da tu nastavim da radim. Za ceo proces od upisa IT akademije do danas, nakon LAP programa i više od godinu dana radnog staža, mogu da kažem samo reči hvale za LINK.

Bezgranična mogućnost da istražuje nove stvari i implementira ih u svoj rad, uvede novine i ostavi pečat u svom radu samo je probudila još veću motivaciju da nastavi razvoj u ovom pravcu.

– Svidelo mi se što u programiranju nema granica, sve je moguće napraviti, samo su potrebni želja i stalno usavršavanje. Želju sam imala, a od tada samo idem napred i danas uživam u svom poslu.

 
Ivana Radić, PHP Programmer


Oduvek sam želeo da budem programer.

Najsrećniji su ljudi koji rade posao koji vole. Tada nijedan zadatak ne doživljavaju kao obavezu, već kao zadovoljstvo. A još srećniji su oni koji odmah znaju šta žele i samouvereno krenu ka cilju koji su zacrtali. Nema većeg uspeha od onoga kada taj cilj dostignu. Jedan od tih srećnika je Dušan Stanković.

On je već u 7. razredu osnovne škole znao šta želi. Već tada je odlučio da će se baviti programiranjem, jer je shvatio da mu se mnogo dopada i da mu leži informatika, koju je tada dobio u okviru dodatne nastave.

– Ta odluka me je navela da upišem smer Elektrotehničar računara u srednjoj školi, a zatim i Tehnički fakultet u Zrenjaninu. Međutim, u toku apsolventskog staža počeo sam da se pripremam za tržište rada. U razgovoru sa prijateljima koji su iskusni programeri došao sam do zaključka da je za svaki konkurs za posao veoma bitno da kandidat ima praktično znanje kako bi imao veće šanse za zaposlenje. Pošto sam na fakultetu naučio više teorije nego prakse, odlučio sam da se usavršim. Našao sam na internetu oglas za ITAcademy i kada sam pregledao njihov sajt, plan i program koji nude, odmah sam se opredelio za smer Microsoft Windows Development – objašnjava Dušan.

Kako sam ističe, na ITAcademy je stekao dosta praktičnog znanja, jer je suština svakog kursa bila da se na konkrentnom primeru objasni svaki detalj iz programiranja. U periodu kada je završio ITAcademy, takođe je i diplomirao.

– I tada sam tačno znao šta želim. Jedan od prvih konkursa za posao na koji sam se javio bila je kompanija LINK group, gde sam danas Business Software Project Leader. Uveren sam da je odluka koju sam doneo u 7. razredu bila najbolja za moju budućnost i da sam, držeći se tada zacrtanog cilja, odlično prošao – zaključuje Dušan.

Dušan Stanković, Business Software Project Leader


Radim posao koji me je oduvek interesovao

Nekada vas život odvede na potpuno drugačiju stranu, počnete da se bavite nečim što nikad niste mislili da ćete raditi, a što se ispostavi kao najbolja odluka u životu. To se dogodilo i Ljubomiru Graovcu, koji je odlučio da studije na DIF-u zameni školovanjem na ITAcademy. Trenerke i patike zamenio je kompjuterom i Adobe alatima i vrlo brzo postao Print & Graphic Designer. To se veoma brzo pokazalo kao najlogičnije i najbolje rešenje po njega. 
 
– Voleo sam oduvek dizajn. Bavio sam se time malo amaterski, pa sam odlučio da upišem ITAcademy, koja mi je omogućila sve veštine i znanja iz grafičkog dizajna. Najjači utisci sa predavanja na ITAcademy bili su predavači, koji su fenomenalni, od kojih sam mnogo naučio. Sve što me je ikada zanimalo, sve što sam ih pitao, bili su tu da pomognu, bukvalno za svaku sitnicu. Neverovatno je koliko su spremni da podele znanje – kaže Ljubomir. 
 
Posle školovanja na ITAcademy, Ljubomir se pokazao kao odličan dizajner i započeo je praksu po LAP programu u kompaniji LINK group. 
 
– LAP mi je mnogo pomogao, jer sam mogao da radim u realnim projektima, što je neverovatno iskustvo. Odgovoran si za sve što radiš i samim tim svaki zadatak je izazov. Stojiš iza svakog projekta, koji će zaista neko i da koristi. To je za jednog početnika fenomenalna stvar. Stekao sam ne samo mnogo iskustva, nego i samopouzdanje. Presrećan sam – dodaje Ljubomir. 
 
Nakon tri meseca prakse, koliko traje LAP, Ljubomir je pokazao koliko je kvalitetan, vredan, odgovoran i postao je deo tima kompanije LINK group gde je zaposlen kao print dizajner. 
 
– Svima preporučujem da upišu ITAcademy, jer mislim da je to trenutno najbolja skola koja postoji – zaključuje Ljubomir. 
 
Ljubomir Graovac, Print & Graphic Designer

Konačno se bavim dizajnom – svojom prvom ljubavlju.

Ljubica Marković je oduvek želela da se bavi dizajnom. To je bila njena prva ljubav. Ipak, kako nas splet različitih životnih okolnosti često odvuče na drugu stranu i od puta kojim smo krenuli, upisala je Arhitektonski fakultet u Beogradu. Iako je na fakultetu stekla zavidna znanja iz oblasti arhitekture, a donekle i iz oblasti grafičkog dizajna, nije mogla da zaboravi svoju pravu ljubav. Sve više je želela da se usavršava i radi u oblasti dizajna.

– Dugo sam tražila školu koja ima smer za grafički dizajn, a gde ću steći i teorijska i praktična znanja iz ove oblasti i upotpuniti znanje kompjuterskih programa. ITAcademy bila je upravo ono što mi je bilo potrebno i što sam tražila sve vreme. I u potpunosti je ispunila moja očekivanja. Za godinu dana usavršila sam se u oblasti grafičkog dizajna kroz predavanja najvećih stručnjaka iz ove oblasti i praktičnu nastavu i rad na realnim projektima – priča Ljubica.

A onda joj se ostvario još jedan san. Po završetku ITAcademy, dobila je priliku da bude na praksi u okviru Design tima u kompaniji LINK group, gde se zatim i zaposlila. Danas radi kao dizajner u video-produkciji, na izradi grafičkih rešenja za LINKeduTV i 2D animacija u obrazovnom procesu.

– Moglo bi se reći da sam „umetnička duša” – volim da crtam, plešem, pravim kratke filmove, tako da je dizajn zaista prava profesija za mene. I neizmerno sam zahvalna što imam sreće da se bavim njome. Jer, kada volite ono što radite, vi zapravo nikada ne odlazite na posao. Stalno se igrate. I uživate – dodaje Ljubica.

Ljubica Marković, Print & Graphic Designer


Ruski jezik zamenila dizajnom.

Ne kaže se uzalud koliko jezika znaš, toliko vrediš. To je znala i Tatjana Stefanović pa je odlučila da nakon Filološkog fakulteta nastavi sa usavršavanjem drugih jezika. Interesovanja su je odvela na drugu stranu, te je odlučila da usavrši jezik dizajna, ne toliko srodan ruskom i poljskom, koje je studirala četiri godine na Filološkom fakultetu.

– Tokom studija sam se sve više zanimala za dizajn. Često sam na predavanjima crtala, ali je to bilo više amaterski. Odlučila sam da upišem IT akademiju kako bi mi pomogla da steknem potrebna znanja i veštine i što lakše započnem karijeru grafičkog dizajnera.

Školovanje na ITAcademy, ali i znanje koje je usvojila dok je bila polaznik, izdvaja kao posebnu stavku u svom životu, a naročito mogućnost za dalje usavršavanje koje LINK group otvara za svoje polaznike.

– Period proveden u okviru LAP programa bio je dragocena i neophodna stepenica u daljem usavršavanju. Ovo je bila idealna prilika za jednog dizajnera početnika da se bolje upozna sa izazovima i prednostima rada u jednoj velikoj kompaniji kao što je LINK group.

Odličan utisak koji je Tatjana ostavila na svoje kolege ulažući maksimalan napor da svaki zadatak koji joj je prosleđen uradi najbolje što može bio je presudan da joj kompanija LINK group ponudi posao.

–Posao u kompaniji LINK group prihvatila sam bez dvoumljenja. Ono što je bilo presudno za moju odluku, a što ujedno smatram i najvećim prednostima ove kompanije, jesu dinamična radna atmosfera, timski pristup radu i posvećenost izvršavanju radnih zadataka.

Tatjana Stefanović, Print & Graphic Designer


Zahvaljujući ITAcademy postao sam programer

Otkako je dobio prvi kompjuter, Mak Vasić je želeo da bude taj koji će da kreira razne programe, koji će biti zanimljivi i korisni. Hteo je radi nešto drugačije, da se bavi savremenom poslom – IT-em. Upornošću, trudom i velikim radom, on je to uspeo!
 
Mak je završio studije elektrotehnike u Beogradu, na kojima je stekao mnogo znanja i veština, ali na kojima nije bilo mnogo predavanja iz programiranja. Iako je već radio u struci, želeo je da se usko specijalizuje i postane programer. Upisao je ITAcademy.
 
– Za ITAcademy sam saznao preko interneta, tražeći kvalitetan java kurs pomoću koga ću moći da kreiram Android aplikacije. Kada sam video program i oblasti koje se proučavaju, bio sam prezadovoljan onim što se nudi i rešio sam da upišem. Nisam pogrešio u izboru! Naučio sam mnogo više nego što sam očekivao. Predavanja sam slušao online, preko Distance Learning platforme, koja je prosto sjajna – naglašava Mak.
 
Mak je bio veoma iznenađen dobrom organizacijom i načinom rada na ITAcademy, stručnošću predavača. Mislio je da tako nešto ne postoji u našoj zemlji. Pošto je želeo da što pre stekne što više iskustva, iskoristio je ponudu ITAcademy i krenuo na program prakse, LINK Apprentice Programe. 
 
– Stekao sam razne veštine koje se tiču android programiranja, a i programiranja uopšte. Pored programskih veština, posebno mi koristiti što sam imao uvid kako je raditi u timu, sa liderom i kolegama, ali i na pravim projektima. Imam mnogo bolju sliku kako to funkcioniše. Sve to mi se veoma isplatilo, jer sam se odmah posle prakse i zaposlio. 
 
Mak Vasić, Android Programmer

Hteo da napravi igricu, a dobio mnogo više.

Miloš Radman se, pre nego što je upisao ITAcademy, bavio raznim poslovima, ali se ni u jednom nije u potpunosti pronašao. Dok nije odlučio da se fokusira na jednu struku, na nešto što do tada nije radio, obrazuje se i usavrši u tom pogledu. Sve dotadašnje poslove ostavio je po strani i potpuno se okrenuo programiranju. A zapravo, sve je počelo kao igra.

– Radeći na ideji za video-igricu, koju smo devojka i ja hteli da napravimo, javila se potreba za programerom. Tada sam odličio da, umesto da nađemo programera sa strane, naučim da radim taj posao. Za ITAcademy sam znao od ranije, te sam tako odlučio da pronađem odgovarajući smer za sebe – MS Windows Development i počnem – priča Miloš.

Brzo je sticao znanje i, kako kaže, ubrzo je uz mnogo truda i izuzetno dobre profesore, mogao na pravi sopstvene aplikacije.

- Nakon prve aplikacije koju sam napravio, znao sam da je ovo posao koji želim da radim ubuduće. Kako sam ITAcademy privodio kraju, a nadležni su bili zadovoljni mojim dotadašnjim znanjem, počeo sam da radim svoj prvi programerski posao i to u LINK grupu, u okviru LINK Apprentice programa – navodi Miloš.

Miloš je po završetku LAP programa nastavio ga radi u LINK groupu na poziciji C# programera. Sada je uveren da je doneo pravu odluku i da je, ni ne sluteći, otkrio pravo zanimanje za sebe.

– Danas je moje interesovanje za programiranje sve veće, kao i moje znanje. Jedna od najboljih stvari je što bavljenje programiranjem ne samo da nije uslovilo ostavljanje po strani nekih drugih struka i zanimanja, već je proširilo moja interesovanja za druge sfere. Jer, programiranje je povezano sa svime i uvek će biti načina da se u bilo kojoj struci kao programer nađete korisni i bitni – zaključuje on.

Miloš Radman, C# Programmer


Zaposlio se još tokom studija na ITS-u

 
Put do pravog posla nekad može trajati dugo. Sve dok se ne osetite srećnim u onome što radite, imate pravo da menjate svoju profesiju. Da je to tako, dokazuje primer Vladimira Dreševića, bivšeg studenta Filološkog fakulteta, Katedre za Španski jezik i književnost, a sada diplomiranog studenta Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS.
 
– Iako sam prvo odlučio da upišem Filološki fakultet, IT je oblast koja me je zapravo uvek interesovala. Za ITS sam saznao preko interneta. Na sajtu škole sam se informisao o svemu što me je zanimalo i shvatio da je program studiranja odličan. Oduvek sam znao da ću posle ITS-a imati velike šanse za zaposlenje  – dodaje Vladimir.  
 
Vladimir je prezadovoljan studijama na ITS-u. Iznenadilo ga je koliko su profesori posvećeni i motivisani, koliko su stručni i spremni da uvek pomognu. Iskustvo, koje je dobio tokom mnogobrojnih praksi tokom studija, pomoglo mu je da vrlo brzo nađe posao. 
 
– Zbog kvalitetnog nastavnog kadra i prakse, koja nam je bila omogućena tokom sve tri godine studija, sada posedujem dosta znanja i veština. Još tokom studiranja, uspeo sam da se zaposlim, što mislim da je najbolja garancija kvaliteta na ITS-u – naglašava Vladimir. 
 
 
Vladimir Drešević, Learning Coordinator
 

BusinessAcademy pruža neprocenjivo znanje i iskustvo

 
Isidora Krunić voli da piše, da komunicira sa ljudima i da bude kreativna. To su neki od glavnih motiva zašto je odlučila da studira novinarstvo. Međutim, kada je diplomirala, shvatila je da to ipak nije prava profesija za nju. Ubrzo je saznala za BusinessAcademy i postala njen polaznik.  
 
– Na svom fakultetu sam dobila znanje, ali je to bila puka teorija. Shvatila sam da ta dinamika posla i način na koji se ljudi danas bave novinarstvom nije za mene i da bih volela da se bavim nečim drugim. Godinu dana školovanja na Biznis akademiji je godinu dana prakse i učenja, iskustva naših profesora iz njihove prakse. Znači, naučili smo ono što su oni shvatili da je važno za njihove poslovanje i to ostaje u našem sećanju – ističe Isidora.
 
Posle prvog predavanja na Biznis akademiji shvatila je da je na pravom mestu gde je mnogo naučila i dobila mnogo poslovnih saveta od višegodišnjih stručnjaka.  
 
– Kada sumiram sve utiske sa BusinessAcademy, veoma sam zadovoljna svime što sam tamo dobila: znanjem i iskustvom, pa sad kad dobijem neki zadatak, znam da ga odradim. Ne samo to, već ga uradim kako treba: tako da moji nadređeni budu zadovoljni – dodaje Isidora.
 
Isidora je na vreme našla svoju drugu šansu: svoje snove o novinarstvu je zaboravila i nije joj žao. Srećna je što postoji mesto gde je za kratko vreme mogla da stekne mnogo korisnih veština koje su joj omogućile brzo zaposlenje. Isidora se odmah posle školovanja na BusinessAcademy zaposlila i njena karijera je počela veoma uspešno.
 
 
Isidora Krunić, Learning Consultant 

ITAcademy je ispunila sva moja očekivanja

Srđan Popov je tražio obrazovnu instituciju koja će mu za što kraće vreme omogućiti savremena, praktična i odmah upotrebljiva znanja. Oblast koja ga je oduvek zanimala, a nikad nije imao prilike da o tome uči, bila je administracija.
 
Ubrzo je našao ono što mu je bilo potrebno, na ITAcademy, smeru Microsoft administracija. Nudili su plan i program nastave koji je njemu odgovarao. Kad je upisao ITAcademy nije imao nikakvo predznanje o administraciji. 
 
– Pre nego što sam upisao ITAcademy, nisam znao šta znači SQL skraćenica, a sad posle školovanja, ne samo da sam ovladao osnovama Microsoft administracije, nego mogu da odgovorim na sve postavljene zadatke. Položio sam i prvi međunarodni Microsoft ispit koji obezbeđuje sertifikat, priznat bilo gde u svetu – kaže Srđan. 
 
Nakon završenog školovanja na ITAcademy na smeru Microsoft administracija, Srđan je želeo da stekne i adekvatno radno iskustvo. ITAcademy mu je to omogućila LAP programom. 
– U okviru ovog programa stekao sam iskustvo rada u poslovnom okruženju, kao i veštine koje će mi pomoći u daljem radu, poput organizacije posla i vremena. Takođe, prošao sam kroz sve faze razvoja edukativnih materijala i tehničke podrške u vidu kontakta sa polaznicima preko chat-a, email-ova i telefonskih razgovora. 
 
Dobio je sve što je ikada želeo, možda čak i više. Usavršavanje, napredovanje i što je najvažnije posao. Posle završene tromesečne prakse Srđan se zaposlio. 
 
– Sada, kao već zaposleni radnik LINK group, mogu da kažem da je ITAcademy ispunila sva moja očekivanja – zaključuje Srđan. 
 
Srđan Popov, Educational Material Production Assistant

ITS – studije za sigurnu karijeru

 
Mislio je da će zavoleti studije na Pravnom fakultetu i da će mu taj posao biti odgovarajući. Međutim, shvatio je da se to nikad neće dogoditi i sasvim slučajno je ugledao oglas za Visoku školu strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS. Poželeo je da se bavi IT poslovima, zanimanjem budućnosti, pa se veoma lako odlučio za studije na ITS-u.
 
– Privukli su me organizacija i uslovi, koji su bili veoma povoljni i veoma prilagođeni studentima. Ideja da postanem uspešan inženjer informacionih tehnologija veoma mi se svidela i verovao sam da će mi to ITS omogućiti. Vrlo brzo se to ispostavilo kao tačno. Učio sam od najboljih stručnjaka iz IT oblasti, u svetskom okruženju, po savremenom planu i programu – kaže Marko. 
 
Iako nikad nije mislio da će se baviti IT-em, sad je presrećan što mu se ukazala prilika da studira na ITS-u, gde je došao do vrhunskih znanja, veština i mogućnosti. Ubrzo posle studiranja se i zaposlio.
 
– ITS je najbolje što mi se dogodilo u životu. Sad ne mogu ni da zamislim da radim u nekoj sudnici ili kancelariji među hrpama papira, predmeta i raznih dokumenata. Pronašao sam se u oblasti, koja ne samo da je profesija budućnosti, već je kreativna, drugačija i veoma atraktivna – naglašava Marko. 
 
Marko Ljuzovski, Educational Material Production Assistant
 

Svima preporučujem školovanje na BusinessAcademy

 
Čovek nikad ne treba da prestane sa napredovanjem, učenjem i sticanjem novih veština. Oni koji to primenjuju imaju uspešne karijere. Jedna od tih je Milica Radović, koja je odlučila da usavrši svoje veštine, pa je postala polaznica BusinessAcademy.
 
– Videvši kako je većina polaznika sa BusinessAcademy veoma zadovoljna i kako veoma brzo napreduju na poslovnom planu, odlučila sam da i ja upišem BA. Ranije sam studirala na FON-u, ali sam želela dodatno usavršavanje. Smatram da je BA Cambridge program upotpunio moje obrazovanje i podigao ga na viši stepen, jer sam osoba koja se zalaže za koncept celoživotnog učenja izvan formalnog obrazovanja – ističe Milica. 
 
To joj se pokazalo kao jedna od boljih odluka koje je ikad imala. Veoma brzo je primetila koliko napreduje na poslu, zahvaljujući znanju i savetima koje je dobila na BusinessAcademy. 
 
– Svima bih preporučila školovanje na BA. Koordinatori za nastavu su više nego spremni da pomognu, a profesori su stručni i kvalifikovani. Povrh svega, svoje školovanje možete krunisati međunarodno priznatim sertifikatima, što je samo još jedna od boljih strana BA. Novac kojim sam platila školovanje na BA smatram investicijom koja mi se višestruko isplaćuje – dodaje Milica. 
 
Tokom školovanja svi polaznici BusinessAcademy imaju podršku Centra za razvoj karijere, koji vas povezuje sa poslodavcima, pomažući da u što kraćem roku pronađete praksu ili posao i tako višestruko unovčite novac, koji ste uložili u školarinu. 
 
Milica Radović, International CCD Coordinator
 

Poverenje koje mi je ukazano podstaklo me je na dalje usavršavanje.

Koliko su bitne profesionalnost i stručnost u poslu danas zna i Anđela Veljković. Da bi sebi obezbedila napredak i uspešnu karijeru, odlučila je da se nakon završenih studija u oblasti marketinga usavršava na Biznis akademiji.

– Smatrala sam da postoji još dosta toga što mogu da naučim kada je marketing u pitanju, stoga sam odlučila da se usavršim na tom polju. Biznis akademija je u potpunosti ispunila moja očekivanja jer su predavanja obuhvatila samu suštinu marketinga. Posebno bih istakla odličnu interakciju sa profesorima, koja mi je pomogla da dopunim i utemeljim svoje znanje.

Sama činjenica da je nakon završene akademije dobila priliku da stečeno znanje primeni u praksi, i to u okruženju koje će joj biti odskočna daska za budućnost, bila je dovoljna potvrda da je program Marketing i marketing menadžment, za koji se opredelila, bio pravi izbor.

– Svako treba da ima praksu pre zaposlenja kako bi se na vreme upoznao sa radnom atmosferom i stekao neophodno iskustvo. Realni projekti na kojima sam radila tokom trajanja LAP programa znatno su mi ulili sigurnost i samopouzdanje u radu, za šta mislim da je ključno za sveukupan utisak koji sam ostavila.

Stavljanje zaposlenih u fokus i neprestano ukazivanje na važnost dalje edukacije i nadogradnje znanja stvari su koje, pored dobre atmosfere koja vlada u ovoj firmi, utiču na to da svako poželi da bude deo ove kompanije.

– Retkost je da neka obrazovna ustanova nakon završetka školovanja zaposli svoje studente, a LINK group je kompanija koja daje šansu svojim polaznicima i to je ono što je izdvaja od drugih kompanija.Činjenica da među zaposlenima vlada kolegijalnost i međusobno podsticanje, zbog kog smo svakog dana sve bolji i bolji, otvara mogućnost za dalji razvoj u profesionalnom smislu.

Anđela Veljković, Marketing Assistant


Usavršio sam svoje veštine na ITAcademy

Radio kao trener u veslanju. Honorarno održavao kompjutere i telefone. Međutim, želeo je više za sebe. Želeo je da proširi svoja znanja i veštine, da napreduje još više i da postane stručnjak. Vasilije Dičić je pronašao pravo rešenje za sebe: upisao je ITAcademy, smer Microsoft Administraciju. 
 
– Najjači utisci sa školovanja na ITAcademy bili su profesionalnost i ljubaznost. Predavači su toliko stručni i imaju veliku sposobnost da prenesu znanja. Sve to je školovanje na ITAcademy učinilo najboljom odlukom u mojoj dosadašnjoj karijeri – kaže Vasilije. 
 
Posle školovanja na ITAcademy shvatio je da ima dosta praktičnog znanja i da treba što pre negde da ga primeni. Prijavio se na program prakse LINK Apprentice Program koji obezbeđuje ITAcademy i dobio iskustvo koje će mu značiti celog života.
 
– Što se tiče utisaka vezanih za LAP program, svi su pozitivni, a pogotovu starije kolege koje su maksimalno uložile svoj trud da nam približe materiju koju smo teorijski obradili tokom školovanja. Nakon LAP programa potpuno sam osposobljen da radim sve poslove vezane za IT administraciju. Ubrzo posle prakse, našao sam i posao – objašnjava Vasilije. 
 
Vasilije Dičić, System Administrator

Piše i kodove i tekstove.

Za programere kažu da su samotnjaci, da ne vole previše da kontaktiraju sa ljudima, naročito iz drugih struka, i da (makar samo za sebe) smatraju da je njihova profesija superiorna. Oni vole da pišu ono što je „nevidljivo”, što stoji iza jedne stranice na webu. Vole kod.

A sada zamislite programera koji umesto beskonačnih kodova piše zanimljive, „lepršave” tekstove, članke vidljive na web stranici. Pa još sa njima estetski uklapa i slike. I zamislite ga u velikom timu ljudi u kome je veoma važna stalna komunikacija. Mislite li da bi se snašao?

Nikola Cvijanović jeste. On je završio dva programerska smera na ITAcademy, Microsoft Web Development i Microsoft Windows Development, ali se potpuno neočekivano opredelio za praksu u Web editing timu kompanije LINK group. A uređivanje web stranica dopalo mu se i više nego što je očekivao.

– Praksa u LINK groupu mi je mnogo koristila. Pored usavršavanja znanja i raznih alata i tehnologija, upoznao sam dosta novih ljudi, koji su eksperti u svojoj struci. Imam samo reči hvale za celu ekipu LINK-a, a posebno za zanimljiv i inovativan tim s kojim sam imao prilike da sarađujem – kaže Nikola.

Po završetku prakse, Nikola je ipak odlučio da nastavi da se usavršava. Naravno, u školi koja mu omogućava da stekne praktična i odmah primenjiva znanja. Upisao je PHP programiranje na ITAcademy. I još uvek ne zna da li će se opredeliti za programiranje ili pisanje i uređivanje web strana...

Nikola Cvijanović, Web Editor LAP


Svoje ideje konačno mogu da pretočim „na papir”.

Tijana Kazimirović je oduvek znala da je da je umetnost njen poziv. Za dizajn i umetnost pripremala se od detinjstva.

– Od malena sam učestvovala u umetničkim radionicama, izložbama i kolonijama, dobijala pohvalnice za slikarske radove, a moja porodica je u jednom trenutku shvatila da, zbog lepog rukopisa, mogu da budem dobar dizajner. To se pokazalo kao tačno, jer sam posle osnovne škole upisala srednju dizajnersku, a zatim i Visoku školu likovnih i primenjenih umetnosti i čvrsto se držala smera koji sam odabrala: grafički dizajn – otkriva Tijana.

Međutim, u vreme kada je radila svoj diplomski rad, shvatila je da joj je neophodna dopuna iz stručnih programa i alata za izradu grafičkih rešenja, jer nije bila zadovoljna rezulatima koje su joj davali programi u kojima je do tada radila. Zato je odlučila da se obrati za pomoć tamo gde je bila sigurna da će dobiti ono što joj je potrebno za dalje usavršavanje.

– Na smeru Design&Multimedia dobila sam i više nego što sam očekivala. Bila sam oduševljena činjenicom da mi je pružen adekvatan alat za rad i da konačno mogu da pretočim svoje ideje na papir. Već nakon nekoliko meseci pokrenula sam saradnju sa nekoliko klijenata, a rad sa starim sam podigla na viši nivo – priča Tijana.

A onda je usledilo još jedno iznenenađenje. Iako, kako sama kaže, nije mogla ni da zamisli da će imati tu čast da se vrati na ITAcademy kao predavač, dobila je priliku da se nađe sa druge strane katedre i da drugim polaznicima prenese svoja znanja i veštine.

– Presrećna sam što sa novim generacijama mogu da podelim ono što sam naučila kako bi i one uvidele koliko je ITAcademy kvalitetna. Naravno, tu se moje učenje ne završava. Svaki dan naučim nešto novo, i ovaj povratak mi je to dodatno omogućio – zaključuje Tijana.

Tijana Kazimirović, Learning Coordinator


Napustio fakultet zbog praktičnog školovanja.

Već ste čuli da školovanje na obrazovnim ustanovama LINK groupa izdvaja, pre svega, praktičnost i savremenost nastave. Najbolji dokaz da je to zaista tako je Vanja Mikulec, koji je, kada je saznao za ITS i ITAcademy, i uvideo prednosti ovih škola, napustio studije građevine i rešio da postane programer.

– Pošto sam se uverio u savremenost i naprednost programa i dobre uslove koji postoje na ITS-u, pre svega u smislu tehničke opremeljenosti, odlučio sam da napustim građevinski fakultet i upišem ITS. Već nakon druge godine počeo sam da radim u Softlinku na održavanju i razvoju informacionih sistema – kaže Vanja.

Nakon što je napravio korenitu promenu u svom životu, znao je da želi da nastavi tim putem. Da se maksimalno usavrši u oblasti informacionih tehnologija. Po završetku studija na ITS-u, upisao je i ITAcademy.

– Tu sam stekao znanja iz oblasti programiranja, programerskih alata, baza podataka i projektovanja informacionih sistema. Programi na ITAcademy su savremeni, prate svetske trendove, a predavači se trude da sve to prenesu na najbolji način. U okviru pojedinih predmeta radio sam seminarske radove i učestvovao u projektima koji su postali moje reference i nabolja potvrda stečenog znanja – dodaje Vanja.

Vanja Mikulec, Educational Software Project Leader


Radio sam razne poslove dok nisam otkrio ITAcademy i ITS.

Jovan Jagodić nije mogao da pronađe pravi poziv za sebe sve dok nije saznao za ITAcademy i otkrio web dizajn i programiranje. Kako sam otkriva, radio je sve i svašta i nije bio zadovoljan nijednim svojim poslom. Uzrok ovome vidi u tome što na vreme nije usmerio svoje obrazovanje.

– Posle srednje škole upisao sam Višu turističku školu, na kojoj sam apsolvirao, ali, s obzirom na to da me taj poziv nije zanimao dovoljno, napustio sam školovanje. Nakon toga sam radio dosta različitih poslova na kojima nisam bio zadovoljan. Između ostalog, radio sam u auto-perionici, na kiosku i sličnim mestima koja me nisu inspirisala – priča Jovan.

Međutim, u jednom trenutku rešio je da sve promeni. Poželeo je da radi ono što će ga zaista činiti srećnim i predstavljati mu izazov. Jer, znao je da može mnogo bolje i više. Počeo je da razmišlja šta bi mogao da uradi kako bih se prekvalifikovao za poziv koji voli, u kome će uživati i na kome će biti dobro plaćen.

– Web dizajn se sam nametnuo kao rešenje, pre svega zbog aktuelnosti, pa sam upisao kraći kurs web dizajna, a odmah zatim i PHP-a. Tako sam stekao polazne osnove za dalje usavršavanje u ovoj oblasti. Nakon toga sam saznao za ITAcademy i detaljnije se raspitao o programu školovanja. Uvideo sam da je upravo to ono što mi nedostaje da bih se usavršio i radio posao koji volim. To je bio delić slagalice koji mi je sve vreme nedostajao – naglašava Jovan.

Nakon završene ITAcademy, zadovoljan znanjem koje je stekao, upisuje se direktno na drugu godinu ITS-a. Ovde je postigao veoma dobre rezultate, zahvaljujući kojima je dobio posao u SoftLinku kao PHP programer.

– I sada, konačno, mogu da kažem da radim ono što volim i da sam zadovoljan, iako su pravi izazovi tek preda mnom… – dodaje Jovan.

Jovan Jagodić, PHP Programmer


Kreiram idejna rešenja za Google i Facebook

Nekada shvatimo da želimo da promenimo pravac kojim smo krenuli. Da želimo da pružimo sebi više opcija i alternativa u karijeri. Da smo previše svestrani da bismo se ograničili samo na jednu oblast.

Tako je Andrea Obradović tokom studija na Arhitektonskom fakultetu otkrila interesovanje za grafički dizajn i poželela da unapredi svoja znanja u toj oblasti. Smatrala je da je najbolji način da to postigne da upiše smer Print design na ITAcademy.

– Išla sam na predavanja na ITAcademy uporedo sa predavanjima na fakultetu i uživala u učenju novih programa vezanih za dizajn. Bila sam i deo Design studio tima, te sam za manje od godinu dana učestvovala u izradi novih grafičkih identiteta nekoliko velikih brendova u Srbiji i stekla iskustvo koje sam odmah mogla da iskoristim na projektima van ITAcademy. Učestvovala sam na konkursima i dobijala poslove, i tako vrlo brzo počela da zarađujem – otkriva Andrea.

Budući da je bila jedna od najboljih polaznika, po završetku ITAcademy, ponuđena joj je praksa, a zatim i posao dizajnera u kompaniji LINK group. Svestranost ni sada ne nedostaje. Osim što radi u LINK groupu, vodi svoj dizajnerski studio „ao design”, predaje, kao freelance dizajner radi na različitim projektima za Ujedinjene Nacije, dizajner je u jednom od najelitnijih restorana u Beogradu i kreira vizuelne identitete za ličnosti iz javnog života. A ima nameru i potencijal da ostvari još i više od toga.

– Posebno sam srećna što mogu drugima da prenesem sve što sam naučila na ITAcademy: prenesem im „cake” koje sam otkrila iskustvom, uputim ih i pomognem im da zaobiđu greške koje sam ja pravila – ističe Andrea.

Andrea Obradović, Print & Graphic Designer


Promenio sam posao i napredovao u karijeri

Učenje celoga života važno je ne samo za lični razvoj i usavršavanje, već i zato što vam može pomoći da unapredite svoju karijeru, pokrenete je u sasvim novom smeru i date joj novi, drugačiji sjaj. To je znao i Ivan Dikić kada je, nakon dugogodišnjeg bavljenja grafičkim dizajnom, odlučio da upiše ITAcademy i okrene se web dizajnu. Znao je da je upravo u tome budućnost. I rešio je da proširi svoje znanje i napreduje.

– Za usavršavanje sam se odlučio jer je web dizajn veoma blizak grafičkom i nekako mi je logično bilo da krenem i u tom smeru. Online program na ITAcademy mi je savršeno odgovarao, jer sam uporedo i radio i učio i, zahvaljujući tome, veoma lako sam savladao nova znanja. Moja iskustva su odlična, iako nisam bio početnik kada sam upisao ITAcademy. Imao sam višegodišnje iskustvo u radu sa mnogim alatima koje učimo na kursu, ali mi je svakako značilo sve ostalo novo što sam naučio, jer bez toga danas ne bih mogao da radim i kao web dizajner – navodi Ivan.

Kako kaže, njegov život se za samo godinu dana potpuno promenio. Uspeo je da se osposobi za rad kao web dizajner, unapredio je svoja znanja i kao grafički dizajner, i dobio je priliku da ta nova znanja odmah primeni u kompaniji LINK group.

– Pošto sam završio ITAcademy, dobio sam priliku da mesec dana budem na praksi u LINK groupu. Iako sam imao siguran posao, bez razmišljanja sam prihvatio, jer sam zapravo to i želeo i sa tim ciljem upisao ITAcademy – da napredujem. S obzirom na to da su bili zadovoljni mojim radom, dobio sam i ponudu za stalno zaposlenje – kaže Ivan.

Ivan Dikić, Web Designer


Praksa mi je donela zaposlenje.

Boris Pavlić kaže da su ga oduvek privlačile informacione tehnologije i da je znao da će se time baviti, ali da nije znao čime tačno u ovoj oblasti sa bezbroj mogućnosti želi da se bavi. Sve dok nije upisao ITAcademy, a zatim odlučio da nastavi da se usavršava na ITS-u.

– Pre upisa na ITAcademy, osim zainteresovanosti za IT struku, nisam posedovao neka posebna znanja iz ove oblasti. Odabrao sam smer web dizajn, budući da ujedno omogućava ispoljavanje kreativnosti i savladavanje tehničkih veština u vezi sa kreiranjem sajtova. Kao logičan sledeći korak nametnuo se ITS, na kojem sam se opredelio za smer Elektronsko poslovanje, koji kombinuje web dizajn sa internet marketingom. Upravo tada sam i definitivno odlučio da je elektronsko poslovanje nešto čime želim da se bavim – ističe Boris.

On dodaje da sa školovanja na ITAcademy i na ITS-u nosi samo pozitivna iskustva. Naročito mu se dopalo to što su programi savremeni i prate promene i trendove u oblasti IT-ja, a fokus je na praktičnom radu i stvarima koje su odmah primenjive u praksi.

– Pred kraj školovanja, aplicirao sam za poziciju SEO/PPC praktikanta u okviru LINK Apprentice Programa. Za 3 meseca LAP programa stekao sam neprocenjiva iskustva iz oblasti SEO optimizacije, PPC oglašavanja i, uopšteno, oblasti vezanih za internet marketing. Nakon toga sam dobio i posao LINK groupu, gde nastavljam svoje konstantno usavršavanje i sticanje novih znanja – navodi Boris.

Boris Pavlić, SEO/PPC Assistant


Sada pomažem drugima da pokrenu svoju karijeru.

Tijana Rusić se može pohvaliti činjenicom da su joj ITAcademy i ITS pomogli da pronađe pravi poziv za sebe, a da sada ona drugima pomaže da pokrenu svoju karijeru, zaposle se i napreduju.

Naime, po završetku srednje škole, javilo se pitanje kako da spoji svoje dve najveće ljubavi - kompjutere i dizajn, u profesiju kojom će se baviti sa uživanjem i od koje će dobro zarađivati. Rešenje je našla u ITAcademy, na smeru Web dizajn.

– Predavanja su bila veoma interesantna, a predavači stručni i zanimljivi. Nakon ITAcademy odlučila sam se da školovanje nastavim na ITS-u. Još na prvoj godini rodila se želja da budem deo ovog uspešnog tima i šansa za to se ukazala pred kraj školovanja, kada sam dobila priliku da učestvujem u LINK Apprentice Programu, u Centru za razvoj karijere – navodi Tijana.

Ona ističe da je praksa u LINK groupu predstavljala „odskočnu dasku” za njenu karijeru, koja je, zahvaljujući tome, krenula neočekivanim putem i počela ubrzano da napreduje.

– Učešće u ovom programu mnogo mi je značilo, kako za moj lični razvoj tako i za primenu svega što sam naučila na ITAcademy i na ITS-u, a najviše zato što sam po završetku prakse postala deo tima u kome sam bila na obuci. Otada sam mnogo napredovala i sada sam na poziciji Internacionalnog Coordinatora Centra za razvoj karijere za Srbiju, BiH i Rumuniju. Posebno mi je zadovoljstvo što sada ja mogu da pomognem drugima da pronađu pravi poziv za sebe i pokrenu svoju karijeru – naglašava Tijana.

Tijana Rusić, International CCD Coordinator


Zaposlio se posle dve godine na birou.

Milan Petrović je po završetku Visoke tehničke škole u Kragujevcu bio na birou za zapošljavanje godinu i po dana. I nije bilo izgleda da će se zaposliti u skorije vreme. A onda je rešio da preduzme odlučujući korak, koji će pokrenuti njegovu karijeru.

– Morao sam nešto da promenim u svom životu u pogledu karijere i ITAcademy mi je najviše pomogla u tome. Iako sam imao prethodno obrazovanje iz informatike, to očigledno nije bilo dovoljno. Naučio sam od svega po malo – programiranje, administraciju, HTML i CSS, ali time sam tek „zagrebao” površinu web dizajna. Zato sam rešio da upišem smer Web design na ITAcademy, koji mi je pružio specijalizovana, konkretna i praktična znanja iz oblasti koja je veoma tražena i dobro plaćena. To je bio pun pogodak, nijednog trenutka se nisam pokajao. Otada je moja karijera krenula uzlaznom putanjom – priča Milan.

Tokom školovanja na ITAcademy Milan je sa svojim kolegama učestvovao u različitim praktičnim projektima. Oni su mu predstavljali referencu za praksu koju je u okviru LINK Apprentice Programa obavljao u Design timu kompanije LINK group. Odlično se pokazao i po završetku prakse dobio i posao u ovom timu.

– Tek sada zaista mogu i da primenim svoja znanja i veštine, izrađujem sajtove i zarađujem. Moji radovi najbolja su preporuka za ITAcademy – dodaje Milan.

Milan Petrović, Web Designer


Freelance posao me je doveo do LINK-a.

Mreža i mrežne tehnologije su odavno bile sfera koja ga je zanimala, međutim, za Dragana Pantelića je tek freelance posao koji je radio dok se školovao bio presudan da se okrene dizajnu. Konkretno, veb-dizajnu.

– U toku visokog školovanja bavio sam se freelanceom kao grafički dizajner za potrebe veba. Tada sam shvatio da želim da se bavim dizajnom. Odlučio sam da upišem ITAcademy, jer sam znao da tu mogu da dobijem kompletno znanje, ali i priliku da se usavršavam.

Ubrzo potom mu se ostvarila prilika koju je priželjkivao – otpočeo je praksu na poziciji veb-dizajnera. Kreativnost i upornost su mu bile verni pratioci na tom putu, što je rezultiralo velikim brojem sajtova u čijem je stvaranju učestvovao.

– Rad u timu koji podstiče na produktivnost znatno je imao udela u motivaciji za moj napredak i dalji rad. To je bio faktor koji mi je nedostajao i koji mi je mnogo pomogao u karijeri.

Usavršavanje pod okriljem LINK groupa bio je prirodan korak koji je usledio nakon završene IT akademije. Odlučio se da konkuriše za poziciju veb-dizajnera i ono naučeno primeni u praksi.

– Veoma sam zahvalan što sam svojim trudom i zalaganjem uspeo da zadobijem poverenje kolega i nadređenih i što sam imao priliku da budem uključen u neke ozbiljnije projekte. Smatram da je rad u ovoj kompaniji stavka od neprocenjive vrednosti za moj CV, ali i za budućnost.

Dragan Pantelić, Web Designer


Letenje zamenila kodovima.

Život među oblacima, raskošne destinacije, prijatelji iz celog sveta i fotografije kao neizbrisive uspomene sa mnogobrojnih putovanja privlače pažnju mnogim mladim ljudima, pa tako i Eleni Dragićević. Završena turistička škola dovoljan je pokazatelj koliko joj je život u koferima bio zanimljiv.

– Pamtim još uvek da sam kao klinka na zidu imala veliku kartu sveta, na kojoj sam obeležavala destinacije koje bih volela da posetim jednom kada postanem stjuardesa. Želja koja me je pokrenula da upišem turizam bila je dovoljno jaka da to uspešno i završim, ali ne i dovoljna da održim tu ljubav.

Kao što avion nekada naglo promeni kurs, tako je i Elena nakon 4 godine turističkog usmerenja promenila kurs svoje buduće karijere. Vođena intuicijom, ali i odlukom da sutra svoju porodicu nijednom ne napusti zbog posla, odlučila je da se prizemlji.

– Dosta sam istraživala koja bi opcija bila najbolja za mene. Jednostavno, kada sam malo sazrela, shvatila sam da je posao stjuardese poželjan dok si mlad i dok nemaš porodicu. Kako ja nisam htela da moja porodica trpi, a opet, sebe nisam videla za stolom u kancelariji neke turističke agencije, odlučila sam da se oprobam kao veb-dizajner.

Školovanje na ITAcademy opisuje, pre svega, kao nezaboravno iskustvo, ali i mesto gde je uspela da pronađe sebe. Učeći od mnogih stručnjaka, postepeno se usavršavala. Upravo su je trud i zalaganje doveli do toga da joj kompanija LINK group ponudi mesto praktikanta na poziciji veb-dizajnera.

– Prilika da budem deo veb-dizajn tima i učestvujem u nekim zahtevnim projektima još tokom prakse samo mi je ulila samopouzdanje i veru da ću uspeti. Znala sam da sam rođena za ovo i to je bila motivacija da u svom radu pokažem ono što je potrebno da me ovde zadrže.

Posebno je istakla podršku i stručnu pomoć kolega, uz koje je naučila kako da primeni naučeno i još više napreduje. Sada kao zaposlena navodi da, kada bi opet birala, ne bi ništa promenila.

Elena Dragićević, Web Designer


Privukla me je ljubav prema kreativnim stvarima, zadržala me je mogućnost napretka.

Nekada put kojim mislimo da ćemo ići nije onaj koji nam je suđen. Tako je i Tanja Božić odlučila da nakon gimnazije upiše ITS, smer Računarska multimedija. Međutim, prevagnula je potreba da pored toga ispuni svoju želju i okrene se umetnosti. Doduše, ne u njenom izvornom obliku, ali u jednom njenom vidu.

– Oduvek sam volela da se bavim kreativnim stvarima. Činjenica da nakon završene IT akademije imam priliku da steknem neke od međunarodno priznatih sertifikata bila je dovoljna da upravo tu pronađem program za sebe. To je bilo presudno da se odlučim za smer Web Design na IT akademiji.

Da su za uspešnu karijeru najvažniji neprestano usavršavanje i sticanje znanja iz raznih oblasti zna i Tanja, pa je zato po završetku školovanja prihvatila praksu u kompaniji LINK group. Nije ni slutila da će joj se otvoriti novi vidici i da će pronaći drugačije stvari koje će je zainteresovati.

– Tokom trajanja LAP programa zainteresovala sam se za neke druge stvari pored veb-dizajna, tako da sada radim kao koordinator Centra za razvoj karijere. Stekla sam nove kontakte, što mi je omogućilo da dalje napredujem i prihvatim nove izazove.

Želja da nastavi svoje usavršavanje u okviru kompanije rodila se spontano, pa je upisala jednogodišnji program školovanja na ITAcademy. Stručnost predavača i širok spektar znanja koji je stekla ostavili su jak utisak na nju. A ona danas ostavlja jak utisak na druge ljude kojima pomaže da pronađu svoj poziv, zaposle se i napreduju.

Tanja Božić, Web Designer


Sada radim posao za koji sam se školovao.

Iako je završio srednju elektrotehničku školu, Milan Momčilović se nije bavio pozivom za koji se školovao. Radio je u McDonalds’ restoranu gde je napredovao do pozicije menadžera. Ipak, želeo je više. Želeo je da radi posao koji je blizak njegovom obrazovanju i da nastavi sa edukacijom. Zato je odlučio da upiše smer Microsoft Administration na ITAcademy i zaposlio se u sektoru tehničke podrške u kompaniji LINK group.

– ITAcademy je kvalitetna i savremena škola u kojoj sam pronašao upravo ono što sam tražio i usavršio sam svoje prethodno znanje na polju Microsoft Administracije. Učenje na daljinu je odličan vid učenja i usavršavanja za zaposlene ljude ili za one ljude koji nemaju dovoljno vremena, a hteli bi da se usavrše – priča Milan.

S obzirom da je posao koji sada radi izuzetno dinamičan, zanimljiv i vezan za nove tehnologije, a da tehnologije svakim danom sve više napreduju, Milan ističe da će uskoro doći vreme kada će razmišljati da ponovo upiše ITAcademy kako bi bio u toku sa svim inovacijama.

– ITAcademy pruža savremeno obrazovanje koje se kao infuzija uliva u čoveka i tera ga da ide dalje i da traži više. Tako da sam sada usavršio mnogo toga na stručnom planu i neprestano vrebam priliku da svo stečeno znanje u praksi pokažem i da se na delu dokažem – ističe on.

Milan Momčilović, Technical Support Assistant


Programiranje je pravi poziv za mene.

Nekada student ITS-a, a sada predavač u našoj školi, Vanja Čonić, otkriva da je odvek želela da se bavi programiranjem, ali i da prenosi svoje znanje drugima.

– Zbog jasno definisanih predmeta, koji pružaju mnogo praktičnih znanja, i završnih projekata odlučila sam da upišem ITS. Specifično za školovanje na ITS-u je što sam, nakon programerskih znanja, stekla i veštine prezentovanja, pa samim tim i poželela da plasiram svoje znanje dalje. Programeri se inače retko odlučuju za drugačije pristupe programskim jezicima od „suvog programiranja”, ali najveća potvrda znanja je kada ste u mogućnosti da svakome objasnite programiranje - ističe Vanja.

Odmah nakon što je diplomirala 2012. godine, dobila je ponudu da ostane kao predavač na ITS-u, što je, kako kaže, vrlo rado prihvatila. Trenutno radi kao saradnik u nastavi na nekoliko programerskih predmeta na studijskim programima Informacione tehnologije i Elektronsko poslovanje.

– Saradnik sam u nastavi na više predmeta iz programiranja, na kojima studentima prenosim znanja iz programskih jezika C, PHP, Java... Predajem i u zimskim i letnjim školama programiranja (Programski jezik C# i baze podataka (SQL)), što dovoljno o govori kvalitetu stečenih znanja tokom školovanja. Spoj programiranja i rada sa studentima na sve tri godine studija je izuzetan – zaključuje Vanja.

Vanja Čonić, Teaching Associate


Ostvario sam svoj dugogodišnji san.

Nemanja Pisarić oduvek je želeo da se bavi web dizajnom, ali se dugo bavio zanimanjem koje nema veze ni sa računarima ni sa dizajniranjem sajtova. Sve dok nije rešio da krene za svojim snovima i upisao ITAcademy. Pogađate, smer web dizajn.

– U meni je uvek bila želja da imam svoj sajt, da mogu nešto da dizajniram. Živeo sam kao podstanar, dakle, posao nikako nisam smeo da napustim. A posao i učenje, to zajedno ide dosta teško. Teško u smislu da ne mogu vremenski da budem na dva mesta. Od prijatelja, koji su takođe pohađali ITAcademy, čuo sam dosta lepih reči i pohvala. Preporučili su mi da upišem web dizajn i da pohađam online. Upravo mi je ta varijanta školovanja najviše odgovarala zbog posla – priča Nemanja.

Iako tada nije verovao da može da nauči bilo šta, a da nema direktnu komunikaciju uživo sa predavačem, već prvog dana na ITAcademy uverio se u sasvim suprotno.

– Od prvog dana kada mi je otvoren nalog na DL platformi bio sam oduševljen. Za sve što mi nije jasno uvek sam imao podršku predavača, a tehnička podrška mi je uvek izlazila u susret. Imao sam pristup svom nalogu 24 časa dnevno, tako da sam mogao da se organizujem i završim sve svoje obaveze. Osim toga, napomenuo bih da je diploma ITAcademy izuzetno priznata u inostranstvu. Odmah po završetku školovanja konkurisao sam za poziciju u kompaniji LINK group, ubrzo dobio posao i ispunio svoj san. Imam samo reči pohvale za ITAcademy. Preporučio bih je svakom, ja sam jedan od hiljada zadovoljnih polaznika – napominje Nemanja.

Nemanja Pisarić, Technical Support Assistant


Sudbina je htela drugačije, a želja da pomažem drugima je tome doprinela.

Završena Elektrotehnička škola i ljubav prema računarima koju je Nikola gajio odmalena nisu bile dovoljna garancija da će upravo to biti njegov poziv. Savremeni uslovi koji su ga čekali na ITS-u samo su ubrzali proces odluke i učinili da Nikola uspešno položi prijemni ispit i ubrzo zauzme svoje mesto u ovoj školi.

– Iako sam želeo da upišem smer IT, sudbina me je odvela na smer OPS. Ipak, to nije bila loša odluka jer sam na tom polju otkrio kako funkcionišu kompanije, čitava ekonomija u svetu i slično, što mi se takođe dopalo.

Tokom studija video je jednu stranu medalje. Zanimalo ga je kakav je proces pripreme materijala koje je on kao student dobijao. To je bilo dovoljno da ga zaintrigira da se najbolje pokaže u klasi i prijavi za LAP program u okviru kompanije.

– Izabrao sam Sektor tehničke podrške. Na LAP-u sam shvatio kako funkcioniše kolektiv, koliko veliku ulogu zapravo igra ažurnost da bi svi potrebni materijali bili dostavljeni studentima na vreme i u najboljem kvalitetu.

Zbog svoje osobine da uvek izađe u susret drugima kada je neophodno, prvenstveno studentima, Nikola je smatrao da nema bolje prilike od rada u jednoj visokoobrazovnoj ustanovi.

– Nedavno sam otkrio želju da pomažem drugima, i to je ono što me je privuklo. Mislim da u skladu sa tim nema bolje prilike nego raditi u jednoj ustanovi koja prenosi znanje i doprinosi da ceo taj proces bude bolji, a da studenti uvek dobijaju kvalitetnije znanje. Izuzetan kolektiv i kolege koje imaju razumevanja u svakoj situaciji stvari su zbog kojih bih uvek izdvojio rad u ovakvoj kompaniji kao prednost.

Nikola Pavlović, DL Administrator


Kreiram zanimljive i edukativne multimedijalne sadržaje.

Da se brojke i kodovi međusobno odlično dopunjavaju pokazuje i primer Marka Mirtića. On je već tokom studija ekonomije uvideo da su poslovi u IT struci daleko traženiji i bolje plaćeni od ostalih zanimanja. Zato je odlučio da upiše ITAcademy i danas radi upravo u ovoj oblasti.

– ITAcademy sam upisao po preporukama poznanika, koji su mi preneli svoja pozitivna iskustva vezana za samo školovanje. Ujedno, oduvek me je zanimalo programiranje, te sam odlučio da upišem smer Microsoft Development - objašnjava Marko.

Odmah je bio potpuno ubeđen da je doneo pravu odluku, a praksa je još jednom potvrdila njegovo uverenje. Danas je zaposlen u kompaniji LINK group kao Educational Material Production Assistant.

– Mogu samo da kažem da sam veoma prijatno iznenađen radom profesora, koji su ostavili najbolji utisak na mene. Po završetku školovanja, dobio sam priliku da se dodatno usavršavam kroz LAP program, gde sam stekao nova znanja i veštine koje ću moći da primenim u svom daljem radu. ITAcademy bih preporučio svakome ko želi da stekne kvalitetna znanja na visokom nivou, i primeni ista u poslovnom IT svetu – naglašava Marko.

Marko Mirtić, Educational Material Production Assistant


Usavršavanje znanja i veština na BusinessAcademy 

 
Nekad shvatite da ono za šta ste se školovali više nije vaš posao iz snova, poziv koji vas inspiriše ili, što je možda najčešće, nije zanimanje koje vam pomaže da se zaposlite.
 
Upravo to se dogodilo Sanji koja je, nakon završetka studija na Filozofskom fakultetu, morala da napravi potpuni preokret u svom životu. Počela je da se bavi potpuno drugačijim poslom. Poželela je da bude stručnija u poslu kojim se bavi, pa je odlučila da postane polaznik BusinessAcademy. 
 
– U suštini, u jednom trenutku sam morala da naravim zaokret, jer je posao pedagoga bilo nemoguće pronaći. Odlučila sam se za BusinessAcdemy, jer sam želela da usavršim svoje sposobnosti i da u poslu koji radim budem još uspešnija. Na taj način sam razvila komunikacione sposobnosti, samopouzdanje, veštine pregovaranja i upoznala mnogo divnih ljudi – kaže Sanja. 
 
Sanja uspešno izvršava sve svoje poslovne zadatke, odgovara na sve izazove i trudi se da svakim danom doprinese poslovanju svoje firme. Posebno ističe učenje na daljinu, kao veliku pogodnost BusinessAcademy, jer je tako mogla da lakše uskladi posao i školovanje. 
 
– Online učenje je, takođe, bilo veoma interesantno. To je odlična prilika da osoba razvije određenu samodisciplinu i organizaciju svog vremena, a da istovremeno stekne praktična znanja iz određene oblasti – dodaje Sanja.
 
Ona je zadovoljna odlukama koje je donela u svom životu. Zadovoljna je kako joj se karijera razvija do sad i koliko joj je školovanje na BusinessAcademy tome doprinelo.  
 
Sanja Lončarević, Learning Consultant
 

Čim sam se okrenuo IT-ju, našao sam posao.

Još jedan primer da IT stručnjaci ne traže posao, već da posao traži njih je i priča Miloša Savatijevića. Iako je mašinski inženjer, dugo nije mogao da nađe posao u struci, te je odlučio da se okrene IT-ju i školi za koju je znao da pruža praktično obrazovanje i mogućnog brzog zaposlenja, ITAcademy.

– Nakon studija nisam uspevao da nađem posao u oblasti za koju sam se školovao, iz prostog razloga što nam je mašinska proizvodnja poslednjih godina na veoma lošem nivou, te nema ni mnogo posla. Tako da sam, na preporuku prijatelja koji je završio ITAcademy i nakon nje veoma lako našao posao, odlučio da se i ja oprobam u toj struci – otkriva Miloš.

Kako ni tada, uprkos upornosti da nađe posao u mašinstvu, nije imao više uspeha, definitivno se odvažio da potraži posao u oblasti IT-ja i odmah je uspeo u tome. Zaposlio se u tehničkoj podršci kompanije LINK group.

– U tome mi je mnogo pomogao upravo LAP program koji mi je omogućio da kroz realno poslovno okruženje pokažem prvenstveno sebi koliko sam naučio, ali i da naučim još mnogo drugih interesantnih i bitnih stvari. Imao sam priliku da radim sa ljudima koji su mi nesebično, za svaku sitnicu, izlazili u susret kako bi me naučili svemu što me je zanimalo – napominje Miloš.

Miloš podvlači da je za njegov napredak u karijeri, pre svega, zaslužno znanje koje je preuzeo na ITAcademy. Ističe da je program ITAcademy ono što njene polaznike automatski čini konkurentnijima i izdvaja od ostalih.

– Programi na ITAcademy su specifični, jer je akcenat stavljen na to da se ljudi na najbrži način osposobe da rade posao. To znači da je 90% svega što se radi na Akademiji praksa i to na najmodernijim tehnologijama, koje su trenutno aktuelne, pa su polaznici nakon ITAcademy uvek korak ispred većine drugih u ovoj struci, a samim tim i konkurentniji na tržištu rada – ističe Miloš.

Miloš Savatijević, Technical Support Assistant


BusinessAcademy preporučujem na osnovu sopstvenog iskustva.

Najviše se veruje onima koji govore na osnovu sopstvenog iskustva. Zato što znaju o čemu govore. I zato što će sa vama iskreno podeliti i dobre i loše utiske. Bojana Jeremić je veoma uspešna u svom poslu. Ona je polaznica BusinessAcademy, ali je i Learning Consultant za BusinessAcademy, u okviru kompanije LINK group. Zato je i najupućenija u ono što govori budućim polaznicima ove ustanove.

Bojana Jeremić je inženjer informacionih tehnologija, ali je pomalo neočekivano, pored znanja koja je stekla na fakultetu, želela da dodatno razvije svoje komunikacione veštine i proširi znanja u oblasti menadžmenta i savremenog poslovanja, te je odlučila da upiše BusinessAcademy.

Samo šest dana po završetku školovanja, dobila je posao u kompaniji LINK group kao saradnik pri upisu. Za nju je, kako kaže, to predstavljalo veliki izazov. Bilo je potrebno opravdati očekivanja i šansu koju je dobila.

– Sada već imam tri godine radnog iskustva, a znanja i iskustva stečena tokom usavršavanja na BusinessAcademy koristim kako bih potencijalnim polaznicima pružila svu neophodnu pomoć u odabiru programa koji je najbolji za njih. Moj posao je veoma zanimljiv i dinamičan, jer svakodnevno imam priliku da čujem različite priče iz života i iskustva polaznika, da razmenjujemo mišljenja, kao i da ih motivišem da nastave da rade na svom usavršavanju i promene svoj život i navike na bolje – dodaje Bojana.

Bojana Jeremić, Learning Consultant


Zaposlila sam se zahvaljujući BusinessAcademy i CCD-u.

Najbolja preporuka za jednu školu su polaznici koji su se, zahvaljujući znanjima i veštinama stečenim u njoj, zaposlili i neprestano napreduju u karijeri. Dejana Deljanin je jedna od njih. Dugo je tražila posao i okrenula se BusinessAcademy upravo da bi postala konkurentnija na tržištu rada i imala veće šanse za zaposlenje. Ispostavilo se, kako kaže, da je to bila najbolja odluka u njenoj karijeri.

– Odlučila sam se da upišem BusinessAcademy kako bih stekla konkretnije znanje u odnosu na ono koje sam stekla na Fakultetu za menadžment u turizmu, a sve u cilju pronalaženja posla, koji je u datom trenutku bilo nemoguće pronaći. A dobila sam i mnogo više nego što sam očekivala. Otprilike na pola usavršavanja, ponuđen mi je posao u kompaniji LINK group, gde danas radim kao Learning Consultant. Zanimljivo je da sam jedna od mnogih koja je posao dobila preko našeg Centra za razvoj karijere – otkriva Dejana.

U međuvremenu je završila Cambridge poslovni program i stekla Cambridge sertifikat, što joj je pružilo dodatnu mogućnost za napredovanje u karijeri.

– Malo je reći da sam prezadovoljna načinom školovanja na BusinessAcademy, a naročitio napretkom svoje karijere nakon što sam završila ovu školu. Ona je krenula sasvim novim tokom. Nisam oduvek želela da se bavim marketingom, zapravo, nikada nisam ni razmišljala o tom zanimanju pre upisa na BusinessAcademy, gde su nam predstavljene i prenete mnogobrojne veštine iz ove oblasti – dodaje Dejana.

Dejana Deljanin, Learning Consultant


Svaki dan je nova priča puna izazova.

Ivan je oduvek maštao o kreiranju raznih video-sadržaja i uključivanju u celokupan proces rada, i to od početka pa do same realizacije. Istrajnost i negovanje svog sna doveli su ga do toga da poželi da taj isti san oplemeni sertifikatom i učini ga večnim. Nije mu dugo trebalo da se odluči za IT akademiju, smer Video & Sound Production.

– Moj staž u bavljenju video-produkcijom, snimanjem i montažom jako je dug, datira još od osnovne škole. Već tada sam bio siguran da time želim da se bavim. Nedostajao mi je sertifikat koji bi mi otvorio vrata u svetu produkcije, pa sam odlučio da preduzmem nešto po tom pitanju.

Svoje mogućnosti i granice testirao je u okviru prakse koja mu je ponuđena u kompaniji LINK group. Različiti projekti na kojima je radio pomogli su mu da spozna način funkcionisanja ove kompanije i pripremili ga za dalje usavršavanje.

– LAP je jedno predivno iskustvo, dosta toga sam naučio radeći zapravo na pravim projektima, u pravom radnom okruženju na eduTV-u. Svaki projekat je za mene predstavljao novi izazov i novi način da se kreativno iskažem.

Ivan je po završetku LAP programa nastavio da radi na eduTV-u. Kada bi vratio vreme, kaže da bi isto postupio jer je to odluka koja mu je promenila budućnost.

– Posao montažera na eduTV-u mi je doneo nova znanja i iskustva i, pre svega, poznanstva sa kvalitetnim ljudima. Svaki radni dan za mene je uzbudljiva priča za sticanje novog znanja jer, ipak, kao što kažu stariji, učimo dok smo živi.

Ivan Jemuović, Editor


Preduzetnik u ulozi HR menadžera

Iako je završila smer Preduzetništvo na BusinessAcademy, Tatjana Orlov je rešila da odloži pokretanje sopstvenog biznisa kako bi što bolje upoznala funkcionisanje jedne organizacije i njenog najvažnijeg dela – ljudi. Prijavila se za LINK Apprentice Program i postala deo sektora za ljudske resurse u kompaniji LINK group. Iako se školovala u sasvim drugoj oblasti, priznaje da joj se rad sa ljudima veoma dopao i da joj to bilo izuzetno korisno iskustvo za dalji rad.

– Izuzetno sam zahvalna LINK groupu što su uvideli moj potencijal i primili me kao praktikanta u ljudskim resursima, poslu u kojem uživam sve više svakog dana – otkriva Tatjana.

Ona navodi da je upisala BusinessAcademy zato što smatra da je znanje najvažniji kapital koji je potreban svakoj kompaniji. Sada, nakon što je završila školovanje među najuspešnijima, preporučuje je svima koji žele da unaprede svoja znanja i pokrenu svoju karijeru.

– Osim što sam stekla praktična i odmah primenjiva znanja iz menadžmenta, upravljanja ljudskim resursima, marketinga, prodaje, upravljanja projektima, stekla sam i brojne lične veštine neophodne za uspeh u današnjem biznisu. Na programu Preduzetništvo sam stekla kako praktična znanja za započinjanje sopstvenog biznisa tako i za uspešan rad i unapređenje poslovanja u svim tipovima organizacija, od malih firmi do najvećih svetskih kompanija – navodi Tatjana.

Tatjana Orlov, Assistant in HR team


Rad sa ljudima kao glavni pokretač.

Komunikativnost i briga za ljude bile su od presudnog značaja prilikom Anastazijine odluke o daljem pozivu. Tokom studija na smeru za socijalni rad i socijalnu politiku samo je potvrdila da je to zapravo bila prava odluka. Zbog toga je odlučila da usavršavanje nastavi na Biznis akademiji.

– Upisala sam Menadžment ljudskih resursa zato što volim da radim sa ljudima. Osim toga, zanimalo me je kako funkcioniše proces selekcije, regrutacije, obavljanje intervjua, ali i drugih poslova koje obavlja ovaj sektor. Želela sam da uđem u samu srž organizacije jedne kompanije.

Upravo ju je to i podstaklo da se prijavi za praksu u kompaniji LINK group i pokaže svoj potencijal. Ističe da joj je znanje koje je stekla na BusinessAcademy bilo od velike pomoći u daljem radu, posebno za vreme trajanja LAP programa.

Zalaganje za pravilno obavljanje radnih zadataka u predviđenom vremenskom roku i profesionalna komunikacija sa kolegama samo su potvrdili celokupan pozitivan utisak koji su kolege imale, te je Anastazija nakon 3 meseca praktičnog rada nastavila da obavlja svoj posao kao zaposlena u LINK-u.

– Zalaganje za pravilno obavljanje radnih zadataka u predviđenom vremenskom roku i profesionalna komunikacija sa kolegama samo su potvrdili celokupan pozitivan utisak koji su kolege imale, te je Anastazija nakon 3 meseca praktičnog rada nastavila da obavlja svoj posao kao zaposlena u LINK-u.

Anastazija Lazić, Assistant in HR team


Dokaz da su programeri najtraženiji

Još jedan dokaz da su programeri najtraženiji i da gotovo ni dana ne traže posao je i primer Stefana Milovčevića. Završio je smer Informacione tehnologije na ITS-u i odmah se zaposlio kao C# programer u kompaniji LINK group. Postoji li jednostavniji put do uspešne karijere?

– Oduvek sam želeo da se bavim ovim poslom, nisam se ni trenutak dvoumio šta bih želeo da radim. Interesovanje za programiranje iskazao sam još u toku srednje škole, tako da je upis na ITS sledio kao logičan nastavak. Odlučio sam da upišem ITS, pre svega, zbog toga što mi se veoma svideo plan i program studiranja. Akcenat je stavljen više na pratkičan deo nego na teorijski, što mi se posebno dopalo. Po završetku studija bio sam mesec dana na praksi u Softlinku, gde sam odmah zatim dobio i posao – navodi Stefan.

On ističe da je veoma zadovoljan studiranjem na ITS-u zato što mu je ono pružilo adekvatna znanja za posao koji je oduvek želeo da radi.

– Prezadovoljan sam svojim školovanjem, pre svega zato što mi je omogućilo da steknem praktično znanje koje je poslodavcima veoma bitno. Savremeni uslovi studiranja i komunicije između studenata i profesora su ono što je studiranje učinilo još efikasnijim. Takođe bih izdvojio i prostorije koje su opremljene najsavremenijom tehnologijom i softverima koji su olakšali studiranje. Svima bih preporučio da upišu ITS – kaže Stefan.

Stefan Milovčević, C# Programmer